חדשות

מדענים מצאו הבדלים במוחם של סובלים מנדודי שינה, גם במהלך היום

מחקר שנערך בארה"ב מצא "חוסר יכולת להתרכז" אצל נבדקים הסובלים מנדודי שינה גם ביום; לא ברור אם זו הסיבה להפרעה, או תוצאה שלה

מדענים איתרו הבדלים מרכזיים בפעילות המוחית בין בני אדם הסובלים באופן קבוע מנדודי שינה לבין כאלה המסוגלים לצלוח לילה בשינה ללא הפרעות; כך דיווח השבוע אתר ה"בי-בי-סי" הבריטי. לפי החוקרים, מאוניברסיטת קליפורניה שבסן דייגו, נבדקים שאובחנו כסובלים מנדודי שינה התקשו להפגין ריכוז במבחני זיכרון שנערכו להם, לעומת נבדקים שאינם סובלים מהפרעות בשינה.

החוקרים אמרו כי אינם יכולים להסיק אם חוסר הריכוז נגרם כתוצאה מנדודי השינה, או שנדודי השינה הינם תוצאה של חוסר יכולת של המוח להתרכז. הממצאים פורסמו בכתב העת "Sleep".

המחקר השווה 25 נבדקים שסיפרו כי הם סובלים מנדודי שינה (Insomnia), לעומת 25 נבדקים שהצהירו כי הם ישנים היטב. בדיקות MRI נערכו על הנבדקים, בזמן שהם עברו בדיקות זיכרון, שדרגת הקושי שלהם התגברה בהדרגה.

פרופ' שון דרמונד, אחד מהחוקרים, אמר לאתר כי "מצאנו כי אצל הנבדקים שסובלים מנדודי שינה חלקים חשובים במוח הקשורים לזיכרון פעיל - לא פעלו". לעומת זאת, ציין, "אזורים שהוגדרו כקשורים ל'שוטטות מנטלית' נשארו פעילים" למרות המשימה. לדבריו, הדבר מראה כי מוחותיהם של הסובלים מנדודי שינה אינם פועלים "כיאות" במהלך היום.

לקריאת הדיווח המלא לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  נדודי שינה,  פעילות מוחית
תגובות