חדשות

מחקר ב"סורוקה": הפרעות שינה בהריון השפיעו על גודלו של היילוד

ממצאי מחקר ישראלי הוצגו השבוע בכנס לרפואת האם והעובר באורלנדו: נמצא קשר ישיר בין הפרעות שינה בהריון לבין לידת תינוק קטן לגיל ההריון

הדבקה בנגיף parvovirus B19 במהלך הריון עלולה להוביל לאובדן העובר. אילוסטרציה

מחקר שנערך במרכז הרפואי סורוקה ובאוניברסיטת בן גוריון בנגב הצביע על קשר ישיר בין הפרעות שינה בהריון לבין לידת תינוק קטן לגיל ההריון. ממצאי המחקר שהוביל פרופ' אייל שיינר, מנהל מחלקת נשים ויולדת ב' ב"סורוקה", הוצגו השבוע בכנס לרפואת האם והעובר באורלנדו, ארה"ב.

לפי דיווח של מיטל יסעור בית-אור ב"ישראל היום", במחקר נטלו חלק 516 נשים בהריון והן נתבקשו לענות על שאלון שכלל היבטים שונים על השינה. בנוסף נאספו נתונים על תאורת לילה מוגברת מצילומי לוויין שסופקו על ידי המחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת בן גוריון.

השכיחות הכוללת של הפרעות שינה, כפי שנמצא במחקר, היתה 41.1% (212 נשים), מהן 37% (83 נשים) דיווחו על הפרעות שינה במהלך הטרימסטר הראשון ו־60.8% במהלך הטרימסטר השלישי (129 נשים).

נשים שציינו כי סבלו מהפרעות שינה בשני הטרימסטרים היו בסיכון גבוה יותר להיות מאובחנות עם אנמיה במהלך ההריון, בשיעור גבוה פי 1.5 (35.1% לעומת 25.6% ) מאשר מי שלא דיווחו על הפרעות שינה. 4.2% מהנשים שסבלו מהפרעות שינה ילדו תינוק קטן ביחס לגיל ההריון, לעומת 1% מהנשים שלא סבלו מהפרעות שינה.

לא נמצא קשר בין הפרעות שינה למאפיינים אחרים כמו משקל העובר, יתר לחץ דם בהריון, סוכרת הריונית או לידה מוקדמת.

החוקרים סיכמו: "התוצאות מרמזות שאיכות וכמות לא מספקות של שינה עשויות לאתגר את התפתחות העובר ובריאות האם. אבחון מוקדם וסיגול הרגלי שינה טובים במהלך תקופת ההריון עשויים להפחית סיכון לסיבוכי הריון".

נושאים קשורים:  הריון,  הפרעות שינה,  מחקר,  סורוקה,  פרופ' איל שיינר,  חדשות,  סיבוכי הריון,  משקל יילוד
תגובות