חדשות

60 סטודנטים חדשים לרפואה יתווספו לשנת הלימודים הנוכחית

שרי הבריאות והחינוך הודיעו על תכנית להוספת 60 מקומות חדשים בלימודי רפואה כבר בשנת הלימודים האקדמית הנוכחית - 30 מהם בפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון

הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. צילום: מיכאלי/ ויקיפדיה

שר הבריאות ניצן הורוביץ ושרת החינוך ד"ר יפעת שאשא-ביטון, סיכמו על תכנית להוספת 60 מקומות חדשים בלימודי רפואה כבר בשנת הלימודים האקדמית הנוכחית. 30 מתוכם יתווספו לפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון בנגב.

בעקבות הסיכום, יגדל מספר הסטודנטים לרפואה מ-810 שהתקבלו השנה ללימודים ל-870. בשנה הבאה תהיה תוספת של 200 סטודנטים (1,070) ובעוד שלוש שנים מספרם יעמוד על 1,210. בשנת הלימודים הבאה צפויה תוספת גדולה במיוחד של 200 תלמידים שכבר סוכמה תקציבית. כל התוספות הללו צפויות לבוא על חשבון לימודי סטודנטים בחו"ל וכדי להתחיל להתמודד עם המחסור ברופאים בישראל.

מוסדות הלימוד יודיעו לפיכך למועמדים נוספים על קבלתם לפקולטות לרפואה: בטכניון - עשרה מקומות חדשים; בבר אילן (צפת) – 20; בבן גוריון – 30.

על פי הודעת משרדי הבריאות והחינוך: "הדבר ייצר עתודה של כוח אדם רפואי שתאפשר את הפחתת העומסים בבתי החולים, תוריד את כמות שעות העבודה של הרופאים הצעירים, של המתמחים בצוותי הרפואה". בפועל השפעת המהלך הזה צפויה להיות מורגשת בעוד שלוש שנים. משרד הבריאות הודיע כי התחייב תקציבית להפעלת שדות קליניים נוספים.

חיזוק מערכת הרפואה בדרום

הנהלת הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון הודיעה כי בהתאם להחלטת השרים יגדל מספר המקומות ללימודי רפואה מ-120 סטודנטיות וסטודנטים ל-150 כבר בשנת הלימודים האקדמית הנוכחית.

על פי נתונים שהוצגו בכנס "הנגב במרכז" לקידום מדיניות בריאות בפריפריה שנערך לאחרונה באוניברסיטת בן גוריון, עלו הנתונים הבאים: מספר הרופאות והרופאים על כל אלף נפש עומד בתל אביב על 5.5 רופאים ובדרום - 2.1 בלבד לכל אלף נפש. כמו כן, תוחלת החיים במחוזות ירושלים והמרכז גבוהה בכשנתיים עד ארבע שנים מתוחלת החיים בדרום. למשל, תוחלת החיים ברעננה עומדת על יותר מ-85 שנה לעומת כ-77 שנה ברהט.

פרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן גוריון, בירך על החלטת הות"ת להוספת מקומות לימוד בתואר לרפואה ואמר כי "מדובר בתוספת משמעותית וחשובה של סטודנטיות וסטודנטים, אך מעבר לזה, זו תוספת משמעותית לחיזוק מערכת הבריאות בכלל ובדרום בפרט. המחסור ברופאים גדול וכולי תקווה שזוהי סנונית ראשונה לתוספות עתידיות".

פרופ' אנג'ל פורגדור, דיקן הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, הוסיף: "הגדלת מספר הסטודנטים לרפואה היא צורך לאומי ובעל משמעות רבה למערכת הבריאות בארץ. ההגדלה תיתן מענה למחסור ברופאים ורופאות ותפתח חלון הזדמנויות ליותר סטודנטים וסטודנטיות להתקבל ללימודי רפואה. זאת, תוך שמירה על איכות הוראה והכשרה גבוהה".

נושאים קשורים:  פרופ' אנג'ל פורגדור,  אוניברסיטת בן גוריון,  חדשות,  ניצן הורוביץ,  יפעת שאשא-ביטון,  לימודי רפואה
תגובות
אנונימי/ת
13.10.2021, 19:47

חסרים תקני רופאים בישראל, לא רופאים, לא סטודנטים. תקני רופאים. נכון, זה עולה המון אבל שם הבעיה.

אנונימי/ת
13.10.2021, 20:27

בשורה משמחת למדינות העולם. יוגדל היצע הרופאים הישראלים העתידים לרדת מהארץ.