COVID-19 בישראל

דו"ח האוניברסיטה העברית: מתחזקת הירידה בתחלואה

אתמול אובחנו 2,653 נדבקים מאומתים חדשים ומאז חצות אמש ועד מועד הדיווח הבוקר עוד 698 בלבד | אתמול נעשו 94,787 בדיקות ושיעור התוצאות החיוביות שנמצא בהן ירד ל-2.83%

צניחה במספר חולי הקורונה במצב פעיל עכשווי בישראל: לפי הדו"ח היומי העדכני של משרד הבריאות שפורסם הבוקר (ב', 09:20) יש עתה בארץ רק  38,088 חולים במצב פעיל – ירידה לעומת הימים הקודמים. כמו כן עולה מהדו"ח כי אתמול אובחנו 2,653 נדבקים מאומתים חדשים ומאז חצות אמש ועד מועד הדיווח הבוקר עוד 698 בלבד. מתחילת המגפה חלו או נמצאו מאומתים לנגיף 1,291,808 ישראלים.

עתה נמצאים בבתי החולים 844 חולים כאשר 564 מהם במצב קשה (ירידה נוספת לעומת השבוע שעבר) אולם מהם 247 במצב קריטי כשבתוכם 204 מונשמים (ירידה נוספת).

מהדו"ח גם עולה כי אתמול נעשו 94,787 בדיקות – בכ-30 אלף יותר מאשר יום קודם – ושיעור התוצאות החיוביות שנמצא בהן ירד ל-2.83%. רק מקדם ההדבקה עלה מעט ל-0.75 – אבל עודנו נמוך וגם הוא מבטא את הדעיכה העכשווית במגפה. אתמול נפטרו 13 מחולי הקורונה והבוקר עוד 2 ובסך הכול מתחילת המגפה 7,827.

קצב ההתחסנות עלה: במנה השלישית חוסנו עד כה 3,542,423. במנה הראשונה - 6,139,968 ובשנייה - 5,654,522. הפער של כחצי מיליון בין מקבלי המנה הראשונה לשנייה נמשך.

אמש פרסם צוות מהאוניברסיטה העברית בירושלים את דו"ח הניטור התקופתי והתחזית שלו לתמונת המצב בתחלואת הקורונה בישראל. הדו"ח הובא לידיעת ועדת השרים (קבינט הקורונה). מחברי הדו"ח ציינו: מתחזקת הירידה בתחלואה בכל המגזרים - בהתאם להערכות המוקדמות.

שילוב של עדכון תוקף התו ירוק יחד עם הרחבת מבצע מנות הדחף בוסט) צפויים להוביל להמשך הירידה לצד הפתיחה של בתי הספר. "הירידה בתחלואה צפויה להוביל לירידה משמעותית בנטל הבידודים וגם במימוש המדיניות הנוכחית של הממשלה. סביר שניתן לבסס מדיניות ארוכת טווח של מעבר מבידודים - לבדיקות מהירות חוזרות. אולם יידרש לבחון את אופן הפעילות והביצוע של המהלך הזה."

עוד נכתב בדו"ח האוניברסיטה העברית כי נשמר פער גדול בתחלואה בין המחוסנים עם הבוסטר לבין המחוסנים שאינם בתוקף (קיבלו רק מנה אחת או שתיים) והלא מחוסנים: "אין מתאם בין השינוי בקצב גידול התחלואה בחברה הערבית לבין פתיחת בתי הספר בחברה זו, ובהתאם ניתן להניח שהתחלואה בחברה הערבית איננה נובעת ישירות ממערכת החינוך אלא מריבוי אירועים (חתונות והתקהלויות אחרות) ומימוש חלקי בלבד של מדיניות התו הירוק.

"העלייה בתחלואה במגזר הערבי הובילה לעליה תוצאתית במספר החולים במצב קשה מקרב החברה הערבית. אולם הירידה בתחלואה צפויה להוביל גם לירידה מתאימה בתחלואה הקשה בזמן הקרוב.

"אולם כל עוד נותר חלק משמעותי באוכלוסייה שאינו עם חיסון בתוקף – כלומר קיבל שלוש מנות – תישמר התחלואה ויש חשש מהתפרצות מחודשת. לאור זאת יש יתרון בגיבוש שיטת ניטור להמשך השנה, שיכולה להתבסס על ביצוע בדיקות אנטיגן עיתיות."

אמש דחה קבינט שרי הקורונה את המלצת משרד הבריאות להחריג מקומות פתוחים, בהם מסעדות ואימוני כושר באוויר הפתוח, ממתווה התו הירוק. אלא שהכוונה היא לאשר את ההקלות הללו רק בעוד כמה ימים, בהתאם לנתוני התחלואה.

ההחלטה שלא להקל כבר עתה בהגבלות נועדה לעודד את המשך מבצע החיסונים באמצעות "הכבדה" על אלה שלא התחסנו או שטרם קיבלו חיסון שלישי.

ממחר חייבים בתי העסק לסרוק בכניסה אליהם את התו הירוק – כתנאי לקבלת קהל. הקבינט החליט להחריג ממתווה התו הירוק כניסת קבוצות תלמידים למוזיאונים וכן לאפשר כניסה לספריות ציבוריות גם ללא התו.

ראש הממשלה נפתלי בנט אמר בדיון: "החדשות טובות. התחלנו לבלום את זן הדלתא. אבל דווקא עכשיו מסוכן להרפות. כשהנגיף מתחיל בנסיגה – אסור לתת לו להתאושש". בהתייחסו לבידודי התלמידים בבתי הספר אמר: "המשימה הקרובה והדחופה ביותר בעיניי היא לסיים כמה שיותר מהר עם הבידודים ההמוניים בבתי הספר. הילדים צריכים להיות בבית הספר, לא בזום ולא בבידודים שאינם נחוצים. אנחנו מכינים תשתית של מיליוני בדיקות אנטיגן שיאפשרו זאת".

כן נדון מבצע החיסונים בחברה הערבית שעודנו "צולע" וראש הממשלה התבטא: "אנחנו צריכים להגביר בחברה הערבית את היקף ההתחסנות. שם עיקר הבעיה". עוד אמר: "אנחנו גם ניערך לווריאנט שעוד לא קיים, מה שמכנים 'אומגה' או 'וריאנט עוקף חיסון'. זה התרחיש הרע מכל. אבל גם במצב זה אנחנו כמדינה לא סוגרים את הבסטה, אנחנו צריכים לדעת להתנהל. הכול יכול לקרות".

נושאים קשורים:  חדשות,  נתוני תחלואה,  מגיפת הקורונה,  האוניברסיטה העברית
תגובות