חדשות

מחלקות הילדים עמוסות עקב עלייה במחלות דרכי נשימה בילדים

במחלקות הילדים ובמרפאות הקהילה מדווחים על עלייה במספר הילדים שנדבקו בנגיפים נשימתיים האופייניים לחורף - ברונכיוליטיס, דלקת ריאות ו-RSV

"אין כל תכנון מערכתי למיטות אשפוז לילדים". אילוסטרציה

רופאי ילדים במרפאות הקהילה וגם ברוב בתי החולים בארץ מתלוננים בימים האחרונים על כך שהם רואים עתה יותר ויותר ילדים שנדבקו בנגיפים בדרכי הנשימה ולעתים יש מקרים שבהם הדבקה משולבת של קורונה עם נגיפים אלה.

הבוקר (ב') מדווח אדיר ינקו ב-ynet על כך שב"סורוקה" לדוגמה, למרות שעתה שיא הקיץ, ילדים שנדבקו בנגיפים הנשימתיים מאושפזים במסדרון כיוון שאין מספיק מיטות בחדרי המחלקות עבורם.

בדו"חות השבועיים לניטור נגיפים נשימתיים שמפרסם משרד הבריאות מופיעים בשבועות האחרונים נתונים המצביעים על עלייה בתחלואה מסוג זה. בין הנגיפים השכיחים המופיעים כעת בקרב הילדים: RSV וברונכיוליטיס בקרב תינוקות בני שנתיים ומטה וכן דלקת ריאות. פרופ' דוד גרינברג, יו"ר החטיבה לרפואת ילדים ב"סורוקה", צוטט בדיווח: "זה מצב שאנו רואים בחודשים האחרונים. המשמעות היא: הצוותים פשוט נופלים מרגליים". הוא תיאר עומסים של 130%.

בבתי חולים אחרים דיווחו על "התייצבות במגמת העלייה בתחלואה מסוג זה". פרופ' יחיאל שלזינגר, מנהל בית החולים לילדים ב"שערי צדק": "בסוף 2020 ותחילת 2021 חווינו תופעה נדירה ביותר - היו אז מעט אשפוזים של ילדים. מאז שאני רופא, עשרות שנים בחורף מחלקות הילדים מפוצצות עם מחלות ויראליות והצטננויות. נגיף ה־RSV מופיע בין אוקטובר לפברואר, אבל השנה הוא הופיע דווקא עתה. פחות או יותר מאמצע מאי ועד לפני שבוע ראינו עלייה בדלקת ריאות וצריכה גבוהה של חמצן. נגיף ה־RSV היה הבולט ביותר, למרות שמעולם לא הופיע כאן בקיץ. אני מאמין שיש מלחמת קיום בין הנגיפים השונים. בימים האחרונים יש אצלנו הקלה".

ד"ר איתי פסח, מנהל בית החולים לילדים ב"שיבא", צוטט בדיווח: "רואים בשבועות האחרונים התייצבות כי נראה שהגענו כבר לשיא. אכן מחלקות הילדים עמוסות לעייפה וצפופות. בחדר המיון לילדים רואים מאות מטופלים בכל יום. מקווים שנראה את המספרים יורדים בקרוב".

נושאים קשורים:  נגיפים,  מחלות נשימה,  מחלקות ילדים,  פרופ' יחיאל שלזינגר,  ד"ר איתי פסח,  פרופ' דוד גרינברג,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
21.07.2021, 00:26

במחקר שעשו על נשים עםצרעלה על הפנים מצאו שיש 58 אחוז יותר מחלות נשימתיות מאלו שלא עטו רעלה,צריך לבדוק אם התחלואה קשורה למסכות.