חדשות

בהר"י מבטיחים: שינוי מהותי במתכונת עבודת המתמחים

לקראת פרסום המלצות הוועדה לבחינת מתכונת עבודת המתמחים השבוע, הודיעו בהר"י: "הכדור עובר לידיים של המדינה - מדובר באחת הרפורמות המשמעותיות ביותר במערכת הבריאות בישראל"

מתמחים בהפגנה במחאה על עבודה במשמרות ארוכות. צילום ארכיון: ארגון מרשם

מחרתיים ובאיחור ניכר, יפורסמו המלצות הוועדה שמינתה ההסתדרות הרפואית לבחינת מתכונת עבודת המתמחים. בהסתדרות הרפואית הודיעו היום (ד') כי מדובר ב"שינוי מהותי במתכונת עבודת הרופאים המתמחים בישראל, שיפור תנאי הרופאים המומחים, צמצום הביורוקרטיה והפחתת השחיקה".

המפגש המסכם של הוועדה העליונה לבחינת מתכונת עבודת הרופאים ואופי התורנויות בבתי החולים ייערך מחרתיים (ה', 10:30-13:00), במלון דן אכדיה בהרצליה. במהלך המפגש יוגש הדו"ח הסופי של הוועדה, שכולל שורה של המלצות המהוות, כך נמסר בהר"י, בסיס לרפורמה משמעותית.

יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי, מסר: "הבטחתי מיד עם כניסתי לתפקיד להוביל שינוי משמעותי בשעות העבודה של הרופאים בכלל ושל הרופאים המתמחים בפרט, וביום חמישי הקרוב אנחנו בהחלט נשמע על כך".

פרופ' חגי הוסיף: "כעת הכדור עובר לידיים של המדינה, שתהיה חייבת לתרגם את הדברים לתקנים ולמשאבים ולאמץ את ההמלצות כמקשה אחת, ולא בחלקים. זה לא בשמיים ולהבנתי כך גם מצאה הוועדה. המערכת זקוקה לזה ממילא כמו אוויר לנשימה, וכולי תקווה שיחד נוכל להוציא לפועל את אחת הרפורמות המשמעותיות ביותר שידעה מערכת הבריאות בישראל".

הוועדה המדוברת, שהוקמה ביוזמת יו"ר הר"י פרופ' חגי ובראשה פרופ' רן טור כספא ופרופ' יוסף קלאוזנר כשלצידם רופאים בכירים וגם נציגות של המתמחים, הציגה כבר בסוף חודש מאי ארבעה מודלים למתכונת עבודת הרופאים המתמחים שגררו ביקורת קשה מצד ארגון המתמחים מרשם. הוועדה היתה אמורה היתה להשלים את דיוניה כבר לפני כמה חודשים. אולם, גם אז לא נמסרה מהר"י הודעה מסודרת ורשמית על החלטת הוועדה כאשר פורסם, גם ב"דוקטורס אונלי", על ארבע חלופות שהוועדה הציעה לבחון.

כזכור, בשבוע שעבר הוארכה תקופת ההיתר להעסקת רופאים מתמחים בתורנויות ארוכות – עד כדי 26 שעות - בשלושה חודשים.

נושאים קשורים:  קיצור תורנויות,  הר"י,  מתמחים,  ארגון מרשם,  פרופ' חגי ציון,  רפורמה במערכת הבריאות
תגובות
אנונימי/ת
06.07.2021, 15:32

אנחנו לא צריכים טיזרים.
פרסמו את המסקנות וזהו.

חדשות טובות. אולם מוקדם מדי לשמוח. מנהלי המחלקות (יתכן גם בתמיכת הרי), יכשילו את ההסכם בתואנה המפוקפקת (כפי שכבר נטען בעבר) שיותר שעות יתנו לרופאים יותר נסיון בלה בהה בלה. בכל מיקרה, תקציב לכך לא יהיה, והמעט שיש, צריך להשקיע קודם בתיקון הנזק שהשאירו הצמד הבלתי נשכח (לרעה) כחלון&ליצמן