החוקרים בחנו את השפעת צריכת קפה ותה לאחר אבחון בסרטן שד על שיעורי תמותה מסרטן שד ומכל סיבה. החוקרים אספו מידע אודות 8,900 נשים שאובחנו עם סרטן שד בשלבים 1-3 בין השנים 1980-2010 מתוך Nurses’ Health Studyי(NHS) ובין השנים 1991-2011 מתוך NHSII. הערכה של צריכת קפה ותה בוצעה בעזרת שאלונים על צריכת מזון אותן מילאו הנשים שחלו בסרטן שד, אחת לארבע שנים מאז האבחון בסרטן שד.
עוד בעניין דומה
במהלך 30 שנות המעקב, נרשמו 1,054 מקרי מוות עקב התחלואה בסרטן שד, ו-2,501 מקרי מוות באופן כללי. תוצאות המחקר הדגימו כי צריכת קפה גבוהה, לאחר האבחון, נמצאה קשורה לשיעורי מוות מופחתים מסרטן שד לעומת קבוצת הנשים שנמנעו משתיית קפה. שתיה של 3 כוסות קפה ומעלה נמצאה קשורה לירידה ב-25% בסיכון למות מסרטן השד (יחס סיכונים של 0.75; רווח בר-סמך של 95%, 0.59-0.96; ptrend=0.002). כמו כן נמצא כי שתיית קפה קשורה לירידה בתמותה מכל סיבה, לעומת קבוצת הנשים שלא שתו קפה כלל. נמצא כי שתייה של 2-3 כוסות קפה ביום הוריד את שיעורי התמותה ב-24% (יחס סיכונים של 0.76; רווח בר-סמך של 95%, 0.63-0.87; Ptrend<0.0001).
צריכת תה, בשלב שלאחר האבחון בסרטן שד, נמצא קשור להפחתה בשיעורי התמותה מכל סיבה בהשוואה לקבוצת הנשים שלא שתו תה כלל. שתייה של מעל 3 כוסות תה ביום נמצאה קשורה להפחתה של 26% בשיעורי התמותה מסרטן שד (יחס סיכונים של 0.74; רווח בר-סמך של 95%, 0.58-0.95; Ptrend=0.04).
מסקנת החוקרים הייתה כי בקרב שורדות סרטן שד, צריכה גבוה של קפה נמצאה כגורם מגן מפני תמותה מסרטן שד או כל סיבה. כמו כן, באוכלוסיה זו נמצא גם כי צריכה מוגברת של תה קשורה לשרידות טובה יותר.
מקור: