חדשות

ירי הרקטות מעזה העלה את מפלס החרדה בחברה הישראלית

בבתי החולים מטפלים בעשרות נפגעי חרדה ובער"ן מדווחים על קשר ישיר בין מוקדי האזעקות לפניות לעזרה נפשית - יותר ממחצית מהפניות מאזור המרכז, רובן של נשים ואמהות

נפגעת חרדה מפונה על ידי כוחות ההצלה לאחר נפילת טיל. צילום: תומר נויברג/ פלאש 90

יש אפקט נפשי רב לירי הטילים והרקטות על ישראל וטווח החרדה התרחב בימים האחרונים עד כדי כך שלאחר פגיעת הרקטה באשקלון ביום ג' שעבר, פנו לבתי החולים באזור 40 נפגעי חרדה והיו כ-6,000 פניות לער"ן מאז יום ב' שעבר, כאשר החמאס החל בירי לאזורי הארץ השונים ועד אמש. כך לפי דיווח של עידו אפרתי הבוקר (א') ב"הארץ".

בדיווח צוטט ד"ר צבי פישל, יו"ר איגוד הפסיכיאטריה: "יש כאן רמת חרדה מאוד גבוהה והרחבת המעגל של הפגיעות הנפשיות. אחד ממנגנוני הנפש הוא היכולת לפתח הסתגלות מסוימת לטראומה חוזרת. עם הזמן זו גורמת לתגובות קלות יותר וקצרות בזמן. אנחנו רואים את זה אצל תושבי עוטף עזה ובמקומות אחרים שחוו ירי קטיושות או פיגועים. האירועים האחרונים יצרו מעגל חדש של אוכלוסיה שנחשפת לאירועי טראומה מהסוג הזה. החשיפה הראשונית של אוכלוסיות חדשות תופסת אותן 'לא מוכנות', ולכן התגובה הנפשית היא מאוד קשה".

65% מהפניות למוקדי ער"ן, נמסר בדיווח, היו של נשים, רבות מהן אמהות שפנו בעקבות מצוקה נפשית של ילדיהן. ד"ר שירי דניאלס, המנהלת המקצועית הארצית של ער"ן, מצוטטת: "רואים עלייה במפלס החרדה בכל החברה הישראלית. זיהינו קשר ישיר בין מוקדי האזעקות לפניות שהתקבלו. יותר ממחצית מהפניות היו מאזור המרכז".

ד"ר טל ברגמן, ראש האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות: "מחקרים שנעשו באזורי עימות מראים כי למצב הנפשי של ההורים השפעה דרמטית על יכולת הילדים להתמודד עם מצבי חרדה. חשוב שאם ההורה עצמו במצוקה, עליו לבקש עזרה ולטפל בעצמו". בין המלצותיה: פעילות גופנית או מחשבתית להסחת הדעת והפחתת החרדה, שמירה על שגרת החיים של הילדים, להימנע מחשיפת ילדים צעירים לדיווחים בתקשורת שעלולים להעלות את רמות החרדה.

נושאים קשורים:  עזרה נפשית,  ער"ן,  ירי טילים,  חדשות,  מבצע שומר החומות,  ד"ר צבי פישל
תגובות