COVID-19 בישראל

מחלימי קורונה לא יוכלו לחזור לפעילות גופנית ללא אישור רופא

ועדה שהקים משרד הבריאות ובה מומחים בקרדיולוגיה וברפואת ספורט ממליצה על סדרת בדיקות למחלימים מקורונה ועל הערכה רפואית מקדימה בטרם החזרה לפעילות ספורטיבית

חדר כושר. צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש 90

ועדה מיוחדת שהקים משרד הבריאות ובה מומחים בקרדיולוגיה וברפואת ספורט המליצה שלא לאפשר למחלימי קורונה לחזור לפעילות גופנית מאומצת ללא אישור רופא ובעקבות בדיקה שיעברו אצלו. ההמלצה נובעת מחשש שפעילות זאת עלולה לפגוע בשריר הלב. על ההמלצות דיווח הבוקר (ג') ד"ר איתי גל ב-ynet. את מסמך ההמלצות חיברו הקרדיולוגים פרופ' שמואל פוקס וד"ר שירית כזום יחד עם עמיתיהם.

הדמיות שבוצעו בקרב מחלימי קורונה גילו שיעור גבוה של פגיעה לבבית גם אצל אלה שלא סבלו מתסמינים במהלך המחלה. ניירות עמדה בהקשר זה פורסמו בין השאר באוסטרליה, בארה"ב, בקנדה, בבריטניה ובהולנד. נקבע בהם כיצד יש לשוב לפעילות ספורטיבית לאחר הקורונה, זאת מתוך חשש לתמותה בעת הפעילות הגופנית, גם כשאין לכאורה תסמינים פעילים. על סמך מסמכים אלה גיבשה הוועדה את המלצותיה.

למחלימים שלא סבלו מסימפטומים, או סבלו מתסמינים קלים מאוד, תאושר רק חזרה הדרגתית לפעילות גופנית 14 יום אחרי בדיקת קורונה, או עשרה ימים מחלוף התסמינים. במקרה שכזה אין צורך בהערכה רפואית מקדימה. המתאמן יידרש לחתום על הצהרה רפואית לפני פעילותו בחדר הכושר או במסגרת ספורטיבית אחרת. אובדן חוש טרם וריח אינו מונע חזרה לפעילות גופנית.

מחלימים שסבלו מתסמינים בינוניים שנמשכו יותר משבוע, יצטרכו לעבור בדיקת אק"ג, בדיקת מאמץ מירבי, אקו לב במנוחה או אקו לב במאמץ. אם הבדיקות תקינות, יוכלו לקבל אישור מהרופא המטפל או מרופא ספורט מומחה לחזרה הדרגתית לפעילות גופנית.

אם יתגלה ולו רק חשד לפגיעה כלשהי, המחלים יופנה לקרדיולוג להמשך הערכה, שתכלול גם מבדק ארגומטריה, הולטר לב ובמקרים מסוימים MRI של הלב. מחלימים שמחלתם היתה קשה וחייבה אשפוז יצטרכו לעבור בירור נרחב אף יותר, שיכלול בדיקות דם, אקו לב ובדיקות מאמץ. החזרה לפעילות גופנית תתקבל אז רק לאחר קבלת אישור קרדיולוג מומחה כשבועיים לאחר ההחלמה המלאה.

נושאים קשורים:  פעילות גופנית,  אישור רופא,  חדשות,  19-COVID,  פעילות ספורטיבית,  מחלימי קורונה
תגובות