COVID-19 בישראל

מתנדבי הניסוי לחיסון הישראלי לקורונה לא יקבלו תעודות מתחסן

המדינה לא מכירה בחיסון המכון הביולוגי בנס ציונה ולנסיינים הישראלים לא נותר אלא להתחסן בחיסון של "פייזר" ולפגוע בניסוי המקומי כדי לקבל תעודת מתחסן

אחד הנסיינים הראשונים מקבל ב"הדסה עין כרם" את תרכיב החיסון לקורונה של המכון הביולוגי בנס ציונה. צילום ארכיון: יונתן סינדל/ פלאש 90

כמה מאות מתנדבים לניסוי של תרכיב החיסון לקורונה "ברילייף", שמפותח במכון הביולוגי בנס ציונה, עלולים להישאר ללא תעודת מתחסן. הסיבה: החיסון שלהם אינו מוכר על ידי המדינה. בנוסף, המתנדבים חוסנו במינונים נמוכים בשלב הראשון של הניסוי והם נשארו לא מוגנים ולא יודעים אם עליהם לקבל כעת את תרכיב החיסון של "פייזר".

הוועדה המייעצת לחיסוני הקורונה צפויה לדון בקרוב בנושא. המומחים ממליצים להעניק תעודת מתחסן גם למי שהיה בקבוצת הניסוי וחוסן. כך דיווחה הבוקר (ד') מיטל יסעור בית אור ב"ישראל היום".

בדיווח צוטטו כמה נסיינים: "אני וחבריי מרגישים שרצינו לתת יד, לעזור למדינה להתקדם במלחמה נגד הנגיף ובסוף נפלנו בין הכסאות".

בשלב הראשון של הניסוי השתתפו 80 מתנדבים. לשלב השני, שהחל בסוף דצמבר, גויסו כ-960 נסיינים בכעשרה בתי חולים. עם תחילת השלב השני וביוזמת ד"ר ארז ברנבוים, מנכ"ל "אסותא-אשדוד", נמסר כי משתתפי השלב השני יוכלו כעבור מספר שבועות מתחילת הניסוי לפתוח את התיק הרפואי שלהם ואם קיבלו חיסון דמה, יוכלו לקבל את החיסון של "פייזר".

פרופ' יוסי קרקו, מנהל המרכז למחקרים קליניים ב"הדסה" שהיה ממונה על ביצוע הניסוי, צוטט: "כאלף איש משתתפים במחקר שהמדינה יוזמת לטובת אישור חיסון ישראלי, אבל הם נמצאים היום בין הפטיש לסדן ויש לפתור את בעיית תעודת המתחסן. על המדינה להכיר בנסיינים אחרת הם ילכו להתחסן בחיסון 'פייזר', ייצאו מהמחקר ואז המחקר לא יגיע לסיום".

משרד הביטחון מסר בתגובה: "המתנדבים רשאים לעזוב את הניסויי בכל שלב בהחלטתם. המלצתנו היא להיוועץ באיש מקצוע רלוונטי. מדיניות התו הירוק היא בסמכות משרד הבריאות ואיננה נתונה לשיקול דעתו של המכון הביולוגי". משרד הבריאות מסר: "הנושא יידון בוועדת החיסונים".

נושאים קשורים:  פרופ' יוסי קרקו,  חיסון לקורונה,  המכון הביולוגי בנס ציונה,  פייזר,  חדשות,  19-COVID,  תעודת מתחסן
תגובות