לחץ דם

השפעת BMI על לחץ דם בנשים

במחקר זה נבדק האם BMI שונים יכולים להשפיע אחרת על המדדים במהלך אימון ומנוחה

לחץ דם (אילוסטרציה)
לחץ דם (אילוסטרציה)

מחקר זה נועד לקבוע האם BMI יכול להשפיע על התגובה הקרדיווסקולרית של נשים עם משקל תקין, עודף משקל והשמנת יתר, על ידי השוואת קצב לב ולחץ דם במהלך אימון הדרגתי תת-מקסימלי על הליכון.

במחקר השתתפו 35 נשים בריאות, לא מעשנות, לפני גיל המעבר (גיל 30.8 ± 9.5yr; גובה 1.66 ± 0.05m; משקל 73.8 ± 18.9kg; שומן בגוף 36.2 ± 9.5%; צריכת חמצן מרבית 33.5 ± 8.1mL · min · kg − 1). הנשים סווגו לשלוש קבוצות על בסיס BMI: משקל תקין (NOR; ≤24.9 ק"ג ·m^2), עודף משקל (OVW; 25-29.9 ק"ג · m^2) והשמנת יתר (OBE; ≥30 ק"ג · m^2). המשתתפות ביצעו מבחן מאמץ הדרגתי תת-מקסימלי עם ספיגת חמצן מקסימלית בשיעורי 30%, 40%, 50% ו-60%, אשר במהלכו נמדדו דופק, ל"ד סיסטולי, ל"ד דיאסטולי ולחץ עורקי בממוצע. למשתתפים בקבוצת OBE היה ל"ד גבוה יותר בזמן מנוחה מאשר לקבוצות ה-NOR ו-OVW. מדדי הדופק, ל"ד סיסטולי, ל"ד דיאסטולי ולחץ עורקי בממוצע במהלך מבחן המאמץ הדרגתי תת-מקסימלי עלו כפונקציה של עוצמה. לא היו הבדלים קבוצתיים מבחינת הדופק, אך הל"ד הסיסטולי, ל"ד דיאסטולי ולחץ עורקי בממוצע היו גבוהים יותר ב-OBE בהשוואה ל-NOR ו-OBW בכל העוצמות למעט 60%.

לסיכום, מחקר זה תרם להדגשת החשיבות של בדיקות מאמץ, במיוחד כדי להעריך את הסיכונים המוגברים לנשים הסובלות מהשמנת יתר. ככל הנראה נשים אלו עלולות לפתח מחלות כתוצאה מלחצי דם גבוהים כרוניים בזמן מאמץ, למרות שהדופק והלחצי דם תקינים במהלך מנוחה.

מקור: 

Kerherve H.A. et al. (2019), Obesity Research & Clinical Practice In Press

נושאים קשורים:  לחץ דם,  דופק,  בדיקת מאמץ,  השמנת יתר,  מחקרים
תגובות