COVID-19 בישראל

בבתי החולים נערכים למבצע חיסוני העובדים והצוותים הרפואיים

88% מעובדי רמב"ם ביקשו להירשם לקבלת החיסון | ב"קפלן" יחסנו את העובדים בקפסולות | מנהל "פדה-פוריה" הודיע שיתחסן ראשון | קופות החולים יציעו יותר מ-600 אתרי חיסון בפריסה ארצית

חיסון לקורונה. אילוסטרציה

במסגרת ההיערכות הנעשית בבתי החולים ובקופות החולים לתחילת מבצע חיסוני הקורונה בקרב עובדיהם, בוצע במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה סקר פנימי לבדיקת מידת ההיענות של העובדים לקבלת החיסון. סקרים דומים נעשו קודם לכן בבתי החולים שיבא ואיכילוב.

בית החולים מסר כי מתוך 2,650 מעובדיו שנענו להשיב לסקר, 88% - כלומר 2,330 מהם – ביקשו להירשם לקבלת החיסון כאשר תרכיבי החיסון יגיעו למרכז הרפואי. במקביל נערכים ברמב"ם לבצע בדיקות סרולוגיות לכלל העובדים ולאחר השלמתן יחל מבצע חיסוני הקורונה. את נושא הבדיקות הסרולוגיות ירכז סגן מנהל רמב"ם, ד"ר אבי ויסמן. את מבצע החיסונים מכינה ד"ר יעל שחור, סגנית מנהל רמב"ם.

גם במרכז הרפואי קפלן ברחובות נעשית היערכות לכך. בימים הקרובים יישלחו הודעות סמס לעובדים לקחת חלק במבצע החיסונים. ייקבעו להם תורים והחיסונים יבוצעו כשהם בקפסולות תוך הפרדה בין המחלקות השונות. לקראת זה יתקיימו הדרכה ותרגול של עובדי הצוות הסיעודי שיבצעו בפועל את החיסונים.

ד"ר שרית אבישי אלינר, מנהלת "קפלן" והמרכז השיקומי הרצפלד אמרה לעובדים: "מוטלת עלינו החובה והאחריות כעובדי בית החולים והמרכז השיקומי לוודא שאחוזי ההיענות יהיו גבוהים. אנחנו שואפים לכך שקצב מתן החיסונים בבית החולים יהיה חמישה עובדים מתחסנים בתוך שעה כדי שכמה שיותר מהם יתחסנו במהרה".

גם במרכז הרפואי פדה-פוריה נערכים למבצע חיסונים נגד קורונה. אתמול התקיימה ישיבה נרחבת בהשתתפות הנהלת המרכז הרפואי, היחידה למניעת זיהומים ונציגים מכל התחומים הרלוונטיים להערכות מהירה של המרכז הרפואי פדה-פוריה למבצע מתן חיסון נגד קורונה לכלל 1,500 העובדים. ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי, הודיע: "החיסונים עברו את כל התהליכים והאישורים הנדרשים והוכרזו כבטוחים לשימוש. אני אהיה הראשון במרכז הרפואי שיתחסן".

סגנית מנהל בית החולים, ד"ר הגר מזרחי, ציינה כי "אנחנו העומדים בחזית המלחמה בקורונה, צריכים להיות הראשונים שמתחסנים. כך נוכל להמשיך ולתת את הטיפול המקצועי והמסור, מעבר לכך עלינו לשמש דוגמה לציבור כולו. נפעל בשקיפות ונעביר מידע בכל הערוצים שעומדים לרשותנו כדי להגיע לכלל העובדים".

ב"פדה-פוריה" יחוסנו העובדים המתחם מיוחד והתורים ייקבעו מראש כדי לא ליצור עומס או התקהלות במתחם. קוזיתא ליבאי, מפקחת אפידמיולוגית מהיחידה למניעת זיהומים, ציינה כי "לא ניתן להתחסן נגד קורונה בטווח של שבועיים מחיסון שפעת או כל חיסון אחר. לכן, חשוב מאד להתחסן כבר היום נגד שפעת, וכך לא לפספס את החיסון נגד קורונה".

נראה שבשלב ראשון יוזמנו להתחסן עובדי בתי החולים הגדולים ואלה שמוגדרים כ"בינוניים" על פי גודלם ורק בסוף חלק זה במבצע יינתנו החיסונים בבתי החולים הקטנים יותר. עדיין לא ברור אם ניתן וכיצד לפרק חבילות תרכיבים שמונות 1,000 מנות חיסון לחבילות קטנות של 100-50 מנות עבור בתי חולים או מרפאות עם כוח אדם קטן.

יותר מ-600 אתרי חיסון לאוכלוסיה בפריסה ארצית 

במקביל יש כוונה של ארבע קופות החולים להפעיל מיד עם תחילת מבצע החיסונים לכלל האוכלוסיה יותר מ-600 אתרי חיסון בפריסה ארצית. ה"כללית" מתכננת ליצור קשר יזום עם מבוטחים שמוגדרים כאוכלוסיית סיכון ולתאם עימם תור לקבלת החיסון במרפאה קהילתית קרובה או בנקודת חיסון אחרת. כן יקבע מיד מועד לקבלת מנת החיסון השנייה. "מכבי" ערוכה לפרוס 220 עמדות חיסון.

"מאוחדת" שואפת להגיע לכך שבתוך כחודש יותר ממיליון מבוטחים יתחסנו. בכל מקרה, השאיפה בכל הקופות היא שכאשר יהיו כבר בישראל, במרכזי האחסון המיוחדים לפחות שני מיליון מנות חיסון, להתחיל במבצע לכלל הציבור ובמאמץ רב של חודשיים-שלושה לחסן כמה שיותר ישראלים ולהימנע מזריקת תרכיבים לפח עקב חוסר שימוש במועד. במסגרת היערכות זאת יופעלו גם קרוואנים שבהם שישמשו כמתחמי חיסון נודדים ויעברו בין ישובים קטנים.

בתוך כך העיר פרופ' שלמה וינקר, ראש חטיבת הרפואה ב"לאומית", לפי דיווח בערוץ 12: "אנחנו ננהל מעקב וכל מי שיגיע לקבל את המנה הראשונה יקבל אוטומטית תור לקבלת המנה השנייה. אני לא חושב ש-100% מקרב אלה שיקבלו את המנה הראשונה יבואו לקבל את המנה השנייה. אבל אם יגיעו 90% לקבלת מנת החיסון השנייה, זו תהיה הצלחה. אנחנו רוצים שכולם יתחסנו והתיעדוף נעשה כדי למנוע את העומסים. ידועות לנו קבוצות באוכלוסיה שבהן שיעורי ההתחסנות לחיסונים בכלל נמוכים יותר ויש ביניהם גם מתנגדי חיסונים מסיבות כאלו ואחרות. יהיה צורך להתמודד במסגרת ההסברה מול מפיצים 'פייק ניוז' ודיסאינפורמציה בעניין החיסון, בעיקר כאלה שמפיצים את השטויות' שלהם ברשת".

נושאים קשורים:  חיסון לקורונה,  בתי החולים,  קופות החולים,  ד"ר שרית אבישי–אלינר,  ד"ר ארז און,  ד"ר אבי ויסמן,  ד"ר הגר מזרחי,  חדשות
תגובות