COVID-19 בישראל

מנהלי בתיה"ח נגד הסכם הקאפ החדש: "ממשיכים להרעיב אותנו"

"אחרי חודשים במאבק בקורונה גובש ללא ידיעתנו חוק הקאפ החדש", טוענים המנהלים ומאשימים את משרדי האוצר והבריאות: "שוחקים את הכנסות בתי החולים ומרעיבים אותם"

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' ארנון אפק (צילום: פלאש 90)
פרופ' ארנון אפק, משנה למנכ"ל "שיבא", הדיקאן המיועד לביה"ס לרפואה באוניברסיטת רייכמן. צילום: פלאש 90

רק לפני שבוע וכפי שדווח ב"דוקטורס אונלי" שיגר פורום מנהלי בתי החולים מכתב זועם להנהלת משרד הבריאות והאוצר בו נטען כי  "משרד האוצר מנסה ליצור מחטף בתקצוב המחלקות הפנימיות". הפנייה נעשתה לאור הכוונה לשנות את "הסכם הקאפ" כך שרק המחלקות הפנימיות יקבלו בעתיד תוספת, בתקציב גלובלי קבוע אבל בהתאם לביצועיהן".

הבוקר (א') שבו והאשימו את האוצר שלושה מבכירי הרופאים – ד"ר מיקי הלברטל, מנהל רמב"ם המשמש גם כיו"ר הפורום; פרופ' ארנון אפק, המשנה למנכ"ל "שיבא" ופרופ' זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה בהסתדרות הרפואית, בשיחה עם שרית רוזנבלום מ"ידיעות אחרונות": "אין גבול לאבסורד הזה. אחרי חודשים של מאבק בקורונה, משרדי האוצר והבריאות ממשיכים לשחוק את השירות הרפואי הניתן בבתי החולים. חוק הקאפ החדש, שגובש בלי ידיעת בתי החולים, ממשיך לשחוק את הכנסות בתי החולים, ממש להרעיב אותם".

השלושה טוענים שוב כי החוק החדש, שיהיה בתוקף לארבע שנים במקום לשלוש כמקובל, איננו מספק מענה לגידול בתחלואה ולהזדקנות האוכלוסיה; ההנחות שיקבלו קופות החולים על מחירון משרד הבריאות יגדלו מ-18.5% ל-21% ובתי החולים יקבלו תמריצים לקצר בימי האשפוז כשתוספת המשאבים למערכת תהיה רק כ-250 מיליון שקל בשנה, כשבפועל חסרים לה כמה מיליארדים. "המהלך החד צדדי של האוצר מערער את אמון הצוותים הרפואיים במי שמנהיג אותנו. לא ייתכן שבעת הזו מתוכננים שינויים מהותיים שיערערו את יציבות בתי החולים ואת היכולת לטפל בחולים", אמרו.

ד"ר פלדמן ציין: "בתי החולים התגייסו בשנת הקורונה כדי לתת מענה לאוכלוסיה. החוק הנוכחי מחזיר את המנהלים לחזר על דלתו של האוצר ולבקש תוספות תקצי כמו קבצנים". פרופ' אפק, מ"מ יו"ר איגוד מנהלי בתי החולים, הוסיף: "החוק החדש גובש במחשכים ובאפס שקיפות, כאשר הצוותים הרפואיים נלחמים בקורונה. במגיפה הבאה מערכת האשפוז לא תוכל עוד לתת מענה לאיש".

ד"ר הלברטל סיכם: "במקום לתת את המיליארדים הדרושים כדי לשקם את מערכת הבריאות, מסתפקים ב־250 מיליון שקל, מתוכם 90 מיליון שקל בלבד לפנימיות. צריך להפסיק את ההרעבה הכרונית הזאת של מערכת הבריאות".

נושאים קשורים:  בתי החולים,  קופות החולים,  חדשות,  חוק הקאפ,  קורונה,  ד''ר זאב פלדמן,  פרופ' ארנון אפק,  ד"ר מיקי הלברטל,  משרד האוצר
תגובות
14.12.2020, 19:05

250 מיליון, זה לדעתי מחיר של F-35 לאחר הנחה.... https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001305228