COVID-19 בישראל

משרד הבריאות שוקל לחייב בחוק בדיקות קורונה למורים

רק 30%-25% מהמורים נענו לקריאה להיבדק לקורונה | הכוונה: לאסור על מורה שלא נבדק להיכנס לבית הספר שבו הוא עובד מבלי להטיל סנקציות כפיטורים על מי שיסרב לכך

מורות ותלמידי בית ספר במגיפת הקורונה. צילום ארכיון: אוליביה פיטוסי/ פלאש 90

היועץ המשפטי לממשלה והיועץ המשפטי של משרד הבריאות בוחנים היבטים משפטיים לצורך אפשרות של שינוי בחקיקה שיאפשר לחייב עובדי הוראה להיבדק לקורונה. הכוונה: לאסור על מורה שלא נבדק להיכנס לבית הספר שבו הוא עובד. כיום חובת בדיקה איננה תנאי עבודה אבל היא תנאי ליציאה לחו"ל.

עד כה, למרות הקריאות למורים להיבדק לפי החזרה ללימודים, רק 30%-25% מהם נענו. עקב ההיענות הנמוכה עלתה ההצעה לבדוק את האפשרות לדרוש את הבדיקה, אך מבלי להטיל סנקציה כמו פיטורים על מי שיסרב.

הסתדרות המורים דורשת לקבל את הסכמתה להצעה על חובת הבדיקות אבל לאחר הסברה מתאימה ומתוך גישה חיובית  מבלי לפגוע בזכויות הפרט.

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, ציינה בראיון עם רוני לינדר ב"דה מרקר", כי נושא זה מזכיר את הדילמה אם לחייב רופאים ואחיות בבתי החולים להתחסן לשפעת, לשעלת ולחצבת. הנוהל של משרד הבריאות בהקשר זה הוא: לא ניתן לפטר עובד סרבן חיסון, אך עובד בבית החולים המסרב להתחסן מנימוקיו השונים, לא יכול לבצע פעולות פולשניות כמו ניתוח, לידה או תפירת פצעים ולטפל במדוכאי חיסון או פגים, ומועבר במידת הצורך למחלקה אחרת.

עוד מסרה ד"ר אלרעי-פרייס כי בארבעה בתי ספר -  ברחובות (חרדי), בגבעת שמואל, ברהט ובאום אל פאחם - החל פיילוט לבדיקת קורונה לכל התלמידים כאשר הפענוח נעשה בשיטת האיגום. מי שיימצא חיובי לנגיף, ייאסר עליו להיכנס לבית הספר והוא יישלח מיד לבידוד. יש כוונה לבצע בדיקות כאלו פעם בשבוע ובמקומות מסוימים אפילו פעמיים. דגש מיוחד יושם בבדיקות שייעשו לתלמידי כתות י'-י"ב (גילאי 17-15), שכן הוברר מהניסיון שהצטבר עד כה שזו שכבת הגיל שבה התחלואה הגבוהה ביותר. אם הפיילוט יוכתר בהצלחה, הוא יורחב בתוך כמה שבועות.

נושאים קשורים:  היועץ המשפטי לממשלה,  הסתדרות המורים,  מורים,  מערכת החינוך,  ד"ר שרון אלרעי פרייס,  קורונה,  19-COVID,  חדשות,  בדיקת קורונה
תגובות
אנונימי/ת
25.11.2020, 12:35

זה בכלל לא דומה לדילמה האם לחייב רופאים או אחיות להתחסן לשפעת. לחיסון יש תופעות לוואי. כאן זו בסך הכל בדיקה, גם אם היא לא נעימה.
מבחינה מוסרית יש הגיון לחייב אנשים במקצועות מסוימים (לא רק מורים) להיבדק בתדירות גבוהה. צריך רק לבדוק מבחינת דיני עבודה את ההיתכנות של זה.
כי אם, למשל, מורים המסרבים להיבדק לא יורשו להיכנס לכיתה, אבל ימשיכו לקבל משכורת כרגיל - לא עשינו שום דבר.