מחקרים COVID-19

ילדים ובגירים מפתחים סוגים שונים של נוגדנים לנגיף הקורונה

מחקר חדש טוען: יש הבדל בסוג ובכמות הנוגדנים לקורונה בין ילדים שחלו למבוגרים שנדבקו בנגיף - המערכת החיסונית בילדים תוקפת טוב יותר את הנגיף ומונעת התפשטותו בגוף

ילד במגיפת הקורונה. אילוסטרציה

ילדים ובגירים מפתחים סוגים שונים של נוגדנים לנגיף הקורונה וגם כמויות שונות שלהם בתגובה להידבקות. הבדלים אלה ממחישים גם מדוע מהלך המחלה והתגובה החיסונית של החולים שנדבקו בנגיף כל כך שונים בין ילדים לבין בגירים כאשר רוב הילדים מצליחים להיפטר מהנגיף ביתר קלות ומהלך המחלה אצלם לרוב קל. כך נטען במחקר חדש שפורסם ב-Nature Immunology.

את המחקר הוביל צוות מהקולג' הרפואי והכירורגי באוניברסיטת קולומביה בניו יורק, בראשות ד"ר דונה פארבר (Donna Farber). עם זאת יש להדגיש: המחקר מבוסס על ממצאים מ-47 ילדים ו-32 בגירים בלבד.

מהמחקר עולה שילדים מפתחים אמנם כמות קטנה יותר של נוגדנים ספציפיים כנגד קורונה ואלה חלשים יותר מנוגדנים שמפתחים מבוגרים. המחקר תומך שוב בהערכה לפיה ילדים כמעט שאינם חולים בצורה קשה וגם מחלימים מהר יותר ולכן גם מידבקים פחות מהמבוגרים.

במחקר נעשתה אנליזה לפלזמה עשירה בתאים מהמערכת החיסונית של ילדים ומבוגרים מניו יורק שנמצאו חיוביים לנגיף. הילדים נמצאו מוגנים יותר מפני סכנת הדבקה מחודשת לזמן מסוים.

ד"ר פארבר מסרה: "מצאנו בילדים ובמבוגרים תאי חיסון ארוכי-טווח מסוג IgG, אולם תאים מסוג IgM, שמופיעים בשלב ראשוני יותר של המחלה אצל מבוגרים, לא נמצאו כלל אצל הילדים. הם מפתחים מעט נוגדנים וכמעט שלא מצאנו אצלם  גם תגובה לשברי תאים ו-DNA שנכנסו לפלזמה ולדם בעקבות פעילות הנגיף בגוף".

ההסבר לפער בין המבוגרים לילדים נובע, אמרה ד"ר פארבר, מכך שהמערכת החיסונית של הילדים מלאה בתאים שלא התנסו עדיין בתגובה ספציפית כנגד סוג מסוים של מחולל מחלה. זו הסיבה שהמערכת החיסונית שלהם חזקה ובשלה יותר לתקוף את הנגיף ולמנוע התפשטותו בגוף.

"ילדים נולדים עם מערכת חיסונית חזקה. הם גם באים במגע רחב יותר עם נגיפים שונים שפוגעים במערכת הנשימה. 15% מנגיפים אלה דומים לנגיף הקורונה, לכן הגוף של הילדים מתמודד מיד ובעוצמה עם הנגיף. קו ההגנה המיוחד הזה נעלם עם הגיל. לכן, מבוגרים פחות עמידים בפני הנגיף".

אפשרות אחרת שיכול להסביר את הפער בקושי המחלה בין מבוגרים לילדים: הדלקת הנגרמת מהנגיף הורגת פחות תאים אצל הילדים ולכן גם הנזקים והתגובות הגופניות לנגיף חלשות בהרבה והפגיעה לכן פחותה.

באשר לזיכרון החיסוני לנגיף בקרב הילדים, אמרה ד"ר פארבר: "למרות כמות נמוכה של תאי חיסון בקרב הילדים, הידע שהגוף רכש מתגובות חיסוניות קודמות נשאר זמן ארוך יותר. סביר להניח כי יישאר זיכרון חיסוני לנגיף הקורונה כפי שקיים גם בעקבות הידבקות בנגיפים אחרים".

נושאים קשורים:  קורונה,  19-COVID,  חדשות,  קורונה בילדים
תגובות