חדשות

דירוג גבוה לתרופות למחלות מטבוליות ואנדוקריניות בוועדת הסל

Natpara לטיפול בהיפוקלצמיה, Vimizim לתסמונת מורקיו A ו-Saxenda להפחתת משקל במטופלים שעברו ניתוח בריאטרי ומועמדים לניתוח חוזר, קיבלו את הדירוג A9 הגבוה ביותר

תרופות. אילוסטרציה

הוועדה הציבורית להרחבת סל התרופות לשנת 2021, שבראשה עומד פרופ' שוקי שמר, פרסמה הבוקר (ב') את הדירוגים שהעניקה ל-17 תרופות שהובאו לדיון בישיבתה הראשונה לטיפולים בתחומים: ראומטולוגיה, מחלות מטבוליות, אנדוקרינולוגיה ודרמטולוגיה.

שלושה תכשירים קיבלו את הדירוג הגבוה ביותר A9, חמישה קיבלו את הדירוג השני בסולם A8/9 ושלושה A8. כל השאר קיבלו את הדירוגים הנמוכים B7 או B6. כמקובל, שני הדירוגים הגבוהים ביותר בסולם הזה מקנים לתרופות ולטכנולוגיות המועמדות לסל את העלייה לשלב הדיונים הבא, בעוד שכל האחרים שקיבלו דירוגים נמוכים יותר לא יתקדמו לשלבים הבאים אלא אם כן יוצגו לוועדה, בהתאם לבקשות הוועדה, התייחסויות מומחים נוספות והבהרות אחרות.

הדירוג הגבוה A9 ניתן לתכשירים הבאים:

Vimizim – תרופה בתחום המחלות המטבוליות לטיפול בחולי  Mucopolysaccharidosis IV type A (MPS IV A) –  תסמונת מורקיו A. לצד הדירוג ביקשה הוועדה התייחסות נוספת של מומחים והבהרות לגבי הקריטריונים הקיימים בחו"ל במתן התרופה הזאת.

Natpara – תרופה בתחום האנדוקרינולוגיה, לשם טיפול בהיפוקלצמיה בחולי היפופאראתירואידיזם שמחלתם איננה מאוזנת למרות טיפול בסידן ובויטמין D פעיל - טיפול משולב שהם מקבלים.

Saxenda - תכשיר המיועד להפחתת משקל בשילוב עם הפחתה בצריכה הקלורית ועלייה בפעילות הגופנית. הדירוג הגבוה ניתן לה עבור מטופלים שעברו ניתוח בריאטרי ומועמדים לניתוח נוסף. לצד הדירוג הזה הוועדה ביקשה לקבל לקראת שלב הדיונים הבא התייחסות מקופות החולים לגבי ניסיון הטיפול בתכשיר זה במסגרת שב"ן (ביטוחים משלימים) וכן התייחסות לשינויים באורחות החיים כפעולה משלימה למתן התכשיר. אותו תכשיר קיבל דירוג A8/9 עבור כלל החולים בהתאם להתוויה הרשומה וגם עבור מטופלים עם BMI בערך של בין 35 ל-39.9 שהם טרום סוכרתיים עם היסטוריה של מחלת לב או כלי דם.

דירוג 9/A8 ניתן לתרופות הבאות:

Aldurazyme כטיפול אנזימטי חלופי בחולים עם Mucopolysaccharidosis) MPSI ו-Alfa deficiency iduronidase). הוא כבר כלול בסל כטיפול גישור למועמדים להשתלת מח עצם והבקשה לשנה זו היא להרחיב את מסגרת ההכללה שלו בסל גם עבור חולים שאינם מועמדים להשתלת מח עצם.

כמו כן הוענק דירוג זה ל-Lamzede- טיפול אנזימטי חלופי עבור חולים עם Mannosidosis Alpha.

בתחום הדרמטולוגיה קיבל התכשיר Scenesse לטיפול למניעת פוטוטוקסיות בחוליErythropoietic - EPP protoporphyria  - בוגרים אבל מומחים התבקשו לעדכן אותה בדבר שינויים, אם היו, בהחלטות ה-NICE לגבי התכשיר.

הדירוג השלישי בסולם A8 ניתן ל-Acarizax המיועד לטיפול בחולים אלרגיים לקרדית אבק הבית הסובלים מאלרגית rhinitis עמידה על אף הטיפול הקיים וכן לאסטמה אלרגית שלא נשלטת בצורה מיטבית עם הטיפול הקיים, בחולים מבוגרים הידועים כאלרגיים בעיקר לקרדית אבק הבית. הוועדה ביקשה לקבל התייחסות מומחים ברפואת ריאות לגבי מקומו של הטיפול הזה ברצף הטיפולי בחולים אלה לפני שתחזור ותדון במועמדותו בשלב הבא.

אותו דירוג ניתן גם ל-Benlysta, תכשיר הכלול כבר בסל לטיפול בזאבת סיסטמית, SLE – (Systemic Lupus Erythematosus) כאשר הבקשה השנה היא לאשר מתן הטיפול במסגרת הסל עבור ילדים בני חמש ומעלה.

דירוג זה הוענק גם ל-AOSD – Ilaris – התכשיר לטיפול בתסמונת TRAPS, תסמונת HIDS ועתה הוגשה מועמדותו להכללה בסל המורחב גם עבור חולים בגירים (Adult onset Still disease).

נושאים קשורים:  סל התרופות,  ועדת סל שירותי הבריאות,  חדשות,  מחלות מטבוליות,  מחלות אנדוקריניות
תגובות