מחקרים - COVID-19

תוצאות מחקר מעודדות: נוגדני הקורונה נותרו בגוף חמישה חודשים

ממחקר רחב היקף שפורסם ב-Science עלה כי לאחר ההחלמה מקורונה נמשכה ההגנה מפני הנגיף אצל חלק מהמחלימים לפחות חמישה חודשים

בדיקה סרולוגית. אילוסטרציה

מחקר נוסף על מחלימי קורונה טוען שבדיקות סרולוגיות שעברו הצביעו על כך שהנוגדנים בגופם יכולים להישאר לפחות חמישה חודשים אבל גם לאורך שנים. עם זאת, כמה מהחוקרים העוסקים בחקר הקורונה טוענים שלא כל הנדבקים מפתחים בהכרח נוגדנים לנגיף וזו אחת הבעיות שעולות ככל שהמגיפה נמשכת.

ממצאי המחקר החדש, שאותו הובילה ד"ר אניה פיינברג מהמחלקה לרפואה פנימית בבית החולים הר סיני בניו יורק, פורסמו בסוף השבוע שעבר ב-Science. הצוות הונחה בידי ד"ר קרלוס קורדון-קרדו, מיקרוביולוג באותו מוסד רפואי.

מהדו"ח עלה כי לאורך חמישה חודשים לאחר ההחלמה נראתה אצל חלק מהמחלימים ירידה קלה בכמות הנוגדנים, אבל עדיין סיפקה להם הגנה מפני סכנת הידבקות מחודשת.

אוכלוסיית המחקר, מהגדולים בהיקפם בנושא זה עד כה, כללה 72,40 נבדקים (עד 6 באוקטובר) שהתנדבו לעבור את הבדיקות הסרולוגיות.  30,082 נמצאו חיוביים לנוגדני חלבון ה"ספייק" של הנגיף שהגיע לריכוז, בתמיסה, של 1:80 ועד למקסימום של 1:2880.

מהדו"ח עלה כי לאחר תקופה של לפחות שלושה חודשים נראתה יציבות בכמות הנוגדנים שנמצאו בדמם של אותם נבדקים. רק לאחר חמישה חודשים נצפו ירידות קלות. צוות המחקר הודיע שבכוונתו להמשיך במעקב אחרי הקבוצה הזאת לפרק זמן ארוך יותר.

"עדיין לא ברור עם הידבקות בנגיף covid-19 מספקת הגנה מפני הדבקה מחודשת ולמשך כמה זמן", ציינו החוקרים בדיווחם. "ככל הידוע עד כה בכל הקשור לנגיפי קורונה, נוגדנים אנושיים להם יכולים להימצא בגוף גם כמה שנים ולספק הגנה מסוימת מפני הדבקה מחודשת או לחלופין היחלשות בתסמיני מחלה במקרה של הידבקות מחדש".

פרופ' גילי רגב, מנהלת היחידה למניעת ובקרת זיהומים ב"שיבא", שהתייחסה לתוצאות מחקר זה, אמרה לחדשות ערוץ 12: "המחקר מחזק נתונים שנצפו גם בעבודה שנעשתה ב'שיבא'. ברור לנו שהנוגדנים לא יחזיקו מעמד לשם הגנה נצחית על הנדבקים, אבל העדויות שמצטברות משמחות ומחזקות את ההערכה שנוגדנים מגנים ויכולים למנוע מחלה נוספת לתקופה של לפחות כחמישה חודשים. ייתכן שבעתיד יציגו מחקרים נוספים תקופה הגנה ארוכה יותר".

נושאים קשורים:  קורונה,  חדשות,  מחקר,  נוגדנים לקורונה,  פרופ' גילי רגב,  הדבקה בנגיף
תגובות
אנונימי/ת
01.11.2020, 14:14

האם חשיפה לפרקי זמן קצרים ולכמות מיזערית של הנגיף יכולה לפתח נוגדנים טיבעיים בגוף כלומר חיסון טיבעי או רק החלמה מהמחלה עצמה מפתחת נוגדנים טיבעיים. כלומר ש הגוף נלחם נגד תגובת הגוף ולא נגד הנגיף.

אנונימי/ת
01.11.2020, 17:22

שאלתך לא ברורה. בסקר הסרולוגי הסתבר שאנשים שמעולם לא ידעו שהם חולים נמצאו חיוביים. כלומר פתחו נוגדנים מבלי לפתח סימני מחלה.
והחלמה מנגיף זה ממש לא שהגוף נלחם נגד תגובת הגוף