קורונה בישראל

סטטוסקופ דיגיטלי חדש נבחן ב"איכילוב" על חולי קורונה

המכשיר בפיתוח ישראלי קולט תדרי קול שמאפשרים לאבחן ברמת דיוק גבוהה אם הזיהום הריאתי הוא בנגיף קורונה

הסטטוסקופ הדיגיטלי של Sanolla. צילום: יח"צ

במחלקת הקורונה בבית החולים איכילוב בתל אביב החל פיילוט במסגרתו נבחן סטטוסקופ חדש שמאבחן על פי קולות מי סובל מדלקת ריאות, מאסתמה או נדבק בנגיף. המכשיר פותח בחברה הישראלית סנולה (Sanolla).

מנכ"ל החברה, ד"ר דורון אדלר, שהציג השבוע את המכשיר לתקשורת, הסביר: "אצל חולי קורונה אין מדובר בדלקת ריאות שקטה. גופם מייצר קולות שאוזן אנושית לא שומעת אבל המכשיר החדש מסוגל לקלוט אותם".

שלב האישוש הקליני של המכשיר הציג דיוק של כ-93% ועתה תיבחן יעילותו בקבוצה גדולה יותר של מטופלים רבים. "המכשיר קולט תדרי קול שמאפשרים לאבחן ברמת דיוק גבוהה אם הזיהום הריאתי הוא בנגיף קורונה", הוסיף פרופ' אורי רוגובסקי, מנהל מחלקה פנימית ב"איכילוב".

לסטטוסקופ החדש אין אוזניות. כשמצמידים אותו לגוף הנבדק, בהתאם להנחיות, הוא מציג נתונים על גבי צג דיגיטלי. בעלת הפטנט הודיעה שהפיילוט יימשך כחודש ואחר כך יש כוונה להשתמש במכשיר במתחמי היבדק-וסע ובהמשך להציעו למכירה לשימוש ביתי. המחיר יהיה כ-1,000 דולר. אין צורך בהכשרה מיוחדת כדי להשתמש בו.

סגן שר הבריאות ח"כ יואב קיש היה בין הראשונים שהתרשם מהמכשיר החדיש: "משרד הבריאות", אמר, "מחפש כל הזמן מכשירי בדיקה מהירים, זולים, אישיים ופשוטים לשימוש".

נושאים קשורים:  קורונה,  פרופ' אורי רוגובסקי,  יואב קיש,  אבחון,  סטטוסקופ,  דלקת ריאות,  חדשות,  איכילוב
תגובות
21.10.2020, 21:25

נוכחות מוצר שכזה בשטח תחולל מהפכה בזיהוי ושליטה על מחלות הריאה