קורונה בישראל

מנהלי מחלקות: "הגל הראשון היה ירח דבש לעומת מה שקורה עכשיו"

בבתי החולים חוששים מאובדן שליטה בשל מחסור בצוותים רפואיים, נערכים לתרחיש כמו בצפון איטליה ומתארים תשישות גוברת של אנשי הצוות הרפואי

טיפול לחולה קורונה ב"שערי צדק". צילום: נתי שוחט/ פלאש 90

שלושה מנהלי מחלקות בבתי חולים שונים - ד"ר דניאל טרוצקי, מנהל המלר"ד ב"אסף הרופא-שמיר", ד"ר איילת רז, מנהלת פנימית א' מרמב"ם ופרופ' שרון ענב, מנהלת טיפול נמרץ כירורגי ב"שערי צדק", שהתראיינו  ל-ynet הבוקר (ו') בכתבה של אדיר ינקו, מביעים חשש מיכולתה של מערכת הבריאות לעמוד בעומסים הכבדים של תחלואת הקורונה.

השלושה הביעו חשש ש"בתי החולים עלולים לאבד שליטה בשל מחסור בצוותים רפואיים" ותיארו את התשישות הגוברת של אנשי הצוות: "הגל הראשון של המגיפה היה ירח דבש לעומת מה שקורה עכשיו".

ד"ר טרוצקי מ"אסף הרופא-שימיר" סיפר: "העומס מורגש היטב במחלקה לרפואה דחופה. שלוש מחלקות קורונה בתפוסה של יותר מ-100%. החניון התת קרקעי הממוגן צפוי להפוך לקומת אשפוז עם 150 מיטות. בתקופות מסוימות בימים האחרונים כמעט 10% מהצוות בבידוד". עוד אמר: "מתסכל לראות שהציבור הישראלי לא שומר על עצמו ולא נזהר. אנחנו פוגשים מטופלים במצב קשה והלב נכמר. לא נדיר לראות אנשי צוות מתווכחים עם בני משפחה של מטופלים ומבקשים שיעטו מסיכה. העובדה שלא הושקעו מספיק משאבים וכוח אדם בבתי החולים מורגשת עתה היטב. עדיין אין נקודת שבירה אמיתית אך איכות הטיפול נשחקת. מטופלים ממתינים באמבולנסים של מד"א למקומות בחדרי המיון".

ד"ר רז מרמב"ם הוסיפה: "אנחנו נערכים לתרחיש שממנו חששנו, למציאות כמו שראינו במקומות אחרים בעולם כמו צפון איטליה. לא חשבנו שבית החולים התת קרקעי שנועד לטיפול בצל מלחמה ינוצל לטיפול בחולי קורונה. אבל המציאות בהחלט עגומה. ניכר שהאנשים לא מפנימים את עוצמת המגיפה. הצוותים הרפואיים תשושים ומוטרדים מהמצב. אנחנו מבינים שזו מלחמת התשה והכוחות שמניעים את המלחמה הזו הרבה יותר שחוקים. אנחנו לא מגיעים עם אותן אנרגיות של הגל הראשון, אבל עם הרבה יותר ניסיון".

פרופ' ענב מ"שערי צדק": "המחלה ממושכת, הסימפטומים הקשים יכולים להימשך שבועות ולעתים חודשים. המשמעות היא: החולה מתנדנד בין שמיים לארץ הרבה מאוד זמן. המיטות נתפסות מהר ולעתים נדירות ניתן לשחרר חולה. העבודה נראית כמו סוג של כיבוי שריפות: צריכים לראות 30 חולים במקום שישה ולכן מקדישים פחות זמן לכל אחד. באוסטרליה יש אחות אחת לכל חולה; באנגליה, שתי אחיות ושתי רופאות לכל חולה לב-ריאה ובארץ היחס הוא רופא אחד לשלושה חולי טיפול נמרץ ואח לשני חולים. אנחנו מראש במצב של פחות כוח אדם עבור כל חולה".

נושאים קשורים:  בית החולים שערי צדק,  אסף הרופא-שמיר,  רמב"ם,  ד"ר דניאל טרוצקי,  ד"ר איילת רז,  פרופ' שרון ענב
תגובות