קורונה בישראל

הצעת החוק להסדרת ההתחשבנות בין הקופות לבתיה"ח אושרה בוועדת העבודה

ההצעה צפויה לעלות להצבעה במליאת הכנסת היום | 41 מיליון שקל יוקצו לקידום שירותי בריאות בבית המטופל על ידי מד"א וגופים תומכים נוספים

ח"כ חיים כץ. "נפעל לשיפור הרפואה בקהילה". צילום: יונתן סינדל/ פלאש 90

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות אישרה לפני זמן קצר לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק של משרד הבריאות להסדרת ההתחשבנות בין קופות החולים לבתי החולים לשנת 2020. הצעת החוק קובעת כי קופות החולים יחויבו לשלם לבתי החולים הציבוריים ובתי החולים הפסיכיאטריים סכום של 100%-101.5% מגובה ההתחשבנות לשנת 2019, זאת על אף הירידה בהיקף הפעילות בשל משבר הקורונה.

בהצעת החוק שהוגשה לוועדה הוגדר כי ימי אשפוז בגין מחלת הקורונה ישולמו על ידי הקופות במסגרת הסכום המוגדר, אולם לא נקבע מי יישא בעלויות אם הסכום יחרוג מתקרת התשלום הקבועה בחוק (101.5%), מה שהיה מטיל את העלויות הנוספות על בתי החולים. לאחר הסכמות עם משרד האוצר, אישרה הוועדה תיקון שיזם יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ, לפיה נקבע כי בתי החולים יספגו את העלויות הנוספות רק עד לגובה של 103.95% מתקרת התשלום ומעבר לכך הקופות ישלמו והמדינה תשפה אותן על כך באופן מלא.

ההצעה צפויה לעלות להצבעה במליאת הכנסת היום, לפני יציאת הכנסת לפגרה עד ה-11.10. אם החקיקה לא תושלם עד כינוס מושב הכנסת הבא לאחר החגים, הכסף לא יועבר לבתי החולים. מנהלי בתי החולים שבו והתריעו כי היעדר התקציבים פוגע כבר עכשיו ישירות בהתמודדות עם משבר הקורונה.

קודם לכן משרד האוצר משך את הצעת החוק למימון פעילות בתי החולים על ידי הקופות בשל ההסתייגות שהעביר יו"ר והוועדה לפיה המדינה תישא בעלויות האשפוז של חולי קורונה שחורגות מתקרת ההתחשבנות עם הקופות שנקבעה בחוק.

במהלך הדיונים על החוק וכפי שדווח ב"דוקטורס אונלי", נשמעה ביקורת קשה על הצעת האוצר לסיוע כלכלי לבתי החולים הציבוריים המחייבת את קופות החולים לשאת בעול. ב"כללית" טענו כי "בתי החולים אמנם זקוקים לעזרה אבל ההסדר המוצע יביא לקריסת הקופות".

תקציב של 41 מיליון שקל לקידום שירותי בריאות בבית המטופל

במהלך הדיון בישר יו"ר הוועדה כי הושגו הסכמות עם משרד האוצר לגבי הקצאת תקציב של 41 מיליון שקל לקידום שירותי בריאות בבית המטופל שיסופקו על ידי הגופים התומכים כגון מד"א ואיחוד הצלה, כתחליף להגעת מטופלים לחדרי המיון.

לדברי ח"כ כץ, "בתקופה כזו של חשש מעומס עד כדי קריסה של בתי החולים, אנחנו מחויבים לנסות ולקדם פתרונות נוספים. זו השקעה ראשונה, תחילתה של דרך. ניצור סדק בקיר כדי  להביא לשיפור הרפואה בקהילה ובישראל ככלל".

נושאים קשורים:  ח"כ חיים כץ,  בתי חולים,  קופות חולים,  קרונה,  משרד האוצר,  גירעון בתי החולים,  חדשות
תגובות