קורונה בישראל

מנכ"ל משרד הבריאות: "אם הולכים לסגר כללי - הוא יימשך חודש"

פרופ' חזי לוי אמר את הדברים בפגישת זום עם מנהלי בתי חולים שהביעו דאגה מהעלייה בתחלואה ובמספר החולים הקשים והמתים ודרשו תכנית יציאה הדרגתית מהסגר אם וכאשר יוטל

מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי. צילום: פלאש 90

בכירי משרד הבריאות ובהם השר יולי אדלשטיין והמנכ"ל פרופ' חזי לוי קיימו אתמול (ג') ישיבת "זום" עם מנהלי בתי החולים, במהלכה אמר פרופ' לוי: "אם יוטל סגר גורף, הוא יהיה ממושך, עד חודש".

הדיון הזה שימש לצורך "הערכה ראשונה בדבר מסגרת הזמן לסגר כללי. עד כה דוברים שונים התמקדו בהגבלות  שיוטלו בתקופת החגים ללא קביעת משך הזמן שלהן.  גורמים שהשתתפו בישיבה טענו שקיבלו את הרושם מדברי פרופ' לוי, שאם יוטל הסגר הוא יימשך יותר מחודש.

מחר (ה') אמור קבינט הקורונה לקיים דיון שמראש הוגדר כ"מכריע בשאלת הסגר הכללי", אבל במקביל ייבחנו אפשרויות למגבלות אחרות בתקופת החגים לצורך צמצום בסיכויי הידבקות בעיקר בקרב תלמידים ובאירועים משפחתיים.

בדיון אתמול דיווח מנהלי בתי החולים על המצב הקשה שעימו מתמודדים בתי החולים ועל החשש מפני הגעה ל"נקודת אל חזור" מבחינת מספר החולים עוד לפני החורף. הוצגו בדיון גם נתונים של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה של אמ"ן ובהם הערכה כי לא ניתן יהיה להגיע ליעד של 400 חולים מאומתים ביום – כלומר לרדת מהמניין היומי הנוכחי של מאומתים חדשים שעומד כבר על יותר מ-3,000 - בתוך פחות משלושה חודשים.

משתתפים באותה ישיבת זום סיפרו לתקשורת כי התרשמו שפניה של צמרת משרד הבריאות לסגר כללי ובאופן מיידי. כל מנהלי בתי החולים הביעו את דאגתם העמוקה מקצב התפתחות התחלואה, מספר החולים הקשים והעלייה במניין המתים. אחד מהם אמר ל"כלכליסט": "לא ניכר שיש צעדים אפקטיביים לבלימת מקרי המוות והחולים הקשים. יכולתה של מערכת הבריאות לתת טיפול מלא לחולים קרובה ביותר לנקודת הקצה. במקביל אנחנו מתמודדים עם שחיקה קשה של הצוותים. בכל בית חולים חסרים בין עשרות למאות אנשי צוות בגלל הבידוד. לכן קראנו לסגר מיידי".

בדיווח נמסר כי "מטרת הישיבה היתה לבנות לובי שיזעק להטלת סגר ויעשה את העבודה עבור הפוליטיקאים". מנהלי בתי החולים אמרו ש"תכנית הרמזור עובדת והציבור ברובו צייתן, אבל אם היתה נעשית לפני חודש, המציאות היתה שונה".

עם זאת מנהלי בתי החולים דרשו "לבנות תכנית יציאה הדרגתית מהסגר אם וכאשר יוטל, ולא לחזור על השגיאות שנעשו בעת היציאה מהסגר הכללי הראשון".

נושאים קשורים:  פרופ' חזי לוי,  בתי חולים,  סגר,  חדשות,  קורונה,  תחלואה ותמותה
תגובות
אנונימי/ת
09.09.2020, 22:32

זה לא יעזור. רק יגרום לאנרכיה.

09.09.2020, 23:04

גם מנהלי בתי החולים, גם גמזו וגם סופרמן וונדר וומן , כולם ביחד וכל אחד לחוד, אינם יכולים להתמודד עם חברה חולה כל כך שמונהגת על ידי אנשים שפחות מעניין אותם לפתור או לנהל את המשבר אלא למנף אותו לצרכים פוליטיים . קפיש חזי?

אנונימי/ת
10.09.2020, 05:23

אין סיכוי לשיתוף פעולה אמיתי מהאוכלוסיה כל עוד האכיפה לא שווה ובררנית,
לא יכול להיות שעשרות אלפי מפגינים בבלפור הינם חסינים מהדבקות ורק חתונות במגזרים מסויימים מהווים סכנה.