קורונה בישראל

חוקרים מהאקדמיה ומ"הדסה": חשש לקריסת מערכת הבריאות בעוד שבועיים

דו"ח אזהרה שהוגש לקבינט הקורונה מציג תמונת מצב קריטית: "גדל מספר החולים הבינוניים והקשים - בעוד שבועיים יהיו בישראל 600 חולי קורונה במצב קשה והחשש שמערכת הבריאות לא תעמוד בכך"

מחלקת קורונה ב"שמיר-אסף הרופא". צילום: יונתן סינדל/ פלאש 90

צוות חוקרים מהאוניברסיטה העברית ו"הדסה" הגיש הבוקר (ה') דו"ח חדש לקבינט הקורונה שהתכנס בשעות הצהריים לדיון שנקבע מראש, ולפיו "ישראל לא הצליחה לבלום את הגל השני ויש להיערך להתממשות מהירה של התרחיש המחמיר, לפיו בעוד שבועיים יהיו 600 חולים במצב קשה וקיים חשש שמערכת הבריאות לא תעמוד בכך".

על פי הדו"ח: "היציבות שהיתה בשבועות האחרונים במספר החולים במצב קשה המאושפזים בבתי החולים נבעה מאיזון שברירי שהיה בין מספר החולים במצב קשה החדשים ומספר המתים והמבריאים. כעת, קצב התמותה וההבראה מהמחלה לא צפוי להדביק את קצב העלייה בתחלואה".

לפי הדו"ח, מקדם ההדבקה עלה בימים האחרונים מעל 1 ו"לפי שעה לא נראית התמתנות בתחלואה אלא להפך. מתחילת יוני לא נרשם אף לא יום אחד של ירידה או התמתנות משמעותית במספר החולים החדשים המתווספים מדי יום, שנמצאים במצבים בינוני וקשה. העלייה במניין הנפטרים מתבטא בעקומה חדה יותר וכמותית היא גבוהה משמעותית מהגל הראשון", נכתב בדו"ח.

מחברי הדו"ח הם פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' דורון גזית, ד"ר מיכאל אסף, פרופ' נדב כץ, פרופ' רונית קלדרון-מרגלית ופרופ' רן ניר-פז. הם ציינו כי "הסיכון הנוכחי לתחזית זאת מחייב פעולה נמרצת".

נושאים קשורים:  תחלואת קורונה,  חדשות,  קבינט הקורונה,  בתי חולים,  19-COVID
תגובות
אנונימי/ת
04.09.2020, 12:28

לא ברור מה הכוונה ״התמותתות״. כח אדם? ציוד? כסף? יש פתרונות לכל אחד מהם. אבל לא במסגרת הניהול הכושל המסורתי של היום.