קורונה עולמי

דיווח מאיטליה: שלושה חולי קורונה לקו בתסמונת האוטואימונית מיאסטניה גרביס

הוכחה נוספת לכך שהנגיף עלול לגרום לנזקים ארוכי טווח: שלושת המקרים המתוארים היו ללא מחלות רקע נוירולוגיות או אוטואימוניות | תופעה נוספת שדווחה בקרב מחלימי קורונה: נשירת שיער

חולה קורונה מאושפז. צילום: שאטרסטוק

כתב העת הרפואי Annals of Internal Medicine פרסם בשבוע שעבר דיווח של רופאים מאיטליה על שלושה מקרים שבהם חולי קורונה לקו בתסמונת האוטואימונית הנוירולוגית מיאסטניה גרביס (Myasthenia Gravis) המתבטאת בתקיפת שרירים. הדיווח מצביע על כך שייתכן שזו תופעת לוואי נדירה ובלתי רגילה בקרב חולי קורונה.

מחברי הדיווח הם מבית החולים ע"ש גריבלדי ואוניברסיטאות קטניה פדובה ורומא באיטליה. שלושת המקרים המתוארים היו ללא מחלות רקע נוירולוגיות או אוטואימוניות אחרות בטרם נדבקו בנגיף קורונה "כך שייתכן שמחלתם התפתחה בגלל הנגיף".

‏מיאסטניה גרביס עלולה להשפיע על שרירים שונים בגוף, אך לרוב תוקפת את העפעפיים, שרירי הנשימה, הגפיים ושרירי הבליעה. תקיפת שרירי הנשימה עלולה להוביל לקשיי נשימה עד אי ספיקה נשימתית במקרים חמורים.

המטופלים התחילו לפתח את תסמיני התסמונת האוטואימונית כשבוע לאחר שהחלו לסבול מתסמיני קורונה. המטופל הראשון היה בן 64 שסבל מחום גבוה במשך ארבעה ימים. ביום החמישי פיתח דיפלופיה - כפל ראייה והתלונן על עייפות שרירים. השני היה בן 68 שסבל מחום גבוה במשך שבעה ימים ואז פיתח עייפות שרירים, דיפלופיה ודיספאגיה (קושי בבליעה).

המקרה השלישי הוא של בת 71 שסבלה משיעול וחום במשך שישה ימים. חמישה ימים לאחר שהחלה לסבול מתסמיני הקורונה הציגה תסמינים אופיינים למיאסטניה גרביס: פטוזיס - צניחת עפעפיים; דיפלופיה והיפופוניה - עוצמת קול חלשה והפרעת קול.

הגם שזו תופעה לא שכיחה, מקרים אלה מהווים עדות נוספת לכך שהנזקים הבריאותיים כתוצאה מנגיף הקורונה עלולים להיות רבים ומגוונים ועדיין לא כולם ידועים לספרות הרפואית. כמו כן, זו הוכחה נוספת לכך שהנגיף עלול לגרום גם לנזקים נוירולוגיים ארוכי טווח.

אתמול דווח בחדשות ערוץ 12 על תופעה אחרת הקשורה בקורונה: נשירת שיער. בדיווח נמסר כי מחלימים מקורונה מכל העולם דיווחו על תופעה חדשה זו וסקר שנערך בארה"ב ובו השתתפו 1,500 איש, העלה ששיעור די גבוה מהמחלימים (400) התלוננו על נשירת שיער לאחר חלוף תסמיני הקורונה. אולם, ייתכן שהקשר בין התופעה לקורונה הוא עקיף.

פרופ' אלי שפרבר, מנהל מערך רפואת העור ב"איכילוב", הסביר: "נשירת שיער מאוד אופיינית אחרי חשיפת אדם למצבי דחק, בין אם הם גופניים או נפשיים. הזקיק המייצר את השיער, מפסיק לייצר בצורה תקינה ואז הנשירה מואצת. לאחר תקופת מה, השיער שב לצמוח".

נושאים קשורים:  קורונה,  מיאסטניה גרביס,  חדשות,  נשירת שיער,  תסמינים,  פגיעה נוירולוגית,  פרופ' אלי שפרבר,  נזקי מחלת הקורונה
תגובות