קורונה בישראל

משרד הבריאות ביסס החלטותיו על כ-20% ממקרי ההדבקה בלבד

"ידיעות אחרונות" חושף: חמישה חודשים ביסס משרד הבריאות החלטות על הגבלות על סמך מידע מצומצם של מקורות ההדבקה בקורונה

מגיפת הקורונה בישראל. צילום ארכיון: יונתן סינדל/ פלאש 90

במשך חמישה חודשים, ממארס עד סוף יולי, ביסס משרד הבריאות את החלטותיו בכל הנוגע להגבלות על האוכלוסיה על סמך מידע מצומצם מאוד שהצביע על המקומות שבהם נדבקו ישראלים בנגיף הקורונה וכן את מסלול תנועתם. כך מדווח הבוקר (ג') אדיר ינקו ב-ynet .

משרד הבריאות סירב עד כה לפרסם נתונים אלה אבל נאלץ עתה לפרסמם לאחר עתירה שהוגשה לפני כחודש על ידי עמותת "התמנון" הפועלת להנגשת מידע מפורט לכלל הציבור. בעתירה נטען כי "ניהול המידע בנוגע לנגיף קורונה על ידי משרד הבריאות הוא חובבני, חסרות למשרד הנחיות כתובות ביחס לפרסום המידע על נגיף הקורונה והמגיפה וחסרות לו מערכות מידע בסיסיות".

בדיווח הבוקר נמסר כי "עד תחילת אוגוסט היו בידי משרד הבריאות נתונים לגבי מקומות הדבקה משוערים של 15,035 חולים בעוד שעד אותה נקודת זמן אובחנו כבר בישראל  72,163 חולים". התקבלו החלטות ש"השפיעו על חייהם של מיליוני ישראלים ובהן סגירת עסקים, סגירת מערכת החינוך ומוסדות תרבות, אבל בפרק הזמן הזה צבר המשרד נתונים רק לגבי כ-20% ממקרי ההדבקה. לגבי המקומות שבהם נדבקו כ-57 אלף בני אדם אחרים ‑ לא היה למשרד כל מידע".

בדיווח שנמסר לוועדת הקורונה בכנסת למשל, ניתן פילוח לגבי 9,693 מתוך כ-15 אלף מקרי הדבקה: 1,614 התרחשו בבית, 775 במוסד השכלה (כלומר רק כ-10% מהמקרים המתועדים), 687 באירוע או בכנס, 381 במוסד רפואי, 282 במקום בילוי, 264 בבית כנסת, 1,339 במקומות אחרים. בחודש שעבר באותה ועדה הציג משרד הבריאות נתונים רק לגבי שבוע ספציפי אחד: 21 נדבקו במתקני ספורט, 12 בתחבורה ציבורית ו-89 במקומות בילוי.

נושאים קשורים:  קורונה,  חדשות,  משרד הבריאות,  עמותת תמנון
תגובות