עמידות לאינסולין

האם אנדרוגנים יכולים לנבא התפתחות של עמידות לאינסולין?

בסקירה זו דנו החוקרים בגורמים האפשריים אשר מובילים להתפתחות עמידות לאינסולין ביניהם מחלות אימהיות, עקה, יתר/תת תזונה וחשיפה לכימיקלים סביבתיים

מנגנון פעולת אינסולין (צילום: אילוסטרציה)

עמידות לאינסולין הינה מאפיין נפוץ של הפרעות מטבוליות רבות. העלייה הדרמטית בהיארעות עמידות לאינסולין בעשור האחרון משכה תשומת לב אל מקורות ההתפתחות שלה.

מאחר ופגיעות שונות בזמן ההתפתחות ביניהן מחלות אימהיות, עקה, יתר/תת תזונה וחשיפה לכימיקלים סביבתיים יכולות כולן להוביל להתפתחות עמידות לאינסולין, ייתכן וקיימים עבורן מנגנונים משותפים.

בסקירה זו נידונה האפשרות שעליה באנדרוגנים אימהיים הקשורה לפגיעות אלה מהווה חלק משמעותי בהתפתחות העמידות לאינסולין. בנוסף דנו החוקרים בדרכים באמצעותן אנדרוגנים פוגעים ברגישות הרקמה לאינסולין, כמו שינויים במצבי דלקת, חימצון וליפוטקסיקה, אפיגנטיקה, מיקרוביום המעי ואינסולין.

מקור: 

Muraly Puttabyatappa et. al (2020) DOI: https://doi.org/10.1530/JOE-20-0044

נושאים קשורים:  עמידות לאינסולין,  אנדרוגנים,  עקה,  תזונה,  מחקרים
תגובות