חדשות

ב"סורוקה" בוצעה פעולה ניתוחית ראשונה מסוגה לפתיחת כלי דם ורידיים בבטן

השיטות השמרניות לא הועילו למטופל שסבל מחסימה מוחלטת של כל המבנה הוורידי, מהרגליים ועד הלב | בפעולה המורכבת נפתחו ורידי הכסל והווריד הנבוב התחתון לכל האורך ודרכו עד הלב

ניתוח (צילום: אילוסטרציה)

פרוצדורה ניתוחית נדירה של פתיחת ורידי הכסל והווריד הנבוב התחתון, עד חיבורו לפרוזדור הימני בלב, בוצעה במרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע בתושב אזור הדרום. בית החולים מסר כי ככל הידוע, ההליך הזה בוצע לראשונה בארץ.

המטופל, בן 23, סבל ממום בוורידי הבטן והתלונן על כאבים במשך עשור. בשל המום, סבל המנותח מחסימת ורידים חוזרות עם התפתחות של בצקות, פצעים כרוניים מרובים ודלקות חריפות בעור בשתי הרגליים, שלווו בכאבים ובשינויים כרוניים בעור הרגליים. הוא טופל עד כה בשיטות שמרניות שלא חוללו שינוי מהותי במצבו.

מימין לשמאל: מרינה בגצקי, סגנית אחות אחראית, ד"ר אנטולי לייצין, המטופל וד"ר ג'ורג' גרינברג, מנהל מחלקת כלי דם ב"סורוקה". צילום: רחל דוד

בפעולה הייחודית המורכבת נפתחו כל ורידי הכסל ווריד הנבוב התחתון לכל האורך ודרכו עד הלב. כל זה כדי לאפשר זרימת דם שתביא לשיפור משמעותי בניקוזו מהגפיים התחתונות ולאפשר ריפוי פצעים, צמצום בבצקות והפסקת הדלקות החוזרות בעור שמהם סבל המטופל.

בניתוח השתתף צוות רב מקצועי שכלל את ד"ר ג'ורג' גרינברג, מנהל מחלקת כלי דם, ד"ר אנטולי לייצין, רופא בכיר במחלקת כלי הדם, מרדימים וצוות סיעודי בחדר הניתוח.

ד"ר גרינברג סיפר: "זו היתה פעולה ניתוחית נדירה שהטכניקה שלה עדיין מתפתחת. חשוב להבין שעד לא מכבר מצבם של אנשים רבים, חלקם הגדול צעירים, נחשב לחשוך מרפא וללא אופק טיפולי. כיום, עם ההתפתחויות הטכנולוגיות וצבירת ניסיון, אנחנו יכולים להציע לאוכלוסיה זו טיפול משחזר, כמובן במגבלות הטכניות והאנטומיות.

"עד לפני כמה שנים, בעיות ורידים כרוניות לא טופלו בניתוח. במהלך השנים האחרונות, התחלנו לפתח ולאמץ טכניקות התערבותיות בבעיות החריפות והכרוניות של הוורידים. במקרה זה היה מדובר למעשה בחסימה מוחלטת של כל המבנה הוורידי, מהרגליים ועד הלב. זו פגיעה שעד לפני שנים בודדות נחשבה כלא ניתנת לשחזור. הטיפול המקובל היה שמרני - בנוגדי קרישה, או אגדים או גרביים אלסטיים; טיפול בפצעים על ידי משחות וחבישות לחץ וניסיון למנוע אירועים חוזרים של זיהומים ברגליים.

"גודש בוורידי האגן גורם להפרעות קשות אצל גברים ונשים עם תלונות על כאבי בטן, בעיות פוריות ופגיעה קשה בתפקוד ובדימוי עצמי. הטיפול ההתערבותי התפתח בעשור האחרון במרכזים רפואיים נבחרים בעולם המתמקצעים בנושא הזה. ההתערבות מומלצת כשהפגיעה נרחבת מאד וגורמת לירידה משמעותית באיכות חייו המטופל - כמו במקרה הזה".

נושאים קשורים:  ד"ר ג'ורג' גרינברג,  ד"ר אנטולי לייצין,  סורוקה,  כלי דם,  גודש בוורידי האגן,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
22.07.2020, 20:19

יפה

אנונימי/ת
22.07.2020, 20:23

יפה מאוד, ורידים מרכזיים אינם עורקים... מסובך מאוד הן בגישה כירורגית והן בגישה אנדווסקולארית

10.08.2020, 20:05

כל הכבוד לכם!