קורונה עולמי

ממשלת סין: מקור נגיף הקורונה הוא בדגי סלמון שהגיעו מאירופה

הסינים דוחים עתה את התיאוריה לפיה הנגיף הופץ לבני אדם מעטלפים שנמכרו בשוק לחיות בר | ארגון הבריאות העולמי שיגר לסין צוות בכיר לחקירת מקור הנגיף

דגי סלמון. צילום שאטרסטוק

בעקבות דרישתן של יותר מ-120 מדינות חברות ארגון הבריאות העולמי, הודיע ה-WHO בסוף השבוע כי שיגר צוות בכיר מיוחד לסין כדי לחקור את מקור נגיף הקורונה. רשמית מיהרה ממשלת סין להודיע שהיא זו שהזמינה את המשלחת, אבל החקירה תהווה אתגר לממשל בבייג'ינג משום שהוא ממשיך לטעון כי מקור הנגיף הוא בכלל מחוץ למדינה והובא אליה. יש לציין ששליחת הצוות המדעי מטעם ארגון הבריאות העולמי נעשה בשלב ראשון תחת מעטה של חשאיות.

הסינים החלו לטעון באחרונה כי מקור הנגיף הוא בדגי סלמון שהגיעו אל סין מחו"ל, כנראה מאירופה, ושווקו בערים שונות בסין. סין גם הכחישה שמקורו של הנגיף בשוק לממכר חיות בר אקזוטיות למאכל ופירות ים בעיר ווהאן.

מאוחר יותר הופיעה טענה שמקור הנגיף במערת עטלפים לאחר שוירולוג סיני מצא כי מבחינה גנטית קיים בנגיף הקורונה דמיון של 96.2% עם נגיף שנתגלה במערת עטלפים בדרום מערב מחוז יונאן ב-2013. שלושה מבין שישה אנשים שעסקו בניקוי אותה מערה מלשלשת העטלפים חלו בדלקת ריאות חמורה ונפטרו. דגימות קפואות של אותו נגיף RATG13  נשלחו באותה שנה למכון ויורולוגיה בווהאן, אבל מנהל המכון דחה את הטענה כי עקב תקלה במעבדה באותו מכון, הנגיף חמק החוצה והדביק אנשים. אותו בכיר טען כי אין במאגר המעבדה דגימות של נגיף חי.

תיאוריה ראשונה שנולדה מיד כשהחלה התפשטות המגיפה היתה שהנגיף עבר מעטלפים לבעלי חיים אקזוטיים ששימשו לו מאכסנים, ובשוק פירות הים וחיות הבר האקזוטיות שסינים רוכשים למאכל, הוא עבר מהגורם המאכסן לבני אדם. אחת הסיבות לאותה תיאוריה: נמצאה תאימות גבוהה בין מטופלים שהגיעו לבתי חולים בעיר ווהאן והציגו תסמיני דלקת ריאות אקוטית לבין המידע שהם שהו באותו שוק. זה קרה בדצמבר 2019.

ב-The Lancet דווח בסמוך למועד זה על מקרה ראשון של מטופל בווהאן שלא היה לו שום קשר עם אותו שוק וברור היה שנדבק מחולה קורונה אחר, בהדבקה מדווחת ראשונה שנעשתה בין בני אדם וללא מעורבות של בעל חיים ששימש מאכסן לנגיף. לגבי כשני-שלישים מהחולים הראשונים בקורונה באותה עיר סינית גם נמצא שהם נדבקו מ"מפיצי על" – כלומר מחולה בודד שהפיץ את הנגיף והדביק רבים אחרים סביבו.

בתדרוך מיוחד לתקשורת ממטה ה-WHO בז'נבה נמסר כי הנושא המרכזי שבו תתמקד החקירה בסין יהיה לברר האם אכן הנגיף עבר מבעלי חיים לבני אדם ובאילו בעלי חיים מדובר.

נושאים קשורים:  עטלפים,  דגי סלמון,  סין,  קורונה,  ארגון הבריאות העולמי,  מגיפת הקורונה,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
13.07.2020, 01:55

בידור.

אנונימי/ת
13.07.2020, 06:34

נגיפי הקורונה ככלל מדביקים עופות ויונקים (בהתאם למשפחה אליה שייכים).
כך שהטענה של הסינים קצת משעשעת

אנונימי/ת
15.07.2020, 01:05

שקר נוסף!
החקירה בעיצומה והאמת תצא לאור!
במקביל מאבק שלא ייפסק עד שייסגרו השווקים שלהם