חדשות

"שיבא" מיישם את מודל ה-IPU מבוסטון לטיפול בסרטן שד

הטיפול על בסיס מודל IPU מאגד צוות רב מקצועי סביב המטופלת ומעניק מעטפת טיפולית מלאה לצד מחקר קליני ונגישות לטכנולוגיות טיפוליות מתקדמות

סרטן השד. אילוסטרציה

מודל הטיפול הרפואי IPU – Integrated Practice Unit – שפותח בבוסטון ייושם עתה גם בישראל. זאת לאחר שבמרכז הרפואי שיבא הושקה בסוף השבוע שעבר יחידת IPU עבור מטופלות עם סרטן שד. לשם כך גם רכש בית החולים מערכת MRI שד ייחודי.

הטיפול על בסיס מודל IPU מאגד צוות רב מקצועי מהמרכז לבריאות השד, מומחי דימות השד ופתולוגיה, כירורגים-אונקולוגים ופלסטיקאים, מומחי קרינה ומומחי אונקולוגיה רפואית של השד, גנטיקאים ומומחים לגינקולוגיה ושימור פריון. לידם עובדות אחיות מתאמות המנוסות בליווי ובטיפול מטופלות עם סרטן שד, וכן צוות פסיכולוגיות, עובדות סוציאליות, דיאטניות וצוות מנהלי ייעודי.

צוותי היחידה נפגשים על בסיס שבועי לדיון ולקבלת החלטות משותפות להתוויית תכנית הטיפול האישית. לצידם פועלים גם צוותי מחקר בסיסי, מחקר תרגומי וקליני. המטופלות מוזמנות להשתתף במחקרים השונים ובכך תורמות להבנת מנגנוני המחלה ולנגישות לטיפולים ולטכנולוגיות מהמתקדמות בעולם.

פרופ' בלה קאופמן, נשיאת המערך האונקולוגי ומנהלת המכון לאונקולוגיה של השד ב"שיבא", מסרה: "הטיפול בסרטן השד מתקדם ומתעדכן כל הזמן, ובהתאם לכך שיעורי התמותה מהמחלה נמצאים בישראל במגמת ירידה. 'שיבא' הוא בית חולים המוביל בטיפול בסרטן שד בישראל. אנו גם מובילים במחקר ולוקחים חלק מרכזי במחקרים בינלאומיים המאפשרים להעניק את הטיפולים התרופתיים המתקדמים ביותר".

ד"ר עינב נילי גל-ים, המשנה למנהלת מכון השד ומנהלת אשפוז היום האונקולוגי, הוסיפה: "כאשר אישה מגיעה אלינו היא צריכה להיות מטופלת על ידי מגוון רחב של מומחים בתחומים אונקולוגיה, כירורגיה, דימות שד, גנטיקה ונוספים. מודל IPU מהפכני בכך שכל המומחים מתרכזים סביב המטופלת, יחד נותנים לה מעטפת טיפולית מלאה ובכך מעניקים את הטיפול הטוב ביותר ומעצימים את חוויית המטופל".

ד"ר איל צימליכמן, סמנכ"ל רפואה וחדשנות ב"שיבא", אמר: "השילוב בין הצוותים הרפואיים הרב תחומיים המקיפים את המטופלת לבין הטכנולוגיות מהשורה הראשונה מבטיח את התוצאות הטובות ביותר למטופלת".

פרופ' מירי סקלייר, מנהלת היחידה לדימות השד: "מכשיר ה-MRI החדש של 'סימנס' הוא בעל עוצמה גבוהה ומאפשר לבצע בדיקות באיכות אופטימלית בזמן קצר יותר ובדיוק רב יותר. כמו כן, מאפשר לבצע סריקות מיוחדות שעד כה לא ניתן היה לבצען".

נושאים קשורים:  בית החולים שיבא,  ד"ר עינב נילי גל-ים,  פרופ' בלה קאופמן,  מודל IPU,  חדשות,  פרופ' איל צימליכמן,  סרטן שד,  פרופ' מירי סקלייר-לוי
תגובות
אנונימי/ת
05.07.2020, 19:20

לא הבנתי את החידוש של שיבא בתחום הטיפול בסרטן שד פרט אולי לרכישת מרמ משוכלל. כל מרכזי השד עובדים כיום במודל של צוות רב מקצועי בטיפול באישה לאורך מחלתה ובדיונים של הצוות על מהלך הטיפול

02.08.2020, 10:46

מדוע הצוות הרב מקצועי לא כולל שירות פיזיותרפיה? שיקום תפקוד רביע עליון וטיפול בת"ל של הניתוח והטיפולים כולל התאמת תכנית לפעילות גופנית צריכים להיות חלק בלתי נפרד מהשירות שמקבלות חולות אלה