קורונה עולמי

סיבוך קיצוני של מחלת הקורונה: החולה הצעירה נאלצה לעבור השתלת ריאות

צעירה אמריקאית בשנות ה-20 לחייה, ללא כל מחלות רקע, חלתה בקורונה ובשל הנזק ההרסני שנגרם לריאותיה נאלצה לעבור השתלת שתי ריאות

חולה בטיפול נמרץ. אילוסטרציה

אמריקאית בשנות ה-20 לחייה, ללא מחלות רקע, שחלתה בקורונה ואושפזה כשהיא במצב חמור במיוחד, עברה בתחילת החודש השתלת שתי ריאות לאחר שהוברר כי הנגיף גרם לנזק בלתי הפיך וקשה לשתי ריאותיה. האישה ממוצא היספני היתה שישה שבועות בטיפול נמרץ בבית חולים של אוניברסיטת נורת'ווסטרן בשיקגו.

בהודעה לתקשורת של בית החולים נמסרו הפרטים הבאים: האישה היתה מחוברת למכונת הנשמה וגם לאקמו. כאשר התברר שהנזק לריאותיה בלתי הפיך, היא הוכללה ברשימת המתנה להשתלה.

השתלת ריאות נעשתה לראשונה בעולם בשנות ה-60 של המאה הקודמת אבל רק משנות ה-90 היא הליך יותר שכיח, לפי נתוני אוניברסיטת הרווארד. כמו כן צוין שבהשוואה להשתלת לב או כליה, השתלת ריאות במיוחד דו-צדדית היא הליך מסוכן הרבה יותר.

בדיווחי התקשורת על ההליך נמסר בין השאר כי על סמך מסד הנתונים של "מאיו קליניק", אין מבצעים השתלת ריאות לפני שהמועמד להשתלה לא עובר בדיקה לשלילת זיהום נגיפי פעיל.

הניתוח נמשך עשר שעות, הרבה מעבר להליך השתלה רגיל, והוא הוגדר כאחד הקשים שנעשו אי פעם. הרופאים ציינו, לפי דיווח ב"ניו יורק טיימס", כי המקרה הזה היה הקשה ביותר שבו טיפלו מעולם. המושתלת תהיה מטופלת תקופה ארוכה בתרופות לדיכוי המערכת החיסונית כדי למנוע דחיית שתל.

עוד מסר בית החולים כי כיום ידוע שיותר מ-90%-85% ממושתלי ריאות מסוגלים לשרוד לפחות שנה ומתפקדים ביום-יום באופן עצמאי. לא ברור עדיין מה צפוי לאותה מושתלת שעדיין מחוברת למנשם אבל נמצאת בהכרה מלאה ומשוחחת עם בני משפחתה דרך "פייס-טיים".

הרופאים עדיין מנסים לברר כיצד נדבקה בנגיף הקורונה ומדוע חרף גילה הצעיר ובהיעדר מחלות רקע, מצבה היה כה חמור והנזק שנגרם לריאותיה היה הרסני באופן כה נרחב.

נושאים קשורים:  מגיפת הקורונה,  חדשות,  השתלת ריאות,  קורונה,  ארה"ב
תגובות