חדשות

מנכ"לית הר"י בוועדה לקיצור תורנויות: "הזדמנות לשינוי בהסכם הקיבוצי"

כחלק מדיוני הוועדה העליונה שהוקמה לבחינת מתכונת העבודה של המתמחים, בהר"י מתכוונים לנצל ההזדמנות ולהשיג ממשרדי הבריאות והאוצר תקציבים ושינויים בהסכם הקיבוצי של הרופאים

מנכ"לית הר"י, עו"ד לאה ופנר. "בין הרצוי למצוי, יש כסף" (צילום: הר"י)

בישיבה הראשונה שקיימה שלשום (א') הוועדה העליונה שהקימה ההסתדרות הרפואית לבחינת מתכונת העבודה והתורנות של  רופאים-מתמחים בבתי החולים – נוכח הדרישה שלהם לקצר במשך התורנות שעומדת עתה על 26 שעות – אמר יו"ר הר"י פרופ' ציון חגי כי על חברי הוועדה יהיה "למצוא את האיזון שבין הצורך לשינוי אופני התורנות, לבין הצורך לשמור על איכות ההכשרה והטיפול. ייבחנו המשמעויות הנגזרות מהמודלים השונים, ולבסוף, הוועדה תכין דרישות תקצוב ממשרדי הבריאות והאוצר".

בוועדה 24 חברים והיא אמורה להגיש את מסקנותיה בתוך שישה חודשים.

עו"ד לאה ופנר, מנכ"לית הר"י, כך דיווח בועז אפרת ב"וואלה", אמרה בדיון כי "בניגוד להחלטות ממשלה וחוקים, ההסכמים הקיבוציים של הרופאים ממשיכים כבר עשרות שנים וניתן להבטיח את יישומם בפועל. עתה יש הזדמנות של פעם בעשור להביא תקציבים ושינויים בהסכם.

"אנחנו יודעים מהו הרצוי ומה המצוי, ויודעים שבאמצע יש כסף. אבל הפעם האתגר יותר מעניין, כי אנחנו לא יודעים בדיוק מהו הרצוי - ובשביל זה אתם פה", פנתה לחברי הוועדה. "האתגר הוא איך נוכל לאפשר לכם להגיע לתוצאה הטובה ביותר".

הישיבה הראשונה של הוועדה שהתכנסה בכפר המכביה התקיימה כאשר עשרות סטודנטים לרפואה ומתמחים הפגינו מחוץ לאולם הדיונים וקראו "לא מחליטים עלינו בלעדינו".

בראש הוועדה עומדים פרופ' רן טור כספא ופרופ' יוסף קלאוזנר. על הקמתה הודיע בחודש שעבר פרופ' חגי בתגובה למחאות המתמחים ובראשם ארגון מרשם.

ד"ר אלה קיטרוסר, יו"ר פורום המתמחים בהר"י ורכזת הוועדה, אמרה בישיבה: "המתמחה רוצה ללמוד ולהיות רופא טוב. לכן מעבר לתנאי העבודה, ראוי שנעסוק בהשפעתם על עבודת המתמחים. משימה גדולה עומדת בפנינו, לראות את עצמנו כארגון העובד למען חבריו. אני בטוחה שנשכיל למצוא תשובה לשאלה שעומדת לפנינו".

לאחר שהר"י הודיעה על הקמת  הוועדה, הודיע משרד הבריאות רשמית כי הוא תומך בניסיון לקיצור תורנויות המתמחים ואף בירך את נכונות המרכז הרפואי שיבא לבצע פיילוט במודל של משמרות באורך 18-21 שעות. אלא שיש גם בכירים במערכת הבריאות המתנגדים לקיצור התורנות בעיקר בנימוק שהדבר עלול לפגוע בהכשרת הרופאים ובאיכות ההתמחות שלהם.

נושאים קשורים:  הר"י,  מאבק המתמחים,  חדשות,  פרופ' ציון חגי,  עו"ד לאה ופנר,  ארגון מרשם,  קיצור תורנויות,  הסכם קיבוצי
תגובות
אנונימי/ת
09.06.2020, 15:22

לא מפתיע, שוב הר״י מחפשת לבזבז על המומחים את הקרדיט הציבורי והשלטוני שניתן לה לטובת המתמחים.
המתמחים צריכים להפסיק לסמוך על הר״י, הם לא מספקים את הסחורה עבורם.