חדשות

האם יולי אדלשטיין הוא האיש המתאים לעמוד בראש משרד הבריאות?

תפקיד שר הבריאות לוהק כלאחר יד, נושא הבריאות אינו קרוב לליבו של אדלשטיין, אבל יש לקוות שיגלה יותר מעורבות ומעוף מקודמו ליצמן – קבלת הפנים בתקשורת לשר הבריאות החדש והציפיות ממנו

יולי אדלשטיין, שר הבריאות. צילום: יונתן סינדל/ פלאש 90

כיצד מקבלים הבוקר (ה') כמה מכלי התקשורת בישראל את פניו של שר הבריאות החדש יולי אדלשטיין, עוד בטרם הושבע?

רוני לינדר ב"דה מרקר" הצביעה על כך שהוא בגדר תעלומה, לא ברור לאן מועדות פניו, "מה מקור הכוח שלו". לא זכורה איזושהי התבטאות שלו בנושא בריאות לאורך כל הקריירה שמילא כשר. נראה שתיק הבריאות לא היה משאת נפשו והתיק נמסר לו כמעין "ברירת מחדל" ועתה יהיה עליו לעמוד בראש מערכת גדולה וסבוכה מאוד שיש לנהלה בתבונה רבה.

עוד ציינה כי בכירי משרד האוצר (שגם הצמרת שלו אמורה עתה להתחלף עם מינויו של שר חדש, ישראל כץ) "חשים תסכול מהכוח המופרז, לטעמם, שצבר לכאורה משרד הבריאות במשבר הקורונה".

עמוס הראל ב"הארץ" כתב: "זו עובדה שתפקיד שר הבריאות לוהק כלאחר יד, כסעיף חסר חשיבות במקח-וממכר קואליציוני". הוא סבור שאדלשטיין הוא "עסקן פוליטי עייף" אבל "יש לקוות שיגלה יותר מעורבות ומעוף מקודמו יעקב ליצמן, שהיה שר שנוי במחלוקת עוד לפני הקורונה ושהנגיף מחק אותו כאישיות ציבורית: קודם התעלם מהקורונה, התקשה להיזכר בשמה, הפקיר את קהילתו, דאג לפטורים במקום להקפיד על מילוי הנחיות משרדו, נדבק בנגיף וברח מהתפקיד כל עוד נפשו בו".

מעיין הרוני ב"מעריב" פירטה את האתגרים שעימם יידרש השר להתמודד עתה: לא רק טיפול בנגיף הקורונה אלא "שאדלשטיין ייאלץ לבצע הפקת לקחים יסודית לטובת בריאות הציבור בעתיד, כאשר מערכת הבריאות סובלת ממחסור חמור בכוח אדם ומשוועת לתקציבים ראויים זה שנים. מערכת שמדי חורף המחלקות הפנימיות הופכות למחזה אימים של מסדרונות וחדרי אוכל עם מיטות אשפוז". כמו יהיה עליו להוביל הסכם קיבוצי חדש עם הרופאים – בצל מחאת המתמחים.

בין הצעדים המיידיים שאדלשטיין נדרש להם הוא מינוי מנכ"ל למשרד הבריאות, וזאת על רקע הדי המחאה בקרב רופאים שנשמעו בשנים האחרונות ובפרט בחודשים האחרונים נגד מינוי מנכ"ל שאינו רופא – משה בר סימן טוב,  והדרישה למנות אדם המכיר מקרוב את התחום המורכב של בריאות הציבור ויידע לנהל מערכת כזו, על כל שחקניה ורבדיה.

נושאים קשורים:  יולי אדלשטיין,  שר הבריאות,  משרד הבריאות,  מערכת הבריאות,  יעקב ליצמן,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
15.05.2020, 10:52

"דה מרקר" ו"הארץ" היו מעבירים ביקורת על כל מי שנתניהו היה מעמיד בראש המערכת. בעיתונות השמאל, אין שום רלוונטיות לממונה אלא לממנה. כך שציטוט העיתונות הזו, היא זולות בפני עצמה.
אגב, מעריב כתבו לגופם של דברים באופן ראוי מה עומד בפני העומד בראש המערכת ולא התייחסו לממנה והממונה.

אנונימי/ת
15.05.2020, 15:42

נכון מאוד.
הפוזיציה "אנטי ביבי" מנצחת אפילו את מערכת דוקטורס-אונלי

אנונימי/ת
16.05.2020, 23:36

נכון רק בלי 'אפילו'.

15.05.2020, 16:05

נקווה שימונה במשרד הבריאות מנכ״ל/ית רופא/ה מומחבית במנהל רפואי בעל/ת ידע, ניסיון ניהולי וחמלה
יובל וייס, מזכיר האיגוד למנהל רפואי

אנונימי/ת
15.05.2020, 17:11

שר הבריאות צריך להיות רופא. המנכ"ל צריך לדעת ללנהל ולהוציא לפועל את החלטותיו השר. הרופאים מיומנים בטיפול בחולים ויש אנשים אחרים עם כישורים ונסיון ניהולי להתעסק בעיניינים הבירוקרטיים.

אנונימי/ת
23.05.2020, 18:49

שר הבריאות צריך להיות נבחר ציבור ולממש את רצונו של הציבור ששלח אותו ולהשתמש בסט המיומנויות של פוליטיקאי: עיסקאות סיבוביות יצירת קאוליציות וגנבת סוסים- הכל בדרך למימוש רצון הבוחר.
לרופא כמו לגנרל וכמו לנגר אין את סט המיומנויות האלה באופן מובנה.
כמו שלא היית רוצה להיות מנותח בידי נגר,
או לצאת לקרב בהובלת רופא (למעט יחידות רפואיות כמובן)
או שגנרל יבנה לך מטבח (למעט רפול אולי אבל הוא היה חובב שרפרפים ידוע לא חושב שהיה שווה משהו במטבחים).