קורונה עולמי

ארגון הבריאות העולמי: "לא כל המחלימים חסינים מהידבקות שנייה ומחלה חוזרת"

ב-WHO מציינים כי יש אנשים שאינם מפתחים חסינות מספקת וארוכת טווח מפני הנגיף לאחר החלמתם והם עלולים להידבק שוב | נגיף הקורונה קטלני כדי פי עשרה מזה של שפעת החזירים

צוות רפואי בכניסה למיון ביולוגי. צילום: פלאש 90

ארגון הבריאות העולמי הבהיר אתמול (ב') בתדרוך מיוחד לתקשורת ממטה ה-WHO בז'נבה, כי לא לכל האנשים שהחלימו ממחלת הקורונה יש נוגדנים בגוף כנגד סכנת הידבקות שנייה. כמו כן לא ברור מהו אורך הזמן שהם חסינים מפני הנגיף ומסכנת זיהום חדשה.

בתדרוך אמר ד"ר מייק ראיין (Ryan), מנהל תכניות החירום ב-WHO כי ענין זה "מעורר דאגה שמא יש אנשים שלא מפתחים חסינות מספקת וארוכת טווח לאחר החלמתם מפני נגיף ה-SARS-CoV2, מחולל ה-COVID19, ועולה חשש שהם עלולים לפתח סיבוב שני במחלתם. לסוגיה זאת אין כרגע מספיק מידע כדי לספק תשובה", הדגיש.

ד"ר מריה ואן-קרקהובה (Maria Van Kerkhove), המדענית המובילה את צוות המחקר ב-WHO בנושא הקורונה, הוסיפה כי מחקר ראשוני שנעשה בשנחאי, סין, מצא שאצל חלק מהמחלימים נראתה תגובה חיסונית לא מספקת או לא-ניתנת לאיתור ואצל אחרים היתה תגובה חיסונית חזקה. יחד עם זאת לא ברור עדיין אם אלה חסינים מפני התלקחות מחודשת של המחלה או סבב שני של הידבקות.

עוד הבהיר ה-WHO  כי יש להביא בחשבון שנגיף הקורונה "קטלני כדי פי עשרה מהנגיף שחולל את שפעת החזירים של 2009".

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  מחלת הקורונה,  הידבקות,  שפעת החזירים,  חסינות לנגיף,  מגיפה,  ארגון הבריאות העולמי
תגובות
אנונימי/ת
14.04.2020, 16:50

קייל נמוך של נוגדנים לא בהכרח מעיד על העדר חסינות, משום שבהחלט ייתכן שקיימת חסינות צלולרית (בהחלט מתאים במקרה של מחלות ויראליות).

אבל, יש בכך לרמז על אתגר רציני בפיתוח חיסון שיתבסס על חלקיקי וירוס. שכן אם יעילות ההגנה של הנוגדנים נמוכה, ו/או אם הם דועכים מהר, הרי שיעילות החיסון תהיה בהתאם.

זה לא צריך להפתיע אותנו - התופעה הזו קיימת גם במקרה של וירוס השפעת. חיסונים שטובים לשנה עם יעילות של 40%-50%. זה כנראה מה שמחכה לנו כאן...

15.04.2020, 13:38

כייל נמוך של נוגדני IgG לא תמיד מספיק אינדיקטיבי לגבי מצב החסינות יש לבדוק את רמת הנוגדנים המנטרלים (neutralizing antibodies) אשר להם תפקיד מכריע במניעת ריאנפקציה בנגיף. לשם כך יש צורך לפתח ולתקף מערכת בדיקה יעודית.

אנונימי/ת
15.04.2020, 22:40

אפשר בבקשה הסבר על ההבדל בין נוגדני IgG לנוגדנים מנטרלים? האם אתה מתכוון ל IgA?