נגיף הקורונה

מספר החולים בעולם שנדבקו בנגיף הקורונה מתקרב ל-70 אלף איש

הרשויות בסין מדווחות על הידבקות בנגיף של 1,716 אנשי צוות רפואי שפעלו בווהאן וסביבתה, מוקד התפרצות המחלה | מספר המתים עלה ל-1,669 | הישראלים בהסגר על הספינה מול חופי יפן דורשים להטיסם ארצה

בדיקה לגילוי נגיף הקורונה. צילום: שאטרסטוק

על רקע ביקורת שסופגת מערכת הבריאות הלאומית הסינית מגורמי רפואה במדינות המערביות על הנתונים המספריים המוזרמים ממנה בכל הנוגע למספר המקרים של נדבקי נגיף הקורונה COVID19, מתקרב גם כך מספר המקרים, נכון להבוקר (א') ל-70 אלף – וביתר דיוק: 69,270 נדבקים בנגיף בכל העולם. מספר המתים עלה ל-1,669 ומספר המחלימים ל-9,658.

בצבר הנתונים המתעדכן מדי יום, 57,943 הם כאלה שמוגדרים כ-Currently Infected Patients ובהם 20% (11,299) הם במצב קריטי/ חמור - שיעור שעלה ב-2% לעומת דיווחים קודמים. בסין בלבד מדובר ב-11,272. במצב קל-מתון נמצאים 46,644 חולים.

לפי הרשויות בסין, 1,716 מהחולים הם אנשי צוות רפואי שפעלו בעיר ווהאן וסביבתה שהיא מוקד ההתפרצות שממנה הנגיף מתפשט. בין אלה, שישה נפטרו מסיבוכי המחלה.

ביפן עלה מספר המקרים ל-408 לאחר שביממה אחרונה נוספו 70 – כולם היו בספינת הקרוזים העוגנת בנמל יוקוהמה. בסך הכל אותר הנגיף עד כה ב-29 מדינות.

בשבת דווח על חולה אחד שמאושפז בבידוד במצרים, מצבו יציב והוא איננו אזרח מקומי. לא נמסרו לגביו פרטים נוספים. בנוסף דווח על מקרה מוות של תייר סיני בן 80, שהגיע מהעיר ווהאן לטיול משפחתי בצרפת. הוא אושפז כבר ב-25 בינואר בבית החולים "בישאט קלוד-ברנרד" שבצפון פריז ואתמול הודיעה על פטירתו מסיבוכי המחלה שרת הבריאות של צרפת אגנס בוזין (Buzin). זהו מקרה המוות הרביעי מחוץ לסין. האחרים היו בפיליפינים, בהונג קונג וביפן. מספר מקרי הקורונה בצרפת נכון להבוקר – 12.

מבין המדינות הערביות, באיחוד האמירויות מספר המקרים של חולים בקורונה עומד על שמונה, מהם אחד במצב קריטי/ חמור וחולה אחד שהחלים ושוחרר מבית החולים.

מדינות שבהן התגלו עד כה בין חולה אחד לשלושה חולים בנגיף בכל אחת הדגישו בדיווחיהן שכולם החלימו וביניהן: הודו (שלושה), רוסיה, ספרד, פינלנד, קמבודיה, נפאל, בלגיה וסרי לנקה. באיטליה שניים מתוך שלושת החולים החלימו.

בארה"ב, שלושה מבין 15 המקרים החלימו ובאוסטרליה עשרה מ-15. במסגרת צעדיה למניעת התפשטות הנגיף בארה"ב, הודיע ה-CDC כי יחד עם חמש מעבדות בלוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, סיאטל, שיקגו וניו יורק, ייעשה מאמץ לאתר אנשים גם עם מחלות הדומות לשפעת מאחר שייתכן שנדבקו בקורונה. סגן מנהל ה-CDC, ד"ר רוברט רדפילד, אמר ל-CNN כי המהלך נועד להקנות יותר זמן ללמידה על הנגיף ואולי אף לפתח חיסון נגדו. בארה"ב התעורר חשש שהמחלה גם הגיעה לצפון קוריאה אבל מדינה זאת מסתירה נתונים על התחלואה בה.

בתוך כך עומד המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו לנחות היום בטוקיו כדי לעמוד מקרוב על הטיפול ב-15 הישראלים הנמצאים על סיפונה של ספינת הקרוזים ושבה הוטל על הנוסעים הסגר-בידוד. הנוסעים הישראלים דורשים להטיסם ישירות לישראל ובמידת הצורך לחייבם בבידוד בארץ. עד כה לא ברור מתי יותר להם לרדת מהספינה. הרשויות ביפן הודיעו שכל נוסעי הספינה ועובדיה יעברו בדיקות מקיפות ועד שלא יגיעו תוצאותיהן המלאות, לא יותר להם לרדת מהספינה ולעזוב את יפן.

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  מגיפה,  פרופ' איתמר גרוטו,  חדשות,  התפרצות מחלה
תגובות