חדשות

האם התכנית הלאומית למניעת אובדנות נכשלה?

"הארץ" מדווח: מבקר המדינה צפוי לפרסם דו"ח חמור על כשלי משרד הבריאות בניהול התכנית למניעת אובדנות | משרד הבריאות מצביע דווקא על ירידה בשיעור מקרי ההתאבדות בישראל

המצב במחלקות טיפול נמרץ מחפיר ביחס לעולם
נסיונות התאבדות (צילום: אילוסטרציה)

מבקר המדינה צפוי לפרסם בקרוב דו"ח חריף נגד התנהלות משרד הבריאות בטיפולו בתכנית הלאומית למניעת אובדנות. כך מדווח הבוקר (ה') עידו אפרתי ב"הארץ". בדיווח נמסר כי המבקר צפוי להצביע, בין היתר, על עיכובים מתמשכים ביישום התכנית, על נתק בין הגופים שאמונים עליה ועל התעלמות משרד הבריאות מהמלצות המועצה הלאומית למניעת אובדנות והחלטותיה.

יישום התכנית למניעת אובדנות החל ב-2014 ביוזמה של שרת הבריאות דאז יעל גרמן. שותפים במיזם: משרדי הבריאות, החינוך והרווחה, המשטרה והרשויות המקומיות. היא כללה הכשרת מומחים ומטפלים לזיהוי מצוקות, איתור יזום של אוכלוסיות בסיכון ופעילויות אחרות בתחום ההסברה ומוקדי חירום. המועצה הלאומית למניעת אובדנות נועדה לשמש גוף מייעץ במדיניות, גישות הטיפול ויישום התכנית. התקציב שהועמד על ידי האוצר למשרד הבריאות בנושא הזה - 18 מיליון שקל בשנה, אלא שחלקים גדולים ממנו, כך נטען, לא מגיעים ליעדם ונותבו לשימושים אחרים.

על פי הנתונים האחרונים מ-2016, התאבדו בישראל באותה שנה 390 איש. ב-2015 היו 342 מקרי התאבדות. לפי דו"ח השנתון הסטטיסטי של המועצה לשלום הילד מהחודש שעבר, מספר נסיונות ההתאבדות של בני 14 ומטה עלה ב-62% בתוך עשור.

משרד הבריאות מסר בתגובה: "המשרד רואה חשיבות רבה בהפחתת שיעורי האובדנות בקרב הציבור בישראל וליישום התכנית הלאומית. ננקטו מספר פעולות משמעותיות שהביאו לירידה בשיעורי האובדנות. בדו"ח המבקר תהיה התייחסות מפורטת לטענות הללו".

נושאים קשורים:  אובדנות בישראל,  מבקר המדינה,  משרד הבריאות,  חדשות,  התאבדות
תגובות
אנונימי/ת
13.02.2020, 11:14

אני מדגישה כי המערכת הרפואית היום נמצאת הסכנה של פגיעה בעובדיה עד לקשה מאוד . , במיוחד , אלו הקבוצת הדרג היותר גבוה שעושים כרצונם . למשל לאחראים על כוח אדם ביפו גורמת לצוות הרפואי לפחד ממנה פחד מוות, פועלת מחליטה בנושאים שלא קשורים אליה תוך שימוש במניפולציות מרובות בתחומים שאינם רלוונטים אליהם. מאידך את תפקידם אינם מבצעים או ממלאים. הם גורמים לעובדים להגיע למקומות ריגשיים קשים . של חוסר אונים מתמשך מתמשך .
שימו לב !!!!!! התמותה והתחלואה בקרב רופאים אחיות , פקידות, במערכת גבוה ביותר.
הטיפול חייב להיות עקירת שורש ברמות האלו. , איןשום פיקוח על כול מנהל בכול תחום כולל כוח אגם . למשל ספציפית האחראית כוח אדם ביפו . שלוקחת סמכיות ופועלת כנגד אחרים .
באופן דניא מטישה מפחידה מאיממת . לא מאפשרת נכחשות לכלום . סה גןרם למתה של חוסר אןמים מתמדך

14.02.2020, 15:44

מהירותי עם הנואש ברמה תיאורטית ומהשטח להלן הערותי: המציאות אינה שחור ולבן. בעולם המערבי רמת האובדנות היא הרבה יותר קשה. כל אדם שאתאבד הוא עולם ומלואו. ישנם דרכים להתמודד עם התופעה. אחת הדרכים הינה פיתוח טכנולוגיות חדשות לצמצום אובדנות באמצעות כלים מתקדמים של רשתות חברתיות ואינטרנט. כלים אילו קשורים לידע שהצטבר בארץ ומאפשר לתת תגובה מקצועית ומהירה לאנשים ברוצים להתאבד. נייד 0506223830 אמיר

26.02.2020, 23:42

בדיוק 👌 ייאוש לעתים מוגזם מדי, יכול להיות גורם שכיח מאוד להתאבדויות