חדשות

300 מיליון שקל – סך הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית לשנת 2019

בתוך עשור חלה עלייה של 57% בסכומי הפיצויים שנפסקו בתביעות רשלנות רפואית בישראל | 14% מהתביעות נגד רופאים ואנשי צוות במחלקות יולדות

ניתוח, חדר ניתוח (צילום: אילוסטרציה)

בתוך עשור חלה עלייה של 57% בסך סכומי הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית: מ-190 מיליון שקל ב-2010 לכדי כ-300 מיליון שקל ב-2019, כך על פי נתוני חברת ענבל המבטחת כ-50% מהצוותים הרפואיים במערכת הבריאות הציבורית.

בדיווח אתמול (ג') של ענבר טויזר ב"ידיעות אחרונות" נמסר כי על פי נתונים אלה, מדי שנה מוגשות לבתי משפט בישראל כ-800 תביעות רשלנות רפואית נגד בתי החולים הציבוריים. חלקם הגדול מסתיים בפיצויים. מתוך כ-900 תביעות שהוגשו ב-2018 נמצאו כ-550 מוצדקות. 14% מהתביעות שהוגשו ב-2019 היו נגד רופאים ואנשי צוות במחלקות יולדות. עוד נמסר שאלפי תביעות עדיין נדונות בבתי המשפט וטרם הוכרעו. הסך הכולל של התביעות מגיע לשלושה מיליארד ו-540 מיליון שקל.

חברת ענבל מסבירה את הנתונים שבידיה בכך שהעלייה בהיקף התביעות משקפת עלייה בתוחלת החיים וגם עלייה בהיקף הטיפולים הרפואיים הניתנים כיום בבתי החולים. כמו כן, זהו ביטוי לעלייה במודעות הציבור לנושא הרשלנות הרפואית לצד עלייה במספר עורכי הדין העוסקים בתחום זה.

בתי החולים הציבוריים מנסים בשנים האחרונות להקטין במספר התביעות נגדם ולשם כך יצר משרד הבריאות יחד עם חברת ענבל תכנית לימודים לצוותים הרפואיים העוסקת בבטיחות המטופל וכיצד לצמצם בטעויות. כ-4,000 רופאים, אחיות ואנשי צוות סיעודי עברו הכשרה זו בשנה החולפת.

נושאים קשורים:  רשלנות רפואית,  תביעת פיצויים,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
18.12.2019, 19:14

-4,000 רופאים, אחיות ואנשי צוות סיעודי עברו הכשרה זו בשנה החולפת? איזו הכשרה??

אנונימי/ת
18.12.2019, 20:03

בסופו של יום מימון הפוליסות הביטוחיות שכבר עולה וצפוי לעלות עוד יותר, יושת על ציבור החולים. למה? כי כך זה פועל בכלכלה ביטוחית.

מעבר לכל תוכנית ברוכה לצמצום אירועי רשלנות רפואית, הגיע העת שההסתדרות הרפואית תתחיל להפעיל לחץ (לוביג) על מנת להביא לחקיקה של חוק המסדיר את כמות הכסף ששופט יכול לפסוק כפיצוי.
החוק קובע גבולות מאסר על עברות פליליות, גבולות קנסות על עברות כלכליות אז מדוע שלא נתחיל ללחוץ שהמחוקקים שלנו יביאו את עצמם לחוקק חוק אשר יקבע לשופטים המכובדים גבולות ותקרה לפיצוי על תוצאות שהן לא 100% הצלחה בטיפול רפואי?
כיום נראה שקיימת מעיין תחרות סמויה בין השופטים, מי יותר "גבר" ומי פוסק יותר כסף לפעמים על דברים הזויים (לדעתי הצנועה כמובן).
ובאשר לעורכי הדין, נו מה יש לומר, כדרכם בקודש, חלקם יהפכו כל דבר לאסון ולשבר ואחרים יתפתלו להוכיח את ההפך.

אנונימי/ת
19.12.2019, 23:46

שיתחילו להתיחס לתלונות חולים יותר ברצינות שלא יחסכו בבדיקות כפי שנעשה היום ןאולי התביעות יקטנו.
יש לא מעט אנשים שנרתעים ללכת לרופא מהסיבות הנ"ל

יש אמנם תביעות המבוססות על רשלנות אמיתית והן מוצדקות, אך יש לא מעט תביעות שאין להן כל הצדקה. תביעות אלה מתבססות על חוות דעת ״מקצועיות״ שאינן נכונות, לא עובדתית ולא מדעית. תביעות סרק אלה גורמות בסופו של דבר לעלייה בפרמיות שכולנו משלמים. האם לא הגיע הזמן שהועדה האתית תיתן את דעתה לצימצום התופעה של חוות דעת ״רשלניות״ אלה?