חדשות

מרכז רב תחומי חדש למניעת לידה מוקדמת נפתח ב"הדסה עין כרם"

מנהל המרכז, מומחה ברפואת האם והעובר, ד"ר דורון כבירי: "יש חשיבות רבה באיתור, בטיפול ובמניעת לידות מוקדמות על ידי גורם מקצועי המתמחה בנושא זה"

ד"ר דורון כבירי. "לא ניתן למנוע את כל הלידות המוקדמות, אך ניתן בהחלט להפחית את שיעורן". צילום: "הדסה עין כרם"

מרכז למניעת לידה מוקדמת, הריון בסיכון וייעוץ טרום לידתי החל לפעול בבית החולים הדסה עין כרם כחלק מהמערך לרפואת האם והעובר והריון בסיכון. מנהל המרכז הוא ד"ר דורון כבירי, רופא בכיר בחדרי לידה ובמחלקה להריון בסיכון בבית החולים הירושלמי.

"לידה מוקדמת היא סיבוך ההריון השכיח ביותר ומהווה את גורם הסיכון מספר אחת לתחלואה ולתמותה של עוברים בישראל", הסביר ד"ר כבירי.

לידה מוקדמת מתרחשת לפני שהושלמו 37 שבועות הריון. היא יכולה להיגרם מבעיות רפואיות של האם או העובר, כגון זיהום ודלקת תוך רחמית, אי ספיקה של צוואר הרחם, הופעת צירים מוקדמים או ירידת מים מוקדמת, הריון מרובה עוברים, היסטוריה מיילדותית של לידות מוקדמות ובעיות אחרות.

ד"ר כבירי: "לידה מוקדמת מתרחשת בכ-7% מכלל ההריונות ועלולה לגרום לפגיעות קשות אצל העובר כתוצאה מסיבוכי הפגות. כיוון שהסיכון לסיבוכי פגות אצל היילוד עולה ככל שהלידה מתרחשת בשלב מוקדם יותר, יש חשיבות רבה באיתור, טיפול ובמניעת לידות מוקדמות וזאת על ידי גורם מקצועי המתמחה בנושא זה.

"ב'הדסה' ערוך צוות רב תחומי להתמודד עם פגים שנולדו בשלבים מאוד צעירים של ההריון, אך ברור לכולם כי מטרתנו הראשונית היא שמירה על הריון ארוך ככל הניתן והשארת העובר בבטן אמו, כיוון שבכל יום שעובר הוא מתפתח, מתחזק ומגיע לעולם הרבה יותר מוכן״.

המרכז החדש נועד לרכז את מכלול הטיפול והמעקב אחרי נשים הנמצאות בסיכון ללידה מוקדמת. הוא יספק מעקב צמוד וטיפול מותאם אישית כדי להפחית בסיכון ללידה טרם המועד.

"אצל חלק מהנשים", הוסיף ד"ר כבירי, "מניעה של לידה מוקדמת תושג על ידי תפירת צוואר הרחם, בשעה שאצל האחרות היא תכלול טיפול בפרוגסטרון. בנשים המפתחות צירי לידה מוקדמים ניתן לעכב את הלידה באמצעות טיפול תרופתי ולהפחית את סיבוכי הפגות על ידי טיפול בסטרואידים להחשת הבשלת הריאות של העובר ובמגנזיום סולפט - למניעת שיתוק מוחין ביילוד.

"לא ניתן למנוע את כל הלידות המוקדמות, אך ניתן בהחלט להפחית את שיעורן ולדחות עד כמה שניתן את מועד היילוד".

פרופ' בנימין ראובינוף, מנהל מחלקת נשים ויולדות, הוסיף: "המרכז החדש למניעת לידה מוקדמת משתלב במערך לרפואת האם והעובר באבחון, ייעוץ וטיפול במכלול מחלות בעובר ובאם ההרה. המרכז הוא רב תחומי ופועל בשיתוף עם יחידת האולטרסאונד, המחלקה לסיבוכי הריון וחדרי הלידה כדי לתת את המענה הטוב ביותר למטופלות. הן יזדקקו לקבלת מכלול הטיפול שייעשה תחת קורת גג אחת".

ד"ר כבירי הוכשר בארה"ב לנושא הזה על ידי פרופ' רוברטו רומרו, מהמומחים המובילים בעולם ברפואת האם והעובר ונחשב לאבי המחקר והטיפול בלידות מוקדמות. בנוסף לניהול המרכז החדש עוסק ד"ר כבירי בהוראת סטודנטים ובמחקר קליני ברפואת האם והעובר. הוא חבר בחוג לגינקולוגיה ומיילדות ומרצה בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית.

נושאים קשורים:  פרופ' בנימין ראובינוף,  ד"ר דורון כבירי,  רפואת האם והעובר,  פגים,  לידה מוקדמת,  מניעת לידה מוקמת,  הריון מרובה-עוברים,  חדשות,  המרכז הרפואי "הדסה"
תגובות