חדשות

רופאים ואחיות ב"וולפסון" עברו סדנה לטיפול בטרנסג'נדרים

בסדנה לטיפול שוויוני ומכבד של חברי הקהילה הלהט"בית הודגשה חשיבות השימוש בכינויים המועדפים על המטופל, בשם שבו בחר, לפי הזהות המגדרית תוך התייחסות לאנטומיה העכשווית שלו

חדר מיון "וולפסון". אין קשר בין המצולמים לכתבה. צילום: דוברות "וולפסון"

רופאים, אחיות ועובדות סוציאליות מהצוות המקצועי במרכז הרפואי וולפסון בחולון השתתפו בשבוע שעבר בסדנה שעסקה בשאלה כיצד לטפל באופן שוויוני ומכבד בחברי הקהילה הלהט"בית. בסדנה נשמעה עדותה האישית של טרנסג'נדרית שסיפרה על "הרתיעה של רבים מאנשי הקהילה המעדיפים שלא להגיע לטיפול רפואי מתוך חשש שייתקלו בטיפול לא הולם ולא מכבד".

ענת כהן אבואב ואסתר שלום, אחיות אחראיות ב"וולפסון", דיווחו למשתתפי הסדנה על מחקר שערכו שעסק במודעות האחיות לטיפול נגיש ומכבד עבור אוכלוסיית הטרנסגנ'דרים.

כהן מסרה: "מחקרים שנעשו בעולם מצביעים על כך שחברי קהילת הלהט"ב חווים אפליה בתחום הבריאות מצד ספקי הבריאות, כולל אחיות. האפליה משפיעה על חייהם ביום יום ומובילה בין היתר לשכיחות גבוהה של דיכאון ביחס לשאר האוכלוסיה. בעוד שהיחס להומואים ולסביות נמצא במגמת שיפור בשנים האחרונות, הקהילה הטרנסית עדיין נשארה מוחלשת משמעותית ביחס לקהילות האחרות.

"לחולים טרנסג'נדרים יש צרכים ייחודיים בתחום הבריאות בשל סיבות שונות כמו טיפולים הורמונליים. אחד ההסברים האפשריים לקיומן של עמדות שליליות כלפי אוכלוסיה זו נעוץ בחוסר ההכשרה הנכונה על ידי אנשי מקצוע בתחום הבריאות".

בסדנה הודגשה חשיבות השימוש בכינויים המועדפים על המטופל, בשם שבו בחר, לפי הזהות המגדרית תוך התייחסות לאנטומיה העכשווית שלו.

ד"ר ענת אנגל, מנכ"לית "וולפסון", אמרה: "הסדנה הזו היתה צעד חשוב ומבורך בקידום החברה שלנו לקבלתה של קהילת הטרנסג'נדרים באופן שוויוני ומכבד כפי שראוי וחובה שייעשה בכל מערכי הבריאות בישראל".

נושאים קשורים:  הקהילה הלהט"בית,  טרנסג'נדרים,  טיפול רפואי,  חדשות,  המרכז הרפואי וולפסון
תגובות