מיגרנה

טיפול מותאם אישית נגד כאבי מיגרנה

אבחון פסיכוסוציאלי טרם תחילת הטיפול במיגרנה יכול להצביע על חולים עם רגישות מוגברת לכאב. לחולים אלה סיכוי מוגבר להרוויח מטיפול מונע ב-Duloxetine או מתרופות אחרות ממשפחת ה-SNRI

אישה עם התקף מיגרנה. צילום: אילוסטרציה

מציאת טיפול מתאים ויעיל למיגרנה יכול להיות ארוך ומתיש. כלי שיכול לחזות באופן אישי מהו הטיפול היעיל יכול לשפר ולקצר תהליך זה. היות והתרופה Duloxetine ממשפחת ה-SNRI היא גם תרופה המטפלת בכאב, החוקרים שיערו שככל שהמטופל רגיש יותר לכאב, הטיפול בתרופה זו יסייע לו יותר. החוקרים השתמשו במדדי כאב פסיכוסוציאליים בשביל לנבא את היעילות של תרופה זו במניעת מיגרנה.

55 מטופלים עם מיגרנה נכנסו למחקר. 27 טופלו ב-Duloxetine ו-28 קיבלו אינבו. החוקרים מדדו תגובה לכאב, טיפול מותנה בכאב וחישה של כאב בזמן ולפני הטיפול. תוצאי המחקר כללו שינויים בתדירות הכאבים, מספר ימים עם מיגרנה, רמות כאב והערכה עצמית של השיפור במיגרנה לאחר 4 ו-5 שבועות. בשביל לבחון את השפעות הטיפול, התוצאים הושוו לשאלונים טרם המחקר. השערת החוקרים לגבי ניבוי הכאב נבחנה כתוצא נפרד במודלי רגרסיה נפרדים.

Duloxetine היה יעיל יותר מאינבו במניעת מיגרנות. המטופלים העריכו שיפור של 30.4% ± 52.3% בעת הטיפול בתרופת ההתערבות לעומת 27.3% ± 26.0% בעת הטיפול באינבו (p=0.001). בקבוצת ההתערבות, טיב הטיפול בכאב נובא על ידי רמות כאב גבוהות בחשיפה לחום (Tonic Heat)י(p=0.012); רגישות מוגברת לכאב בתחילת המחקר ניבאה אחוז גדול יותר של שיפור בעת הטיפול ב-Duloxetineי(r=0.47; p= 0.013) אך לא בעת הטיפול באינבו.

מקור: 

Kisler L.B et al (2019). The Clinical Journal of Pain: September 2019 - Volume 35 - Issue 9 - p 753–765;

נושאים קשורים:  מיגרנה,  SNRI,  מחקרים
תגובות