חדשות

הסתדרות האחיות יוצאת למאבק נגד מבחני האקרדיטציה: "מדובר בטיוח"

הסתדרות האחיות הודיעה: "האקרדיטציה היא מצג שווא ולא נשתף פעולה עם ההליך המטיל עלינו עומס כבד ללא תוספת כוח אדם ועל חשבון הטיפול בחולים" | משרד הבריאות: "ההליך משפר את רמת הטיפול"

50 אחים ואחיות בלבד לכל 10,000 איש בישראל. צילום אילוסטרציה: יונתן סינדל/ פלאש 90

הסתדרות האחיות והאחים הכריזה על סכסוך עבודה, במחאה על העומס הכבד המוטל על אחיות בתי החולים הנובע מתהליך ההכנות שמוסדות אלה עוברים לקראת מבדקי האיכות והבטיחות לשם קבלת אקרדיטציה בידי ה-JCI האמריקאי.

אתמול (ג') קיימו האחיות כנס חירום שבו השתתפו למעלה מ-200 ועדי אחיות מבתי החולים, הקהילה ובריאות הציבור מכל רחבי הארץ. בכינוס הוחלט פה אחד על יציאה למאבק נגד המיטות מחוץ לרשיון בית החולים, מיטות המסדרון והאקרדיטציה שהטילה על גבם של האחים והאחיות "תוספת אדירה של עשרות מטלות, הנחיות ונהלים חדשים, מבלי שהתווסף ולו תקן אחות אחד לרפואה – כל זאת תוך פגיעה ועל חשבון זמן הטיפול והמטופל".

כנס חירום של הסתדרות האחיות. מאבק לביטול הליכי האקרדיטציה במערכת הבריאות

האחיות טענו כי "הליך האקרדיטציה שמתקיים מדי שלוש שנים בכל אחד מבתי החולים בארץ איננו אלא אחיזת עיניים וטיוח מצבם הקשה של המוסדות הרפואיים".

יו"ר הסתדרות האחים והאחיות, אילנה כהן, הודיעה בשבוע שעבר למנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, כי האחיות לא ישתפו פעולה עם ההליכים הקשורים בהליך האקרדיטציה המטיל עומס כבד ומסוכן על האחיות, על חשבון הטיפול בחולים. כהן ציינה כי במקרים רבים תהליך האקרדיטציה הוא לא יותר ממצג שווא בפני הבוחנים.

במכתבה למנכ"ל משרד הבריאות, הדגישה כהן: "בתקופת המבחן מתבצע פינוי מיטות מהמסדרונות של המחלקות, מתוגבר כוח האדם המקצועי, מתוגבר מערך הניקיון, מעובה המיכון, מוקצים מוצרים מתכלים ועוד. עם סיום ההצגה, המחסור חוזר לשלוט".

תהליך ההכנות והמבדקים לקבלת תו ה-JCI החל בישראל ב-2010 ומאז 2012 הוא חלק מתנאי חידוש הרישוי של בתי החולים במדינה. הצוותים נדרשים במסגרת ההכנה למבדק לעבודה נוספת. אלא שהדעה הרווחת בקרב אנשי המקצוע, המותחים בשנים אחרונות ביקורת על ההליך כולו, לרבות ההכנות והמבדקים עצמם, שמדובר בטרחה שתועלתה איננה מוצדקת. כמו כן נמתחת ביקורת על כך שה-JCI, הגוף האמריקאי המבצע את המבדק, שלאחריו מכריז הצוות שלו המגיע לישראל על הענקת התו (האקרדיטציה), הוא גוף פרטי בעוד שהמבדקים נעשים במוסדות ציבוריים.

משרד הבריאות דוחה את הביקורת ומעריך שהתהליך שדרג את רמת הבטיחות, נוהלי העבודה ואיכות השירות ברבים מבתי החולים שבהם הוא מתבצע והמוסדות למעשה מתחרים כדי להשיג את התו.

כהן אמרה בהקשר זה כי "בהיבט הקליני, האקרדיטציה הפכה בסופו של יום להצגה מסוכנת וחמורה: בעוד תכליתה היתה לשקף את רמת הבטיחות בטיפול ותפקוד המוסד בימי שגרה, בחרו ההנהלות בבריאות הציבור, במרפאות ובבתי החולים להקצות את כל המשאבים וכוח אדם באופן זמני רק לצורך המבחן. עם סיום המבחן וקבלת האישור, לרוב ההצגה מסתיימת והמוסד הופך את עורו וחוזר להיקפי כוח האדם ולמשאבים הדלים המאפיינים אותו שלא בימי המבחן לאקרדיטציה.

"התוצאה – המוסדות עוברים את מבחן מראית העין, אבל אזרחי ישראל מקבלים הלכה למעשה פחות בריאות, פחות טיפול, פחות כוח אדם סיעודי זמין - מכאן ברור, כי אנו האחיות לא נוכל להמשיך לשתף פעולה עם מצב בו האחיות אינן מסוגלות להעניק את הטיפול הראוי, ובוודאי שהאחיות לא תשתתפנה בתהליך האקרדיטציה אשר אוחז את עיני הציבור ומטייח את מצבם הקשה של המוסדות בשוטף".

נושאים קשורים:  תו ה-JCI,  הסתדרות האחיות,  אילנה כהן,  חדשות,  משרד הבריאות,  אקרדיטציה
תגובות
אנונימי/ת
22.05.2019, 14:25

האם מהאחיות תבוא הישועה? ומה יעשו עכשיו עם כל תקני "אחראי אקרדיטציה" בבתי החולים ובמשרד הבריאות?

אנונימי/ת
22.05.2019, 19:24

ברור שמדובר במצג שווא ואחיזת עיניים . וטוב שהאחיות מציינות את זה
הבעיה שהן מסרבות לשתף פעולה עם דרישות האקרידטאציה לא בגלל שזה אחיזת עינים אלא משיקוליהן שלהן. כמו שנאמר בפורים ": לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן"
כל בתי החולים שמתגאים בקבלת תו איכות ובטיחות וכו
זה שקר , והונאה.
איך הגוף המאריקאי מעניק את תו האיכות היוקרתי בלי להבין שהוא מולך שולל....
זה הזוי בעיני. עבודה אחת גדולה בעינים .

אנונימי/ת
22.05.2019, 19:43

הגוף האמריקני ממש לא מולך שולל. הוא מקבל כסף עבור זה. אם יש כאן עבודה בעיניים, אז הם אלה שעובדים עלינו.

אנונימי/ת
22.05.2019, 20:16

התהליך עולה לבתי החולים הון עתק. לא מקבלים על זה אפילו אגורה שחוקה. ים של נהלים לחתימה בלי שמץ תועלת למטופלים. זה שאנחנו מתמוטטים, מילא. אבל להתמוטט כתוצאה מעשיית שטויות חסרות תוחלת זה ממש מעצבן.

אנונימי/ת
22.05.2019, 20:16

חולשת הרגולטור ניכרת בהמון תחומים. במדינה מתוקנת, הרגולטור היה קובע סטנדרטים ואוכף אותם בבקרות. במקום זה משלמים לגוף אמריקאי שכל כוחו הוא בבקרות הפתע שהוא עושה לבתי החולים בארה״ב. כאן, יום אחרי שהאמריקאים עוזבים, המיטה חוזרת לחסום את המעבר וכל התרופות שעזבו את החדר חוזרות אליו באורח פלא.

אנונימי/ת
22.05.2019, 20:16

חולשת הרגולטור ניכרת בהמון תחומים. במדינה מתוקנת, הרגולטור היה קובע סטנדרטים ואוכף אותם בבקרות. במקום זה משלמים לגוף אמריקאי שכל כוחו הוא בבקרות הפתע שהוא עושה לבתי החולים בארה״ב. כאן, יום אחרי שהאמריקאים עוזבים, המיטה חוזרת לחסום את המעבר וכל התרופות שעזבו את החדר חוזרות אליו באורח פלא.

אנונימי/ת
22.05.2019, 20:29

מעניין אם הר"י תצטרף למחאה המוצדקת הזו.

אנונימי/ת
22.05.2019, 20:37

משאבים מבוזבזים של בירוקרטיה במשרד הבריאות ובבית החולים. הקצאת כח אדם בבית החולים לפיקוח על החגיגה, מדביקים אלפי מדבקות אזהרה והתרעות, מדפיסים דפים על דפים של הנחיות...
אפשר לחשוב שהבעיה העיקרית בבתי החולים זה שאנשים מתים משריפות ורעידות אדמה.. ברור..
משרד הבריאות מעסיק מנגנון שלם שעולה המון כסף כדי לעשות וי שהוא שולט ומבקר את בתי החולים.
הזוי, משרת את כל מנגנון הבירוקרטיה המסועב שיונק מהחגיגה כסף כמקור פרנסה והרופאים והאחיות הטיפשים הם הליצנים שמרקדים במעגל.
מי במשרד הבריאות קובע סדרי עדיפויות?
האם יד ימין שם מכירה את יד שמאל?
עושה רושם שכל יחידה במשרד מנסה להראות כמה היא חשובה כדי לשמר את הכיסא, וואדי לא לשתף את היחידה שליד. להערכתי, לשר הבריאות אין מושג בפרטי המשרד, וכל יחידה שם עושה כל העולה על רוחה.

אנונימי/ת
22.05.2019, 20:33

כולם יודעים שזה משחק מכור. מעבירים דברים שברור לכל אחד שהם קטסטרופה, כי בעצם יד רוחצת יד : הגוף הפרטי שעושה את הבדיקה מקבל הון תועפות ובית החולים מקבל אישור שעבר את הבדיקה, וכולם מרוצים.
אם הם לא יעבירו, אפשר להתקשר עם גוף פרטי אחר שרוצה יותר את הכסף...

22.05.2019, 20:37

נושא האקרדיטצייה (אסמכתא) של התאחדות אירגוני בתי החולים ושירותי בריאות בארה"ב הינו בעקרון מהלך חיובי, אבל בהתחשב שהסטנדרטים של האסמכתא בחו"ל לא זהים בכלילותם לאלה שבארה"ב, ולא תואמים את תרבות הטיפול, ההדרכה והתיקצוב בארץ, בהחלט מדובר במהלך בעייתי שעולה הרבה כסף, דורש אינספור שעות עבודה נוספות ומפיל אחריות לא מתוקצבת על המוסד. בשורה התחתונה, זה לא בדיוק מצג שווא, אבלזה גם לא ישנה את מציאות הרפואה הטיפולית בארץ.

כאיש ניהול בכיר ברפואה פעילה וביטוח בינלאומי ראיתי לא מעט בתי חולים שבחרו לקנות את חותם ההכשר הנדון לעי"ל. בסוף היום, למרות ההשקעה הכספית והאנרגיות האירגוניות, קשה לומר שזה הביא לשיפור מעשי בהתנהלות הקלינית של הרופאים או האחיות. מניסיוני, מצוינות זאת תרבות אישית ואירגונית המגובה על ידי מחלקת ניהול סיכונים, מוגדרת על ידי נהלים, ונתמכת על ידי תקציב שתואם את הגדרות המשימה.

אם יש את מכלול התנאים האלה, לא צריך אסמכתא מאף גורם, ובוודאי לא מגורם שגובה הרבה הכסף וחסר שיניים לחלוטין באכיפת הנורמות החדשות. לפני הרבה שנים בית החולים בנהריה עשה מעשה חכם וגיבה את המחוייבות האירגונית למצויינות באסמכתת של אירגון הסטנדרטים הבינלאומי. זה תהליך אורגני שדורש פחות משאבים ויוצר דפוסי עבודה שתואמים את התרבות הארגונית והמציאות התקציבית. אני ממליץ שכל אירגון בריאות שמעוניין ביותר מעלה תאנה שיווקי לשקול את הנושא של אייסו-9001 רפואי על בסיס מחלקתי.

בהצלחה לכולם.

22.05.2019, 20:44

אולי מהאחיות תבוא ישועתנו מהמטרד המעיק שנקרא אקרדיטציה.. מאז שהחל מחול השדים הזה הטיפול בחולה הולך ונעלם. עסוקים רק בטפסים, נהלים, חתימות, תאריכים וכל מיני שטויות על חשבון הטיפול הרפואי והסיעודי בחולה. במקום לדבר ולשמוע את המטופל, לבדוק אותו בדיקה גופנית ולהיות קלינאים! מתעסקים יותר ויותר בניירת, תקתוק במחשבים כאלה ואחרים וזוטות אחרות. משקיעים סכומי עתק ושעות עבודה רבות על דברים שרובם מיותרים ומזניחים את החולה. האקרטדיטציה והחברה האמריקאית המובילה אותה מוליכים אותנו שולל. בתי החולים ממהרים להתקבל למועדון המפוקפק הזה כאילו ההשתייכות לשם עושה אותם טובים יותר. אם כל המשאבים הללו היו הולכים לשיפור הטיפול בחולים היה מצבנו טוב יותר.
יש תקנים רבים של אחראי אקרדיטציה כזה או אחר במקום שיהיו תקנים נוספים לאחיות ורופאים.
אני קורא לאחראים במשרד הבריאות: טול קורה מבין עיניך וראה את המצב האמיתי. מלך האקרדיטציה הוא עירום.....

אנונימי/ת
22.05.2019, 21:18

יאללה, חברים לעזור להן!

אנונימי/ת
22.05.2019, 21:24

הפכנו לעדר של: שקרנים, קונפורמיסטים, פחדנים, מלחכי פינכה , משת"פים. כל אחד דואג לאחוריו על חשבון חבריו ועל חשבון החולים והמטופלים. במקום להוציא כסף מיותר על אקרדימשהו נשקיע במראה לכל רופא. שיסתכל, יבין, ישפיל מבט ויחזור למה שהאמין בו בתחילת הדרך.

אנונימי/ת
22.05.2019, 21:28

חוזר הביתה לאישה ולילדים אחרי שחתמתי על נהלים שמעולם לא קראתי, אחרי שהחתמתי מטופלים על טפסי הסכמה מדעת שברור לי שאינם מבינים, ואומר לבני הגדול שלומר אמת זה ערך חשוב. איזה מן בן אדם אני? איזה מן רופא?

אנונימי/ת
22.05.2019, 21:31

סוף סוף משהו מעז לומר שמלך הוא ערום

אנונימי/ת
22.05.2019, 21:38

העיקר שמשתמשים בנו אחיות בריאות הציבור ככוח מחאה, אך יחד עם , לא מילה אחת!!!!!!!! על שחיקת תפקידינו מטותה סיבה של העדר כוח אדם, תוספת מטלות!!!!; תוספת מדדים ובקרה )שאינם אקאדיוציה....

לא עצם האקרדיטציה היא הבעיה, אלא העדר כוח אדם סיעודי, לבצע מטרות ויעדים, שהם חשובים לכשעצמם

או להסיר מטלות או להוסיף כוח אדם!!!!!!!!!!!! לכל קשת החטיבות הסיעודיות בטשר הן.
השימוש בהתנגדות לאקרדיטציה, הינה מצג שוא של הבעיה ה א מ י ת י ת של שחיקת תקן ת פ ק י ד כוח האדם הסיעודי והעדר תקנים!!!! נקודה!

אנונימי/ת
22.05.2019, 22:06

נתחיל במיגור האקרדיטציה-מטרה קונקרטית וברת השגה כדי שהם יבינו שאנחנו לא בובות שלהם , יבינו שיש לנו כוח ושאנחנו מסוגלים ומסוגלות לגלות התנגדות. אחר כך נמשיך לעוד נושאים עקרוניים וחשובים. זה ממש לא מרד, זו דרישה לגיטימית לעשיית סדר במערכת מאוד חולה.

אנונימי/ת
22.05.2019, 22:11

ביום שיקום מנהל המחלקה הראשון (אני מניח שהוא יהיה ודאי כירורג ותיק מהדור של "פעם") שיקום ויגיד באומץ : "אצלי האקרדיטציה לא תעבור, באתי לטפל בחולים, לרפאם, לדאוג לבריאותם ולשלומם וכל הבירוקרטיה השיקרית הזו מסביב על הזין שלי. באותו היום הטירוף הזה ייגמר וייקח לו בערך שתי דקות להישכח ולהתנדף.

אנונימי/ת
22.05.2019, 22:16

מסכים עם הסתדרות האחיות לגמרי
העומס לפני המבדק יוצר לחץ בלתי הגיוני , הצוות נאבק אחד בשני ונגרמים סיכסוכים בין הצוות הסיעודי
הדבר האימתני מיותר ומסוכן נפשית עד כדי דיכאון והפרעות שינה קשות ושורף לחינם כסף ציבורי רב
המגיב: אח במחלקה פנימית 24 שנה

אנונימי/ת
22.05.2019, 22:21

שמשרד הבריאות יתעורר ! ויוסיף תקנים! האוכלוסיה גדלה והתקנים נשארו כמו לפני 30 שנה. האקרדיטציה מתאימה למוסדות אמריקאים - שם יש פי 2-3 אחיות לנפש מאצלנו

אנונימי/ת
22.05.2019, 22:55

תוק תוק.... תוק תוק..... הר"י? הר"י , האם שומע, עבור? הסתדרות הרופאים בישראל, האם שומע, עבור? הר"י, אתה נשמע מקוטע! הר"י האם אתה יכול לשלוח סיוע? עבור....

אנונימי/ת
23.05.2019, 22:33

לייק

אנונימי/ת
22.05.2019, 23:07

ישיבות בוקר מבוזבזות על נהלים לא רלוונטים
המטרה אינה טיפול טוב, אלא להיות מוכנים עם תגיות ולצטט ראשי תבות
ולהזהר לא להיתפס לא מוכן
אין ספק שרוב הרופאים והאחיות, חשים כי האקרדי(שטויות) בעיקר מטרידים ולא תורמים לאיכות הטיפול, אין ספק שסדר העדיפויות השתבש כדי להשיג את גביע השטויות.

כמה אנונימוסים התעוררו. היכן הייתם בכול השנים האחרונות ? הידעתם שארגון רופאי קופ"ח בבתי"ח סירב במשך שנים לבצע אגרדיטציה ? שהר"י וחטיבת רופאי בתי"ח סרבו להשתתף באקרדיטציה. שהיה זה יו"ר הר"י אידלמן שהוציא הוראה כתובה שרופאים לא משתתפים באקרדיטציה. שכיו"ר חטיבת בתי"ח בקופ"ח במשך שנים כתבתי בשם חטיבת בתי"ח קופ"ח שרופאים לא משתתפים באקרדיטציה. לא משתתפים, לא מגיבים ולא עונים. מסתובבים הולכים. ואכן במשך שנים האקרדיטציה בבתיה" ח של קופ"ח הייתה רק עם אחיות ובכול אותן השנים לא הייתה כלל אקרדיטציה בבתיה"ח הממשלתיים. ואז התעורר משרד הבריאות והוציא הוראה על חובת ביצוע אקרדיטציה בכול בתיה"ח מבלי לבדוק אם הדבר יעיל או מוסיף. ואז החל הסחף. ארגון רופאי המדינה ניסה לעמוד בפרץ. הם יזמו כנס בנושא יעילות אקרדיטציה (בירושליים). היו רופאים רבים. הוזמנו לדבר אותם נציגים שהיו מגיעים לעשות אקרדיטציה בשם הארגון האמרקאי. המסר שלהם היה שאין הוכחות ומחקרים שהאקרדיטציה תורמת. היה עוד מסר - כול נהלי האקרדיטציה מגבירים את העומס והלחץ על הצוותים. שאין תרומה או שיפור באיכות הטיפול בחולים. ראש אר"מ ומארגן הכנס היה ד"ר נמרוד רחמימוב. גם הוא נכשל, כמו רופאי קופ"ח בלעצור את הביזבוז. כאשר הציגו בחטיבת בתי"ח של קופ"ח את נושא האקרדיטציה שאלתי את המציגים האם,במידה ונמצא חסרים או תיקונים, האם יתקנו את החסר ?. חשבנו אז להתחיל בחדרי מיון וחדרי לידה שהיו במצב קשה. תשובת מרכז קופ"ח היתה שלילית ולכן החטיבה החליטה לא להשתתף בתהליך. זה היה לפני המון שנים, קרוב ל 20.. עד להוראת משרד הבריאות על החובה בקיום אקרדיטציה רק אחיות השתתפו. והיו מרמים בשיטתיות. מוציאים המאגרים את ציוד החרום ומפזרים במחלקות, במשמרת בוקר רק אחיות מוסמכות, חודשים לפניהאקרדיטציה הוסיפו טפסים ונהלים והוראות שאף אחד לא ביצע. וביום לאחר האקרדיטציה כול הציוד חזר למאגרים. זאת הייתה רמאות המאה. עכשיו סוף סוף האחיות מתעוררות. אז לקח לאחיות לגלות 20 לשנה לגלות שמה שהן עושות מיותר, מעמיס, מפריע לטיפול הרגיל, גורם להזנחת חולים. פוגע בהן. כי חשוב יותר הרישום והמחשב ולא החולים. אז תודה לאל שהן הבינו. אולי גם מבקר המדינה יבדוק על סמך איזה נתונים החליטו במשרד הבריאות לזרוק מיליונים ולפגוע בחולים .בעבר פניה כזאת לא נענתה
ולכול האנימוסים - ממה אתם מפחדים ? על אמירת אמת אף אחד לא נפגע.
התהליך יכול להיות יעיל אם מתקנים את החסרים שכרגיל זה מחסור במיטות, מחסור הרופאים, מחסור בסיעוד ומחסור ומחסור ומחסור. בנהלים אין לנו מחסור. נהלים אנו יכולים ליצא.

23.05.2019, 06:28

באמת, למה שהנושא לא ייבדק על ידי מבקר המדינה? האם יש בעיה לאסוף עדויות עבור בדיקת הנושא שפוגע גם ולא רק בטוהר המידות? אין עורך דין אחד במשרדי הר"י שיכתוב תוך מספר שעות פניה מסודרת בעניין למוסד מבקר המדינה?

אנונימי/ת
23.05.2019, 07:04

ממש מדהים לראות כל פעם מחדש שההטפות המוסר נגד הכותבים האנונימים מגיעות מפנסיונרים כמו ישראל אייליג או תיאו דב גולן.
אכן צריך אומץ לב ניכר לכתוב בתור פנסיונר (או כאשר הפנסיה נראית באופק).
תלמדו להתייחס לגופו של עניין.

אנונימי/ת
23.05.2019, 07:29

צודקות לחלוטין. חרטא מיותרת שמתאימה אולי לאמריקאים המאובנים. דוגמא מדגמית: בשם האקרדיטציה מחייבים מנותחת בניתוח אמבולטורי בפנים ללבוש תחתונים מנייר....
אין גבול לטימטום

אנונימי/ת
23.05.2019, 14:37

רגולטור של מדינה מיזרח תיכונית אשר מבצע חכוי עלוב של רגולטור אמריקאי.
הניסיון לחכות את ארהב בשטחים אחרים כמו למשל בשפה היומיומית(מילים שתורגמו או זלגו לתוך שפתינו והפכו לחלק ממנה כמו שהן),אינו אלא תעודת עניות גדולה לעם הזה. עם שבינו לבין העם האמריקאי אין כל דימיון.
אקרדטציה, זה עוד משהוא כושל שאנו מנסים להעתיק מ"אחותינו הגדולה" וללא הצלחה ,בנוסף לתהלחכי אמריקניזציה אחרים שכבר זורמים בדמינו ואנחנו אפילו לא מבינים מהיכן היגיעו.
בצלמם נחיה לעד.

23.05.2019, 17:10

צודקות ב 100%

23.05.2019, 19:41

לכל המגיבים כאן: למה באנונימיות? אתם חוששים להביע דעתכם, הנכונה כנראה, בציון שם? ממה יש לחשוש?

אנונימי/ת
23.05.2019, 21:22

מהתנכלות של המעסיק דוקטור

אנונימי/ת
26.05.2019, 12:15

המגיבים בע"ש הם לרוב אחים שבשונה מרופאים, אין להם מקומות עבודה עצמאיים וההנהלות במקרים רבים מקושרות בין בתי החולים השונים. הבעת דעה שעשויה להיות בעייתית? יעשו לך את המוות ובמעבר לבית החולים הבא כבר תגיע התווית שאתה בעייתי. אצל רופאים אנחנו רואים את הקולגיאליות ומקנאים.

אנונימי/ת
23.05.2019, 22:50

מסכים בהחלט, מצג שווא ואחיזת עיניים, אף אחד לא אומר שלא צריך לשאוף לבטיחות הטיפול ושיפור תהליכי עבודה בבתי החולים כל זאת בהתאם לנהלי עבודה של משרד הבריאות ולא גוף אמריקאי פרטי. המקום לבזבז מליוני שקלים על התהליך שמזכיר הכנה לפסיכומטרי... צריך להשקיע את הכסף בהוספת תקנים בשגרה בבתי חולים ובשיפור תנאי האשפוז של המטופלים.. ואז תיהיה למטופל חווית אישפוז ולא חווית סבל...

אנונימי/ת
24.05.2019, 07:16

יפה מאד כותבים כול המגיבים למינהם , אבל הדבר החשוב ביותר לא נעשה חוץ
מברברת , הגיעה הזמן לאחר שנים רבות בתפקיד יו"ר הסתדרות האחים והאחיות
אילנה כהן ללכת הביתה !! לבחור אחות / אח חדש לתפקיד שילחם למען האחיות
יעמוד על רגליים אחוריות מול הממשלה החדשה וידרוש עד כדי השבתה כללית
כמו שהרופאים עשו בזמנו ונטשו לטבריה לקבל תוספת תקנים אמיתית - לא טיווח,
תוספות שכר אמתיות - לא 100 ש"ח וכדו.... עד שלא יגיעה איש / אישה חזקה
לא בובה , נמשיך אנחנו האחים והאחיות רק לבכות - להתברבר ברשת ותו-לא.
*** חומר למחשבה.

אנונימי/ת
24.05.2019, 12:33

בוקר טוב..
אחרי שנים ארוכות של פול גז בניוטרל.. נזכרו ?
אכן, רמאות בוטה.. עבודה בעיניים...

אנונימי/ת
26.05.2019, 07:34

זאת הזדמנות לקבל ציוד רפואי שהיה בו צורך על פי נהלים ולא קיבלנו...בנוסף מבצעים שיפוצים בתשתיות וזה רווח.ז
ה זמן טוב לריענון נהלים,עשיית סדר ואירגון.יחד עם זה-הכל נעשה בזמן העבודה ובמקום הפנית האנרגיה למטופלים..