חדשות

האם חטיבת בתי החולים הממשלתיים עומדת במשימה שלשמה הוקמה?

מבקר המדינה יבדוק אם החטיבה פועלת ליישוב ניגוד העניינים בתפקיד הכפול שמחזיק המשרד: בעלים של בתיה"ח הממשלתיים ורגולטור של מערכת הבריאות

משרד הבריאות במגדלי הבירה בירושלים

מבקר המדינה יוסף שפירא יבדוק את תפקודה של חטיבת בתי החולים הממשלתיים במשרד הבריאות. כך מדווח הבוקר (ד') "הארץ" בכתבה של עידו אפרתי.

החטיבה הוקמה בדצמבר 2015 ובראשה ד"ר אורלי ויינשטיין. הביקורת נועדה לברר אם היא עומדת במשימה שנועדה לה: יישוב ניגוד העניינים המובנה של משרד הבריאות כבעלים של 24 בתי החולים הממשלתיים ומנגד כרגולטור (מאסדר) מערכת הבריאות כולה.

ד"ר אורלי ויינשטיין, מנהלת חטיבת בתי החולים הממשלתיים (צילום: משרד הבריאות)

באוקטובר 2014 הוחלט על הקמת רשות בתי החולים הממשלתיים, אלא שמתכונת זו שנועדה להפריד בין תפקידי משרד הבריאות כרגולטור לבין הניהול השוטף של בתי החולים הממשלתיים ולפקח על הכסף הזורם לתאגידי הבריאות, וכמן כן לפעול בנפרד מהמשרד ועם תקציב עצמאי - פורקה בשל התנגדות ח"כ יעקב ליצמן כאשר נכנס ב-2015 לתפקידו כסגן שר הבריאות. זמן מה לאחר מכן הוקמה החטיבה כמסגרת בתוך משרד הבריאות ולא כרשות עצמאית. באפריל 2017 נקבע בחוזר מנכ"ל משרד הבריאות התפקידים והסמכויות של החטיבה הכפופה ישירות אליו.

מאז, נמתחת ביקורת על החטיבה ופעילותה מלווה בחיכוכים עם המוסדות הרפואיים וגם עם בכירים במשרד הבריאות עצמו.

בדיווח נמסר עוד כי מכון המחקר ברוקדייל, שבבעלות הממשלה וג'וינט, חוקר גם הוא את פעילות החטיבה והשפעותיה על מערכת הבריאות. דו"ח המחקר אמור להתפרסם בשבוע הבא.

בתגובת משרד מבקר המדינה כפי שמצוטטת בדיווח נאמר כי "הביקורת נועדה לברר אם הקמת חטיבת בתי החולים הממשלתיים במשרד הבריאות נותנת מענה לסוגיית ריבוי הכובעים של המשרד שבעת היותו מאסדר של כלל ספקי הבריאות בישראל הוא גם מתחרה בהם באספקת שירותי בריאות בתחומים שונים".

נושאים קשורים:  חדשות,  חטיבת בתי החולים הממשלתיים,  מבקר המדינה,  סגן שר הבריאות ליצמן,  ד"ר אורלי ויינשטיין
תגובות
אנונימי/ת
28.03.2019, 07:27

לבקר המדינה יש טעות.
החטיבה הוקמה על מנת ליצור עוד ג'ובים במשרד הבריאות, והיא בהחלט עומדת במשימה היטב.