סרטן המעי הגס

איך ניתן להיעזר באאוזינופילים כחלק מהטיפול בסרטן המעי הגס?

החוקרים הדגימו כי לאאוזינופילים ישנם תפקידים אנטי-גידוליים שאינם תלויים בתאים אחרים של מערכת החיסון, כמו תאי T מסוג CD8+, ולכן הם עשויים לשמש כבסיס לטיפולים אימונולוגיים חדשים

אאוזינופילים (מקור: ויקיפדיה)
אאוזינופילים (מקור: ויקיפדיה)

השימוש בטיפולים אימונולוגיים המכוונים ללימפוציטים מסוג T הוא מהפכני בטיפול בסרטן אך מועיל רק לקבוצת מטופלים מסוימת, בעיקר מטופלים עם סרטן המעי הגס. כתוצאה מכך, קיים צורך בבחינה נוספת של המיקרו-סביבה של הגידול (TME – tumor microenvironment).

אאוזינופילים הם תאים המיוצרים במח העצם אשר נחקרו רבות בהקשר של מחלות אלרגיה וזיהומים הנגרמים ע"י פרזיטים. אף על פי שתוארו בעבר מקרי אאוזינופיליה הקשורים לגידולים מוצקים שונים, כולל סרטן המעי הגס, חסר ידע בנוגע לפעילות של אאוזינופילים ואפילו השאלה הבסיסית האם TME מעודד גיוס אאוזינופילים ללא מניפולציה נוספת (כמו טיפולים אימונולוגיים) נותרה פתוחה.

במחקר הנוכחי, החוקרים דיווחו על כך שאאוזינופילים מגויסים לגידול המתפתח כחלק מהדלקת הנוצרת בסרטן המעי הגס ואצל עכברים עם גנוטיפ Apcmin/+, אשר מפתחים אדנומות ספונטניות במעיים.

החוקרים השתמשו בניסויים של העברה אדפטיבית (adoptive transfer) ונטרול ציטוקינים על מנת להדגים שה-TME תומכת בהישרדות הממושכת של אאוזינופילים ללא תלות ב-IL5, ציטוקין המקושר להישרדות אאוזינופילים. אאוזינופילים המסתננים לגידול מורכבים מאאוזינופילים דה-גרלונטיביים והם נמצאו הכרחיים לדחיית הגידול ללא תלות בתאי CD8+. בנוסף, החוקרים חשפו באמצעות אנליזת טרנסקריפטום ואנליזת חלבונים חתימה המקושרת ל-IFNγ בתאים אאוזינופילים בתוך הגידול שהייתה שונה מהחתימה שנמצאה בתאים מאקרופאג'ים.

הממצאים שעלו מן המחקר עשויים לעזור בפיתוח של טיפולים תרופתיים שיוכלו לעורר תגובות אנטי-גידוליות באמצעות אאוזינופילים, בייחוד עבור מטופלים עם סרטן המעי הגס המדגימים אאוזינופיליה.

מקור: 

Reichman, H. et al. (2019) Cancer Immunology Research 7,3.

נושאים קשורים:  סרטן המעי הגס,  אאוזינופילים,  מיקרו-סביבה,  ציטוקינים,  אאוזינופיליה,  מחקרים
תגובות