חדשות

המרכז הרפואי רמב"ם מקים מאיץ לטכנולוגיות רפואיות באטלנטה

המסגרת תשמש לחניכה ולליווי חברות סטארט-אפ ישראליות בפעילותן בארה"ב, במקביל לפעילות חברת GCMI האמריקאית ברמב"ם

מימין לשמאל: עו"ד רוניה רובינשטיין, הקונסול הכללי של ישראל, השגרירה יהודית ורנאי שורר, פרופ' רפי ביאר, טיפאני ווילסון והאלה מודלמוג, מנהלת לשכת המסחר של אטלנטה. צילום: עודד שורר

המרכז הרפואי רמב"ם והמכון הטכנולוגי בג'ורג'יה (GIT), ארה"ב, באמצעות חברת הבת שלו - המרכז הגלובלי לחדשנות רפואית (GCMI) - חתמו בשבוע שעבר על מסמך הבנות לשיתוף פעולה. במסגרת שותפות זו יוקם "מאיץ טכנולוגי" - מסגרת שתשמש לחניכה ולליווי חברות סטארט-אפ ישראליות בתחום המד-טק והמכשור הרפואי, לפעילות בארה"ב, במקביל לפעילותה של נציגות חברת GCMI ברמב"ם. המהלך התאפשר הודות לסיוע הקונסוליה הישראלית בדרום מזרח ארה"ב ולשכת המסחר אמריקה-ישראל.

"המאיץ הטכנולוגי", שנועד לקדם חדשנות בתחום הביו-רפואה והרפואה הדיגיטלית, יציע לחברות נבחרות מימון, ליווי של חונכים עסקיים בשוק האמריקאי, סיוע תמיכה בפיתוח מוצר ומסחורו, עזרה ביצירת קשרים עם שותפים אסטרטגיים ומשקיעים פוטנציאליים, ליווי במסלול הנדרש לקבלת אישורי FDA וכלים נוספים. מסלול החניכה יימשך בין חצי שנה לשנה, על פי תכנית שנקבעה מראש.

בקמפוס רמב"ם תוקם נציגות לחברת GCMI שתהווה חלק מהגוף המשותף לבית החולים ולשותף האמריקאי. גוף זה יהיה אחראי על בחירת החברות המתאימות לקחת חלק במיזם. את ניהול "המאיץ הטכנולוגי" תיקח על עצמה GCMI.

במעמד טקס חתימת מסמך ההבנות נכחו פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם ועו"ד רוניה רובינשטיין, מנהלת היחידה לקידום מחקר במרכז הרפואי. כמו כן, טיפאני ווילסון, מנכ"ל חברת GCMI, יהודית ורנאי שורר, הקונסול הכללי של ישראל בדרום-מזרח ארה"ב, מנכ"ל לשכת המסחר אמריקה-ישראל, גיא טסלר, נציג ממשל מדינת ג'ורג'יה ברט ברנטלי, והאלה מודלמוג, מנהלת לשכת המסחר של אטלנטה.

עו"ד רובינשטיין הסבירה: "המומחיות של GCMI היא בהובלת מוצר בתחום המכשור הרפואי והבריאות הדיגיטלית, החל משלב הרעיון דרך תכנון, ייצור, ניסויים פרה-קליניים ועד לאישור רגולטורי ומכירות. יש בכך יתרונות רבים גם עבור רמב"ם. הכל מתבצע תוך התייחסות שוטפת מהיום הראשון לדרישות הרגולטוריות ולהיבטים העסקיים הייחודיים של ארה"ב.

"שיתוף הפעולה יאפשר ליהנות מהידע של האמריקאים. חברות ישראליות יעברו את התהליך ברובו בארץ, אך גם יגיעו לאטלנטה לקידום המוצר, גיוס משקיעים וכדומה. הקשר עם GCMI ולשכת המסחר אמריקה-ישראל נמשך כבר זמן מה וכעת התהליך הבשיל לכדי מעשה".

פרופ' ביאר הוסיף: "יש כאן בשורה לישראל בכלל ולחיפה בפרט, מאזן רווח לשני הצדדים, ישראל ואטלנטה. אנחנו יכולים להרוויח רבות מהידע העמוק והניסיון הרב שנרכש במרכז הגלובלי ולאפשר לטכנולוגיה ישראלית להפוך מתעשיה מקומית לבינלאומית. שותפנו בארה"ב זוכים בגישה לחדשנות הישראלית ששמה הולך לפניה והאפשרות לרתום אותה לטובת הצרכן בארה"ב. אני מעריך כי זו התחלתה של שותפות פורה ומרגשת".

נושאים קשורים:  מכשור רפואי,  מד-טק,  ביו-רפואה,  רמב"ם,  חברת GCMI,  הסכם שיתוף פעולה,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
15.10.2018, 21:14

כלום ושום דבר.הכל סיפורי פוגי. הבית חולים על הפנים, מלוכלך, אחיות חסרות מצפון ועצלניות, וגם חצופות, אנשים מתים בגלל רשלנות. הרופאים דואגים לטובתם ולכיסם, המתמחים "מטפלים" בחולים, וככה הכל נראה. מחלקה, נשארת תורנית פעם ביומיים, עם רופא שרק סיים את השנה הראשונה שלו, ואינו מבין הרבה. הפקר והפקרות. בית חולים כרמל, בחיפה, גרוע אף יותר. סבלנו, הורי לא יצאו משם בחיים. הכל פוליטיקה. לרופאים לא איכפת מהחולים בגרוש, וכך גם לאחיות. נדיר למצוא רופא שהוא גם בן אדם. אנחנו לצערינו הרב, לא פגשנו

אנונימי/ת
17.10.2018, 08:47

התגובה לא ראוייה , הכללת ציבור האחיות ציבור הרופאים והקישור לעובדה שהוריך לצערי לא יצאו בחיים מטיפול בבית החולים אינם מעשה חכם. יש מכל הסוגים.
ללא קשר בית חולים במצבו הכלכלי של רמבם עדיף שיעסוק בשיפור המצב מאשר יתהדר באירועים נוצצים וטרנדים של הקמת מרכזי ידע ללא צורך.