חדשות

מגיפת הסמים בארה"ב שוברת שיא: 72 אלף מתו ממנות יתר ב-2017

שיעור מקרי המוות כתוצאה ממנות יתר שבהן מעורבים אופיואידים סינתטיים עלה בחדות, בעוד מקרי המוות כתוצאה מהרואין, משככי כאבים במרשם רפואי וקריסטל מת' נמצאים בירידה

משככי כאבים, אופיואידים, סמים (צילום: אילוסטרציה)

כ-72 אלף אמריקאים מתו ב-2017 מנטילת מנות יתר של סמים - עלייה של 10% לעומת שנה קודמת ושיא חדש במאבק בסמים בארה"ב. כך נמסר בדו"ח אומדן ראשוני שערך ה-CDC.

מניין המתים הזה גבוה יותר מסך המתים מאיידס, תאונות דרכים ומקרי ירי בארה"ב. על פי ההערכה, שתי סיבות מרכזיות לעלייה המטרידה: האחת, מספר גדל והולך וגדל של אמריקאים המשתמשים באופיואידים, משככי כאבים, והשנייה, הסמים הם קטלניים יותר.

עם זאת, תמונת מצב חמורה זו איננה אחידה לכל רחבי ארה"ב. בחלק הצפון-מזרחי שלה נרשמה דווקא ירידה במספר האנשים שנטלו מינוני יתר. במסצ'וסטס, ורמונט ורוד איילנד מתנהלים מסעות הסברה נגד נטילת סמים והטיפולים נגד התמכרויות נגישים יותר בהשוואה לאזורים אחרים. ביתר אזורי ארה"ב, תופעת נטילת הסמים החריפה ב-2017 למרות שהנשיא דונלד טראמפ הכריז אשתקד על משבר האופיואידים כעל "מצב חירום בריאותי לאומי" ובמדינות השונות תוקצבו תכניות בהיקף של מיליארד דולר כדי לסייע במאבק בבעיה.

בסוף 2017 פורסמו נתונים על כך שמגיפת משככי הכאבים בארה"ב הביאה לירידה בתוחלת החיים בה, זו השנה השנייה ברציפות.

"בגלל שזו מגיפה הנגרמת מסמים, בשונה ממגיפות זיהומיות כמו זיקה, התגובה מצד הרשויות היא איטית", אמר ל"ניו יורק טיימס" פרופ' דן סיקרון, מומחה לבריאות הקהילה והמשפחה באוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו. "בגלל השפעת הסטיגמה, האוכלוסיה מתמהמהת בחיפוש אחרי תרופה. לא הייתי מצפה לירידה מהירה בשיעור המשתמשים, אולי לירידה איטית ומתונה".

הסמים הסינתטיים כמו פנטניל ודומיו, המעורבבים בסמים קשים כהרואין, קוקאין וקריסטל מת', או תרופות נוגדות חרדה ממשפחת הבנזודיאזפינים, הביאו לכך שהשילוב בין שני סוגי הסמים עלול לגרום לפגיעה קשה גם בצרכני סמים קשים מנוסים, כך לפי הערכת ה-CDC. בדו"ח נמסר כי שיעור מקרי המוות כתוצאה ממנות יתר שבהן מעורבים אופיואידים סינתטיים עלה בחדות, בעוד שיעור מקרי המוות כתוצאה מהרואין, משככי כאבים במרשם רפואי וקריסטל מת' נמצאים בירידה.

נושאים קשורים:  חדשות,  הרואין,  קוקאין,  קריסטל מת',  אופיואידים סינתטיים,  בנזודיאזפינים,  מנת יתר,  סמים,  משככי כאבים,  שימוש בסמים
תגובות
20.08.2018, 15:34

לדאבוננו בד"כ זה מתחיל מסקרנות, או חשיפה מיקרית, שגויה או אף זדונית של הנערים לאחד מהסמים הקטלניים - בסופו של דבר; הרבה פעמים זה מתחיל מסם קל, כמו קנאביס ודומיו ( "לא מזיק", "מעלה מצב רוח", "נותן אנרגיה", "משפר כח גברא" ועוד ועוד );
לא מעט מנחשפים לסם קל עוברים לסמים קשים יותר, כדי להגביר את הריגוש הזמני מהם ולרוב מאנשים נורמטיביים ומועילים לחברה, הופכים לעבריינים ונטל קשה לחברה, למשפחה, לסביבה כולה ולעצמם; התקווה שעליי זה לא משפיע, או אני אצא מזה מתי שאני רוצה, היא תיקוות שווה וברוב מוחלט מהמיקרים קורה ההפך.
שומר נשפשו ירחק מסמים קלים, כקשים ואף מעישון סיגריות ושתיית אלקוהול, ממועדונים וסביבה מפוקפקים ויקפיד באורך חיים בריא ( ספורט, תזונה נכונה וכד' ).

אנונימי/ת
21.08.2018, 08:52

אמת ויציב.
חבל שהמחוקק לא מוציא אל מחוץ לחוק את עישון הטבק ולא מטיל מיסים כבדים מאד על אלכוהול ואפילו על תרופות לשיכוך כאבים.
תרופה נגד כאב היא דבר שצריך ליטול באופן זמני בלבד, לא כפתרון קבוע. יש לחפש את הסיבה לכאב ולטפל בה מהשורש.

אנונימי/ת
21.08.2018, 11:49

למה לעצור רק בטבק ואלכוהול? גם מזון ממותק ממכר (לפי ההגדרה החדשה להתמכרות שאינה כוללת תלות פיזית), גם מזון עתיר שומן ממכר, בוא נוציא גם אותם מחוץ לחוק. גם פעילות מינית כידוע ממכרת, כדאי גם להוציא אותה מחוץ לחוק, וגם משחקי מחשב. וטלוויזיה, ואינטרנט, "התמכרות למסכים" היא תופעה ידועה. אפשר להשאיר רק את הטלסקרין.