חדשות

מחקר: כדאי להיות פעילה גם בשמירת הריון

המחקר שנערך בשיבא מתייחס לנשים עם צוואר רחם קצר. בניגוד למה שמקובל לחשוב, דווקא מנוחה מוחלטת עלולה לגרום ללידה מוקדמת

12.08.2018, 17:06
הריון, בעיות בריאות (צילום: אילוסטרציה)

גם בשמירת הריון ניתן, ואפילו כדאי, לבצע פעילות מתונה. כך עולה ממחקר שנערך במרכז הרפואי שיבא שהתפרסם בכתב העת המדעי "Plos One".

המחקר בדק 50 נשים מהשבוע 24 להריון שהיו בשמירת הריון בגלל צוואר רחם קצר. הנשים התבקשו לענוד שעון שבו מד צעדים, בלי שהן יוכלו לדעת מהו מספר הצעדים שהן עשו כדי לא להטות את התוצאות.

מבדיקת התוצאות התברר כי מספר הצעדים הממוצע של הנשים שילדו במועד (אחרי שבוע 37) הוא 4,500, בעוד שמספר הצעדים של נשים שילדו בלידה מוקדמת - 3,500 בלבד.

גם לאחר שנוטרלו משתנים אחרים העשויים להשפיע על מועד הלידה, כמו גיל, משקל ואורך צוואר הרחם, נמצא כי מספר הצעדים היומי משפיע על שבוע הלידה.

בדרך כלל ממליצים הרופאים לנשים בשמירת הריון לנוח, וחלק מהנשים ממש רתוקות למיטה. מעבר לכך שלשכיבה הממושכת עלולות להיות השלכות בריאותיות, כמו דלדול של העצם ושל השרירים ודיכאון, גילו החוקרים, להפתעתם, שחוסר התזוזה לא רק שלא יעזור אלא אף עלול להזיק. דווקא נשים שהלכו יותר, הפחיתו את הסיכון שלהן ללידה מוקדמת.

"הסיבה שהניעה אותי לחקור את הנושא היא שנתקלתי בהרבה נשים שילדו בלידה מוקדמת והאשימו את עצמן שזה קרה משום שהן לא הקפידו על מנוחה מוחלטת", אומר עורך המחקר, פרופ' שלי מזעקי-טובי, מנהל המחלקה להריון בסיכון גבוה בשיבא. לדבריו, "המחקר מראה חד-משמעית שאין זאת אשמתן. הנשים האלה לא צריכות להיות רתוקות למיטה".

נושאים קשורים:  חדשות,  שמירת הריון,  שיבא
תגובות