חדשות

רופאה במיון "איכילוב" הוכתה ונפצעה כששתי נשים השליכו עליה מחשב

צוות חדר המיון והמאבטחים השתלטו על התוקפות שלא היו מרוצות מהטיפול שניתן לסבתן. יו"ר הסתדרות האחיות: "אי אפשר יותר להמשיך ולהעניק טיפול לחולים תחת עומסים כבדים ואלימות"

הרופאה שהותקפה, ד"ר קארין הלר, מנהלת מיון פנימי ב"איכילוב". "היכו אותי בכל גופי"

ד"ר קארין הלר, מנהלת מיון פנימי בחדר המיון בבית החולים איכילוב בתל אביב, הותקפה אתמול (ד') על ידי שתי נשים. הן  השליכו עליה מחשב, הפילו אותה לרצפה והיכו אותה באגרופים. הרקע: "חוסר שביעות רצון מטיפול בסבתן".

צוות חדר המיון והמאבטחים השתלטו על התוקפות. המשטרה עצרה את שתי החשודות.

"הנהלת המרכז הרפואי תל אביב איכילוב הביעה "זעזוע עמוק מחומרת המקרה ומהמשך גילויי האלימות הבלתי נסבלים במערכת הבריאות". מצבה של הרופאה מוגדר קל.

בדיווח ב-Ynet נמסרה הודעת המשטרה על המקרה: "סמוך לשעה 15:40 אירעה תקיפה של רופאה בחדר המיון בבית החולים איכילוב, ככל הנראה על רקע אי שביעות רצון מהטיפול שניתן לסבתא שהגיעה למיון לקבלת טיפול רפואי. השוטר הקהילתי שהגיב תוך זמן קצר עצר את שתי התוקפות, תושבות מרכז הארץ, השתיים הועברו לחקירה".

כן פרסמה המשטרה את תיעוד מצלמת האבטחה באירוע הדקירה של האחות רחל קובו לפני כשבועיים בבית החולים שמואל הרופא בבאר יעקב. פרקליטות המדינה הגישה הצהרת תובע נגד החשוד בן ה-31 מאריתריאה. מעצרו הוארך עד יום שני ובקרוב יוגש נגדו כתב אישום. מחקירת המקרה עלה כי החשוד, שהיה בעברו מאושפז בבית החולים, הגיע למקום כשברשותו סכין גדולה. הוא עבר דרך השומרים בכניסה ולא ציית להוראתם לעצור.

הסתדרות האחיות והאחים הגיבה על האירוע שהיה היום ב"איכילוב": "בעקבות אירוע האלימות נגד הרופאה ב'איכילוב', שבמקרה הסתיים רק ב'פציעה קלה', שבה יו״ר הסתדרות האחיות אילנה כהן וקוראת לראש הממשלה בנימין נתניהו להתערב מיידית ובאופן אישי לשם עצירת האלימות הבלתי נסבלת נגד צוותים רפואיים.

״הכחדת האלימות נגד צוותים רפואיים חייבת להיות בראש סדר העדיפות של הממשלה. אי אפשר יותר להמשיך ולהעניק טיפול הולם וראוי לחולים תחת עומסים כבדים ואלימות בלתי נסבלת נגד רופאים,  אחיות ועובדי הבריאות בבתי החולים, בקופות החולים ובמוסדות אחרים בתחום בריאות הציבור.

"הכרזנו בשבוע שעבר על סכסוך עבודה ואם הממשלה לא תנקוט בצעדים מיידיים להפסקת האלימות במערכת הבריאות, אנו נפעל בכל דרך חוקית העומדת לרשותנו על מנת לאלץ אותה לעשות זאת. די לאלימות!".

נושאים קשורים:  אלימות נגד צוות רפואי,  מיון איכילוב,  חדשות,  תקיפת רופאים,  הסתדרות האחיות
תגובות
אנונימי/ת
20.07.2018, 09:24

אוי!!! אז ביחד עם ההמחשה לפי החוק הכריחו את המשפחה התוקפנית לקנות מחשבים חדשים לכל המיון. פעם הבא יחשבו פעמיים..

אנונימי/ת
20.07.2018, 14:17

עומסים כבדים רבותי! והאחריות על כתפי הנהלות בתי החולים ומשרד הבריאות . זיכרו זאת כשתקראו את הכתבה הסנסציונית הבאה על פיתוח/חידוש/פעולה/רכש/רופא כוכב בחוזה אישי בתה"ש/איכילוב/רמב"ם. שתיהיה מטעם הדובר השייך בדיוק לאותה הנהלה שלא טרחה להציב רופאים ואחיות כדי לטפל בעומס.

אנונימי/ת
20.07.2018, 15:02

לא הבנתי איך הנהלת בתי החולים יכולה להשפיע על הועמס הפונים למיון. אין למנהל בית חולים כל השפעה על זרם הפונים, אם כבר מי שיכול להשפיע זה רמת השירותים ומוקדי החירום בקהילה. הדרך היחידה שמנהל בית חולים יכול להוריד את כמות הפניות למיון, היא לתת שירות כל כך גרוע שאף אחד לא ירצה לבוא, אבל לא נראה לי שלזה התכוונת.
תקינת הרופאים והאחיות גם היא מוגבלת. לא ניתן לגייס רופאים בלי תקנים, ומשרד הבריאות יושב למנהלים בתי החולים (שכולם גרעוניים) על הוריד כדי לבדוק שאין חריגה בתקינה ו/או בהוצאות.
אז אנא ממך חכם גדול - תן את הפתרון כיצד הנהלת בית חולים יכולה להשפיע על העומס

אנונימי/ת
20.07.2018, 18:43

לא קשור בעומס, קשור בהעדר שיניים. גם בבן גוריון יש עומס, אבל כולם יודעים שמי שיעז לצייץ יפסיד את הטיסה שלו.
בינואר 2015 הותקפתי ע"י בן משפחה ביום מרפאה רגוע לחלוטין, לאחר שנכנס אלי לאחר לא יותר מחמש דקות המתנה. מדובר באדם עם הרשעות קודמות על אלימות. לאחר אינסוף ניסיונות של מערכת החוק למסמס את הנושא, הוא הגיע למשפט. עד היום היה רק דיון בודד אחד, ו 12 דחיות של הדיונים האחרים. 11 דחיות היו לבקשת ההגנה, כאשר לרובן המכריע התביעה לא התנגדה, ואחד לבקשת התביעה, בשל (שימו לב) יום עיון. הדיון הבא מתוכנן לנובמבר 2018 (כמעט 4 שנים לאחר התקיפה), ולא אתפלא אם גם הוא ידחה.

אנונימי/ת
20.07.2018, 22:51

אל תיתמם, עומס שווה לכמות הפונים בזמן נתון לחלק לכוח האדם הרפואי והסיעודי ולמשאבים המוקצים כדי לטפל בפונים. הנהלות בתי החולים ואני מניח לפי תגובתך שהינך חלק מאחת מהן או דובר של אחת מהן, יכולות להיות מאוד, אבל מאוד גמישות במשחק עם התקנים. זה נכון אגב שמשרד הבריאות יושב להן על הוריד לטוב ולצערנו גם לרע. קיבלת פיתרון?

אנונימי/ת
20.07.2018, 22:53

וזה המרכיב השני והגרוע מהעומס, רוצה לומר אלימותה של החברה הישראלית. את זה באמת שום הנהלת בית חולים לא יכולה לפתור...

21.07.2018, 19:57

להנהלות יכולה בהחלט להיות השפעה על התפישה של החולים והמשפחות .
אם משפחה רואה שלחולה יש לחץ דם והרופאה במקום לעשות משהו הולכת לכתוב במחשב היא לא תבין שזה בגלל אקרדיטציה : כל הוראה ניתנת רק במחשב ומתקבלת רק בחמשב . אז איך צריך להבין את זה מישהו מבחוץ
נה הנהלה יכולה לעשות : לפזר יתור עמדות מחשב פשוטות במיון ובמחלקות או לתת לכל איש צוות טאבלט מחובר לרשת כדי שיתן הוראות בעומדו ליד החולה והצוות הסיעודי יקבל הוראה כתובה בעומדו ליד המטופל וככה מונעים אי הבנות כפי שהיה באיכילוב
אופציה נוספת ? קיים מקצוע שנקרא MEDICAL SCRIBE/ רופא/ה במיון יכתיב את האנמנזה ובדיקה והוראות וזה יוקלג בזמן אמת. מחקר שפורסם לאחרונה הראה שביעות רצון גם של צוות רפואי וגם של מטופלים ובטוחני שגם לצוות סיעודי
עלות שרות כזו תהיה הרבה יותר נמוכה מתוספת תקינים יכולה להתאים לעבודות סטודנטים ואולי אפילו גם מתנדבים
מי שיחשוב ימצא בודאי עוד פתרונות מלבד הציוף הקבוע של תוספת תקינים של צוות .צריך לחשוב על הפחתת עומס ביורוקרטי לצוות ולאשפר להם להתרכז בטפיול מקצועי וגם בטיפוח יחסי אנוש

אנונימי/ת
21.07.2018, 16:49

העומס הוא חלק גדול ועיקרי מהבעיה:
1. אנשי צוות טובים עוזבים.
2. אלה שנשארים - לא יכולים להתמודד היטב עם המצב הרגשי של המטופלים והמשפחות.
3. השרות הוא מתחת לכל בקורת - התרוץ כמובן תמיד הוא עומס.
4. אני מניח שגם מבחינת רמת הטיפול הרפואי המטופלים היו יוצאים יותר נשכרים אם היה פחות עומס.
5. נכון שיש אנשים שנוטים מאוד להפעיל אלימות ויש כאלה שלעולם לא יהיו אלימים, אבל הרוב הם בין הקצוות האלה. שירות ויחס טוב לעומת אי-ספיקה מוחלטת יניבו תוצאות שונות.

בכל מקרה הפתרון של הבעיה מהשורש לטווח הארוך הוא לא עוד שביתה או הוספת מאבטחים. גם לא החלפת המחשבים לטבלטים על מנת למזער נזקי גוף במקרה של תקיפה.

אנונימי/ת
21.07.2018, 17:06

בתי חולים בונים ומשפצים חדרי מיון. למשל בלינסון - נבנה חדר מיון חדש על שטח של אלפי מ"ר. מישהו יודע כמה תקנים הוספו על מנת באמת לשפר את הטיפול ולא רק את המטראז'?