חדשות

חמישה מנהלים חדשים מונו ליחידות שירות במרכז הרפואי רמב"ם

ביניהם פרופ' שילר, מנהל המעבדה לחקר האפילפסיה בטכניון, מונה לתפקיד מנהל שירות האפילפסיה של המבוגר ברמב"ם

המרכז הרפואי רמב"ם בחיפה (צילום: "רמב"ם")

המרכז הרפואי רמב"ם הודיע על מינויים של חמישה מנהלים חדשים ליחידות שירות שונות.

ד"ר אתי קרוזל, מומחית בפנימית ונפרולוגיה והאחראית על היחידה לטיפול בדיאליזה צפקית מונתה למנהלת שירות הדיאליזה האמבולטורית בבית החולים.

ד"ר קרוזל היא בוגרת הפקולטה לרפואה בטכניון, בהצטיינות. התמחתה ברפואה פנימית ונפרולוגיה בבית החולים כרמל ובעבר עסקה במעקב ובטיפול במושתלי כליה. היא משלבת עבודה קלינית ומחקר בסיסי אודות תפקידו של אפוליפופרוטאין 1 (APOL1) בגרימת מחלת כליה כרונית, במעבדה המולקולרית בפקולטה לרפואה הטכניון, בראשותו של פרופ' קרל סקורצקי. לאחרונה גם קיבלה מינוי בדרגת מרצה קליני בפקולטה.

פרופ' יצחק שילר, סגן מנהל המחלקה לנוירולוגיה, מונה למנהל שירות האפילפסיה של המבוגר. הוא בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים ובמקביל סיים תואר ד"ר לפילוסופיה באוניברסיטה העברית תחת הנחייתו של פרופ' רמי רחמימוב. נושא המחקר של עבודת הדוקטורט שלו היה "מנגנונים תאיים של פגיעה עצבית בסוכרת".

פרופ' יצחק שילר, מנהל שירות האפילפסיה של המבוגר ברמב"ם. צילום: פיוטר פליטר

את ההתמחות בנוירולוגיה השלים במרכז הרפואי הדסה עין כרם, הצטרף למעבדת מחקר במכון מקס פלנק למחקר רפואי למשך שלוש  שנים כפוסט דוקטורנט תחת הנחייתו של פרופ' ברט סקמן, זוכה פרס נובל בפיזיולוגיה ורפואה. במהלך תקופה זו התרכז פרופ' שילר בחקר חישוביות עצבית בקליפת המוח ובמנגנונים תאיים הגורמים לאפילפסיה. לאחר תקופת המחקר בגרמניה שהה שנתיים ב"מיו-קליניק" בארה"ב, שם התמחה בתחום ה-EEG והאפילפסיה.

פרופ' שילר משמש חבר בפקולטה לרפואה של הטכניון, שם הוא מנהל את המעבדה לחקר האפילפסיה. הוא פרסם מאמרים בנושא האפילפסיה וחישוביות עצבית. בנוסף הוא חבר באיגוד האמריקני לחקר המוח, באיגוד הנוירולוגי הישראלי ובליגה הבינלאומית נגד אפילפסיה. תחומי העניין העיקריים שלו: פיתוח טיפולים חדשניים לאפילפסיה עמידה לתרופות, חקר המנגנונים האחראים לפריצת התקפים אפילפטיים, קוצבי מוח לטיפול באפילפסיה וניתוחי אפילפסיה.

ד"ר נדיר גאנם, למנהל שירות המיון המיילדותי ברמב"ם. צילום: פיוטר פליטר

ד"ר נדיר גאנם, מומחה במיילדות וגינקולוגיה ורופא בכיר במחלקת חדרי הלידה, מונה למנהל שירות המיון המיילדותי. הוא בוגר הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב במסגרת העתודה הצבאית ובעל תואר שני בניהול מערכות בריאות מאוניברסיטת בן גוריון. בשירותו הצבאי שימש, בין השאר, כמפקד בית החולים הצבאי בצפון (בי"ח 10) וכרופא ראשי בלשכת הגיוס בחיפה. התמחה בגינקולוגיה ומיילדות במחלקת נשים ומיילדות ברמב"ם. תחומי המחקר שלו הם: גינקו-אונקולוגיה ומיילדות.

ד"ר גריגורי טלמן, מנהל שירות שבץ מוחי חד ברמב"ם. צילום: פיוטר פליטר

ד"ר גריגורי טלמן, מנהל המעבדה הנוירו-וסקולרית ורופא בכיר במחלקה לנוירולוגיה, מונה למנהל שירות שבץ מוחי חד. הוא בוגר בית הספר לרפואה בוויניצה, אוקראינה. התמחה בבית החולים מאיר בכפר סבא באופן ספציפי באירוע מוחי, כולל אספקטים שונים של האבחנה, הטיפול והמניעה. בנוסף הוא מרצה בכיר קליני בפקולטה לרפואה בטכניון.

ד"ר היסאם זידאני, מומחה ברפואה פנימית ורפואה דחופה, מונה למנהל שירות חדר ההלם במלר"ד (מיון). הוא בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת קלוז' ברומניה בשנת 2000, סיים התמחות ברפואה פנימית בפנימית ד' ברמב"ם ולאחר מכן המשיך התמחות ברפואה דחופה. הוא פעיל בהוראת סטודנטים לרפואה ומתמחים ומעורב במחקר קליני במחלקה.

בנוסף למינויים אלה נמסר גם כי ד"ר שמואל גרפי, מומחה לקרנית ומחלות חיצוניות של העין במחלקת העיניים של רמב"ם, נבחר ליו"ר החוג לקרנית באיגוד רופאי העיניים בישראל.

נושאים קשורים:  מינויים,  רמב"ם,  יחידות שירות במרכז הרפואי רמב"ם,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
13.07.2018, 12:52

הפעם מגיע שאפו להנהלת רמב"ם. אני לא מנהל ולא כלום, סתם אחד, רופא ואני מכיר את חלקם, הם גם רופאים טובים אבל מעבר לכך המסירות רבותי, המסירות, טוב הלב, הכוונה, החברות... התחיל ליפול להם קצת האסימון ברמב"ם . הייטק ומחקר ומאמרים זה טוב ומכובד וחשוב שיהיה אוי ואבוי אם לא. אבל בעשור האחרון נפלה הרוח. פרסום , בעיקר אם נועד לשם קידום גרידא אינו חזות הכל. רפי מסיים כנראה עוד זמן מה, הוא עשה המון לטובת המוסד שאני גא להיות שייך אליו אבל פה טחו עיניו מראות.