חדשות

חשש מפני חצבת בישראל – 12 איש נדבקו לאחרונה במחלה ועשרות נחשפו אליה

במחלקה לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות הנחו את הרופאים לגלות ערנות בכל מקרה של מחלת חום ופריחה, בעיקר אם היא מלווה בשיעול או בדלקת בלחמית העין

פריחה כתוצאה מחצבת (צילום: אילוסטרציה)

מנהלת המחלקה לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, ד"ר אמיליה אניס, הפיצה בשבוע שעבר פנייה לרופאים לגלות ערנות בכל מקרה של מחלת חום ופריחה, בפרט אם היא מלווה בשיעול ו/או דלקת בלחמית העין. הסיבה: יש חשד שמדובר בחצבת.

בשבועות האחרונים אובחנו שלושה חולים ש"ייבאו" את המחלה כאשר נחתו בישראל בטיסות מהודו, תאילנד ואוקראינה וככל הידוע עד כה נדבקו מהם 12 אנשים – שלושה שהגיעו בטיסות מחו"ל ותשעה שנדבקו, ועוד כמה עשרות נחשפו, לכן יש צורך בבירור מצבם. בין ה-12 גם שני תינוקות בגיל פחות משנה שטרם חוסנו.

בחודש שעבר הגיע למיון ב"איכילוב" אדם שככל הנראה נדבק במחלה בעת שהותו בתאילנד ואז אובחן כחולה חצבת. בדיקה שקיים בית החולים העלתה ש-120 אנשים נחשפו אליו - כלומר היו בסביבתו כאשר קיים חשש שהפיץ את המחלה. לאחר מכן הגיע ל"שיבא" נוסע ששהה בקייב, אוקראינה, ועל פי הערכת המחלקה למחלת זיהומיות בבית החולים ייתכן ש-250 בני אדם נחשפו אליו והם נקראו להגיע להיבדק. בשבוע שעבר דווח על נוסע מהודו ש"ייבא" את המחלה ועשרות נחשפו אליו בישראל.
בהנחיה לרופאי הלשכות המחוזיות של משרד הבריאות הם נקראו לאתר כל מי שבא במגע עם חולי החצבת בתקופה האחרונה, לבדוק אם חוסן או להשלים חיסון במידת הצורך. "איתור ואבחון מוקדם ובידוד נשימתי של מקרים חשודים ימנעו חשיפת מטופלים אחרים וכן אנשי צוות רפואי שבאו במגע עימם", כתבה ד"ר אניס לרופאים.

פרופ' גליה רהב, מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות ב"שיבא", אמרה ל"ידיעות אחרונות" כי נוכח ריבוי המקרים יש צורך להתחסנות: ילדים (מנה אחת בגיל שנה שנה ומנה נוספת בגיל שש, כלומר בכיתה א') ומבוגרים שנולדו אחרי 1958 ולא חוסנו. החיסון ניתן בקופות החולים ובלשכות הבריאות המחוזיות של משרד הבריאות ללא תיאום מוקדם.

פרופ' רהב מסרה כי לפני כשנה ומחצה התרחשה בכמה מדינות במזרח אירופה התפרצות של חצבת ובה נדבקו כמה עשרות אלפים ומתו כמה עשרות. "זה התחיל בגלל כמה אנשים שלא חוסנו. בישראל, למרבה הצער, יש אנשים שאינם מתחסנים מכל מיני סיבות ומטעמים עקרוניים להם, ומצב זה גורם להדבקה באוכלוסיה".

עוד מסר העיתון כי קיים חשש שאנשי צוות רפואי באו במגע עם חולי חצבת כאשר אלה הגיעו לחדרי המיון או אפילו אושפזו. חשש נוסף הוא כי בגל הנוכחי חלו בחצבת גם אנשים שחוסנו בעבר למחלה הנגיפית המידבקת. בשנה שעברה היו בישראל 40 מקרים של חצבת.

נושאים קשורים:  חצבת,  מחלה מידבקת,  חיסונים,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
22.04.2018, 19:26

בקהילה נכון לעת האחרונה יש התפרצות של אדנווירוס ואיספור ילדים ומבוגרים עם דלקות לחמית לוע ופריחה. האבחנה המבדלת בין אדנו וחצבת כמעט בלתי אפשרית ללא מעבדה ולכן המצב בעיתי בהחלט