חדשות

דרישה להשוות תנאי ההתמחות של רופאי השיניים לאלה של רופאים אחרים

"אם המדינה מעוניינת בשירותי רפואת שיניים ברמה ובסטנדרטים עולמיים", אמר יו"ר הסתדרות רופאי השיניים, ד"ר יצחק חן, הפתרון הוא להפוך אותה (מפרטית) לציבורית"

רפואת שיניים (צילום: אילוסטרציה)
רפואת שיניים (צילום: אילוסטרציה)

פורום המומחים ברפואת שיניים, המאגד בתוכו את כל שבעת איגודי המומחים בתחומים השונים בהסתדרות רופאי השיניים, פנה בשבוע שעבר למשרדי הבריאות והאוצר בקריאה להשוות את תנאי התמחותם של המתמחים ברפואת שיניים לאלו של המתמחים בתחומי רפואה אחרים.

ד"ר בועז שי, יו"ר פורום המומחים ברפואת שיניים, מהמחלקה לטיפולי שורש (אנדודונטיה) בפקולטה לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית ו"הדסה", אמר בהקשר זה: "בריאות חלל הפה והשיניים היא חלק מבריאותו הכללית של האדם. על כן, הטיפול המיומן הנעשה בידי רופאי שיניים כלליים ומומחים מהתחומים השונים מהווה תנאי בסיסי וחיוני למתן השרות והטיפול, כנהוג מקדמת דנא בתחומי הרפואה הכללית.

בעוד 90% מהרופאים העובדים בתחומים הרפואיים האחרים הם מומחים, רק 10% מרופאי השיניים הם מומחים

"עם הפיכתם של שירותים רבים לשירותים במסגרת סל הבריאות - בעיקר עבור ילדים ובקרוב גם לקשישים, מגמה זו היא חלק ממדיניות ציבורית סדורה. אך טבעי אפוא שתתבטא גם ביחס למתמחים בתחומים השונים ברפואת השיניים.

"בסיסה של רפואת שיניים טובה הוא ביכולת שילוב הידיים והעבודה בצוותא שבין רופאי השיניים הכלליים לבין המומחים. לצורך זאת יש נחיצות במומחים רבים ומקצועיים. זה צריך להיות אינטרס של המדינה. ועל כן על המדינה לפעול כדי ליישמו. אנו קוראים לכן למדינה לפעול להקצאת המשאבים הנדרשים למימון המתמחים ברפואת שיניים, ולאפשר להם את התנאים לכך, בדיוק כפי שהדבר נעשה בתחומי הרפואה האחרים".

בפורום המומחים ברפואת שיניים חברים מומחים בשיקום הפה, רפואת הפה, יישור שיניים, כירורגיית פה ולסתות, רפואת חניכיים, רפואת שיניים לילדים וטיפולי שורש. הפורום פועל כדי לקדם את המודעות הציבורית למומחיות בתחומי רפואת השיניים השונים, וכן כדי לקדם את המצוינות ברפואת השיניים תוך שיתוף פעולה ואמון בין כלל רופאי השיניים בישראל.

לימודי רפואת השיניים לקבלת תואר דוקטור נמשכים שש שנים וחצי. הבוגרים זכאים להמשיך ללימודי התמחות במשך ארבע שנים נוספות. ההתמחות בתחומים אלו איננה נעשית בשכר, אך דורשת שכר לימוד. זאת, בשל הגדרת רפואת השיניים כרפואה פרטית. מסיבה זאת, מרבית מסיימים לימודי רפואת שיניים מעדיפים להישאר כרופאי שיניים כלליים. בעוד 90% מהרופאים העובדים בתחומים הרפואיים האחרים הם מומחים, רק 10% מרופאי השיניים הם מומחים.

בשבוע שעבר פורסם ב"מעריב" כי קיימת ירידה בביקוש להתמחות ברפואת שיניים. על אף שברוב ההתמחויות לא צפויה ירידה בשיעור המומחים לנפש, באגף לבריאות השן במשרד הבריאות הצטברו נתונים על מחסור בכל תחומי המומחיות ברפואת שיניים, ובעיקר ברפואת ילדים, רפואת הפה ובפתולוגיה אוראלית.

בדיווח צוטט יו"ר הסתדרות רופאי השיניים, ד"ר יצחק חן, שאמר כי יש להפוך את הגדרת רפואת השיניים לציבורית. "יש פחות ופחות מתמחים, כיוון שפחות ופחות יכולים להרשות זאת לעצמם".

"במשך שנים, אמר עוד ד"ר חן, "המדינה הזניחה את רפואת השיניים ולא התעניינה בה. אם המדינה מעוניינת בשירותי רפואת שיניים ברמה ובסטנדרטים עולמיים, הפתרון הוא להפוך אותה לציבורית. 100% מהאוכלוסייה נזקקת לשירותים אלה".

נושאים קשורים:  חדשות,  רפואת שיניים,  התמחות,  הסתדרות רופאי השיניים,  מאבק,  השוואת תנאים,  מומחים
תגובות