חדשות

הוועדה למיגור האלימות במערכת הבריאות השיקה מוקד לדיווח על מקרי תקיפה

משרד הבריאות, שיזם את הקמת הוועדה, הסביר כי המוקד מיועד לפניות הציבור או אנשי צוות רפואי, וכי רופאים מוזמנים גם לשלוח לוועדה הצעות לפתרון תופעת האלימות; בדיון הוועדה הוצגו הנתונים על שיעור גבוה של מקרי אלימות במחלקות הפסיכיאטריות

מעצר על ידי המשטרה (צילום: אילוסטרציה)

משרד הבריאות השיק היום מוקד טלפוני לדיווח על מקרי אלימות מילולית או פיזית נגד אנשי צוות רפואי. אל המוקד מוזמנים לפנות אנשי צוות רפואי - – רופאים, אחיות ומטפלים - וכן ציבור המטופלים הנתקל במקרים כאלה בבתי החולים או במרפאות.

מספר הטלפון שנועד לדיווחים הוא: 052-9997999. וכתובת הדוא"ל: [email protected]

המוקד החדש הושק על רקע מינויה של ועדה ציבורית, בראשות פרופ' שלמה מור-יוסף, למיגור האלימות במערכת הבריאות. הוועדה אמורה לסיים עבודתה עד נובמבר. אנשי צוות רפואי ואזרחים מוזמנים גם לכתוב לוועדה הצעות למאבק בתופעה.

פרופ' שלמה מור-יוסף: "מטרתנו לצמצם את האלימות אבל גם להעלות את תחושת הביטחון האישי של הצוותים הרפואיים במערכות השונות"

עד כה, בהתאם ללוח-זמנים שנקבע מראש, קיימה הוועדה שתי ישיבות. בדיון האחרון נמסרו נתונים לפיהם מדי יום מתרחש אירוע אלים במחלקות הסגורות של בתי חולים פסיכיאטריים. "ישראל היום" דיווח בהקשר זה, כי במחצית הראשונה של 2017 דווחו למשרד הבריאות 591 אירועי אלימות כאלה: 139 ב"אברבנאל", 106 בכפר שאול ו65 במחלקה הפסיכיאטרית בתל השומר.
ב"שער מנשה", שבו ארבע מחלקות סגורות ואוכלוסיית מטופלים מורכבת במיוחד מתרחשים 20 מקרי אלימות בממוצע בשבוע. בבאר יעקב 11 מקרים ובכפר שאול 7 בשבוע. במרכז לבריאות הנפש בבאר שבע ובמעלה הכרמל מתרשחים 2 אירועי אלימות מדווחים בשבוע ובשלוותה מקרה אחד, בממוצע.

פרופ' מור-יוסף אמר בדיון: "מטרתנו לצמצם את האלימות אבל גם להעלות את תחושת הביטחון האישי של הצוותים הרפואיים במערכות השונות. יש חשיבות לשמוע את הציבור ולשתפו ברעיונות בנושא הזה כדי שנוכל להשתפר. הוועדה פתוחה לכולם".

מנהל "אברבנאל", פרופ' יובל מלמד, אמר לוועדה, לפי הדיווח: "מה שרואים משם, לא רואים מכאן. יש לנו דברים ייחודיים שהם שונים אצלנו לעומת אחרים. מוקד החיכוכים אצלנו הוא למשל ביום של דיוני ועדה פסיכיאטרית. מערכת בריאות הנפש עוברת שינויים והתחדשות. אנחנו קשובים לסביבה ואנחנו בכיוון חיובי ולא נשארים במקום הסטיגמטי שמייעדים לנו. השוואתה של מערכת בריאות הנפש לרפואה הכללית צריכה להיות בכל נושא שאותו בודקים: אלימות, תקינה והקצאת משאבים".

נושאים קשורים:  חדשות,  משרד הבריאות,  אלימות,  צוות רפואי,  מוקד,  פרופ' שלמה מור-יוסף
תגובות