חדשות

מנכ"ל משרד הבריאות: בקרוב יונהג טופס 17 ממוחשב במערכת הבריאות

משה בר סימן-טוב אמר את הדברים השבוע בדיון בכנסת לציון יום זכויות החולה; לדבריו, "החולה יוכל לנהל את עצמו ולא להיות מנוהל על ידי בית החוים"

מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, משה בר סימן טוב. "הגיע הזמן שנבחרי הציבור יילחמו על התיק הזה". צילום: פלאש 90

משרד הבריאות מתכנן להנהיג בקרוב טופס 17 ממוחשב; כך הודיע השבוע מנכ"ל המשרד, משה בר סימן-טוב, בדיון שהתקיים בכנסת לציון יום זכויות החולה. "(הצעד) נועד לכך שהחולה יוכל לנהל את עצמו ולא שבית החולים ינהל אותו". את הדיון יזמו האגודה לזכויות החולה והשדולה לשוויון בבריאות בכנסת, שאותה מובילים הח"כים חיליק בר ושולי מועלם-רפאלי.

בר סימן טוב אמר עוד: "הביורוקרטיה במערכת הבריאות בישראל היא על גבול הדת. אך יש דברים שביכולתנו לעשות כדי להקל על המטופל. אנחנו פועלים על מנת להפוך את מערכת הבריאות הישראלית למערכת שיהיה בה חיבור אמתי בין כל הגורמים המטפלים. אנחנו מודעים לגודל האתגר, אבל נכונים לו."

מנכ"ל משרד הבריאות: "אנחנו פועלים על מנת להפוך את מערכת הבריאות הישראלית למערכת שיהיה בה חיבור אמתי בין כל הגורמים המטפלים"

ח"כ בר הוסיף: "עם ההתקדמות הטכנולוגית ברפואה והצורך בשיפור בשירות לחולים ולמטופלים, נעשה אכן רבות, אך ניתן לעשות עוד יותר ובמיוחד בהקלה בביורוקרטיה. יש לאפשר לחולים ולמטופלים גישה מהירה וקלה למידע על זכויותיהם ולטיפול בבעיותיהם. על מערכת הבריאות להסיר חסמים, להגביר את השימוש בעזרים טכנולוגיים אל מול החולה ולוודא כי זכויות החולה אכן ימומשו".

ח"כ שולי מועלם-רפאלי אמרה: "המיליארדים בקופת המדינה שנוצרו מעודפי מיסוי והכנסות נוספות כמו מעסקת מובילאיי מאפשרים לבצע מספר השקעות לחיזוק הרפואה הציבורית. בטווח הקצר יש להשקיע בהכנסת מכשור רפואי מתקדם לבתי החולים, מהלך שיחזק את הרפואה הציבורית ויציל את חייהם של רבים. ישראל נמצאת במצב שבו היא יכולה לבצע גם השקעות לטווח הרחוק דוגמת הקמתו של בית חולים נוסף וגם חיזוק המחקר הרפואי".

יו"ר האגודה לזכויות החולה, שמוליק בן יעקב, התייחס לצורך בשוויון בבריאות בעולם דיגיטלי: "מערכת הבריאות צפויה לעבור שינוי מהפכני בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית ופיתוח תרופות חדשות, אמצעי אבחון מתקדמים, רובוטים שיחליפו את הרופאים בנושאי אבחון וגם בטיפול, מערכות טלה-רפואה ועוד. בשדולה לשוויון בבריאות לא נסתפק ברפואה מתקדמת אם איננה נחלת הכלל. על מנת שהציבור כולו יזכה ברפואה שוויונית, צריכים לקרות שינויים מהותיים במערכת הבריאות.

"יש לממש את זכויות החולה במידה שווה, ללא קשר לפערי שפה, מוצא, מגדר הכנסה וכדומה. כשם שמערכת הבריאות יודעת לאמץ ולפתח מערכות מחשוב משוכללות לשם התחשבנות עם בתי החולים וספקים אחרים, עליה להשקיע ולפתח מערכות שיאפשרו מימוש אוטומטי של זכויות. זה עולה כסף אבל יש למערכת הבריאות אחריות לתת את השירות המגיע לכל אזרח. תפקידה גם לסייע לחולים לקבל את מלוא הזכויות העומדות לרשותם".

נושאים קשורים:  חדשות,  ביורוקרטיה,  טופס 17,  האגודה לזכויות החולה,  כנסת
תגובות

אהלין. מציעה ובאם כבר הטמעת "טופס 17 ממוחשב" באותה הזדמנות לשנות גם את שמו של טופס נוסטלגי זה ולהעניק לו כינוי חדש בשם: "התחייבות כספית"
המבוטח חייב להבין את משמעות טופס 17, מדובר ב "כסף" לכל דבר ועניין. פירוש ההתחייבות אשר הופקה על שמו של המבוטח/ ת היא: הגוף המבטח שלך תומך בך כספית בין אם מדובר בהתחייבות בעלות 200 שח לבדיקה שגרתית של רופא ובין אם חלילה.. השתלת כבד בעלות של מיליון שקל!
לדעתי, אין יותר מקום לשם הזה "טופס 17" יותר נכון:
"התחייבות כספית"
בנוסף על המבוטח להבין כי ובמידה ולא נעשה שימוש בהתחייבות מכול סיבה שהיא יש לשמור את ההתחייבות המקורית דהיינו "טופס 17" ולהשיב מיד לנציגת קשרי לקוחות בסניף קופ"ח שלו לצורך ביטול ממוחשב בהלימה עם ההתחייבות המקורית שהוחזרה.
סאאידה